گوشت تنظیم بازاری با سیاستهای ارزی حذف میشود
رئیس شورای تأمین دام کشور گفت: گوشتهای منجمد وارداتی با ارز نیمایی به عنوان ماده اولیه تولید سوسیس و کالباس استفاده میشود و افزایش نرخ ارز موجب خواهد شد، تولیدکنندگان به جای گوشت وارداتی، از دامهای ماده پیر برای تولید استفاده کنند.
![گوشت تنظیم بازاری با سیاستهای ارزی حذف میشود](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/sGAbmjCRqtvv/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jG2OPTjzF1LL_4ngQ9jVKYg,/%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA+%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87.jpg)
به گزارش اکوایران، علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، در توضیح وضعیت فعلی بازار گوشت گوسفندی به ایلنا گفت: به دلیل بارشهای مناسب در نیمه دوم سال گذشته و وجود خوراک کافی و ارزان برای دامها در سال جاری، عرضه گوشت گوسفندی در بازار به شکل مطلوبی صورت میگیرد و حتی قیمتها نسبت به 2 ماه گذشته کاهش یافته است.
با این حال، کاهش قدرت خرید خانوارها موجب شده که تقاضا نتواند با عرضه همخوانی داشته باشد. بنابراین، عرضه گوشتهای وارداتی تنظیم بازاری همچنان ادامه دارد.
او افزود: در حال حاضر، قیمت دام زنده سبک به ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلو رسیده و قیمت لاشه گوسفندی درب کشتارگاه بین ۵۷۰ تا ۵۸۰ هزار تومان است.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، نیز افزایش عرضه نسبت به تقاضا را تأیید کرده و گفته است که به دلیل مازاد عرضه، خرید گوشت از سوی شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از دامداران آغاز شده است.
او در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است به تدریج از واردات گوشت قرمز صرفنظر شود، گفت: هدف از واردات گوشت حمایت از مصرفکننده است، زیرا باوجود افزایش تولید، هنوز قیمتها کاهش نیافتهاند. هزینه تولید گوشت در کشور همچنان بالا است و به همین دلیل واردات گوشت منجمد و گرم و عرضه آن با قیمت حدود ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلو همچنان ادامه دارد.
پوریان همچنین به مشکلات ناشی از سیاستهای ارزی و پولی اخیر اشاره کرد و افزود: حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی، موجب افزایش نرخ ارز واردات گوشت خواهد شد و در نتیجه عرضه گوشت منجمد وارداتی با قیمت تنظیم بازاری دیگر ممکن نخواهد بود. این تغییرات، تولیدکننده و مصرفکننده را متضرر خواهد کرد.
او خاطرنشان کرد: گوشت منجمد که با ارز نیمایی وارد میشود، به عنوان ماده اولیه در کارخانههای تولید سوسیس و کالباس استفاده میشود. در صورتی که این واحدهای صنعتی نتوانند از گوشت وارداتی استفاده کنند، به دامهای ماده بهویژه دامهای پیر روی خواهند آورد، که این موضوع به کاهش ذخایر دام مولد در کشور منجر خواهد شد. تولید گوشت به حفظ این ذخایر ماده وابسته است.
پوریان در پایان گفت: در حال حاضر، کارخانههای تولید سوسیس و کالباس از مصرفکنندگان عمده گوشت منجمد وارداتی هستند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
لبنان به پروازهای ایران مجوز نداد؛ مردم بیروت به خیابانها آمدند/ ماجرا چیست؟
-
ایران خودرو قید تولید این محصول را زد / تغییر رویه ایران خودرو، قیمت بازاری این خودرو را افزایش می دهد؟
-
گزافهگویی سخنگوی کاخ سفید درباره ایران
-
نوسان قیمت طلا و سکه در محدوده رنج/ تداوم کاهش حباب سکه در سایه عملیات بازارساز؟
-
اولین واکنش پزشکیان به دعوای وزارت نفت و نیرو/ به جای دعوا بیایید مشکل مردم را برطرف کنید
-
پیشنهاد توییتری نوبخت به دولت برای کنترل بازار ارز
-
والاستریت ژورنال؛ تلآویو در انتظار تصمیم ترامپ علیه تهران/ بن سلمان نقشه بیبی را منحرف میکند؟
-
بازگشت قیمت طلا به مدار صعود/ ریسک برنامههای ترامپ فلز زرد را هوایی کرد
-
بررسی مجدد تعرفه واردات خودرو