مبلمان ایرانی در باتلاق مشکلات ارزی
اکوایران: صنعت مبلمان ایران با گردش مالی ۸ میلیارد دلار در پیچ و خم تخصیص ارز و ثبتسفارش ماشینآلات است تا شاید بتواند به رویای توسعه تجارتش دست پیدا کن د.
به گزارش اکوایران؛ براساس دادههای رسمی، صنعت مبلمان ایران با گردش مالی سالانهای بیش از 8 میلیارد دلار، بهعنوان یکی از صنایع مهم اقتصادی کشور شناخته میشود. این صنعت با وجود چالشهایی همچون مشکلات تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و ماشینآلات، ظرفیت بالایی برای رشد و توسعه صادرات و ارزآوری دارد. گزارشها حاکی از آن است که صنعت مبلمان ایران با داشتن مجموعهای از کارگاهها و شهرکهای صنعتی تخصصی، قادر است نیاز داخلی را تأمین کرده و به بازارهای بینالمللی صادرات داشته باشد.
با توجه به بررسیهای ارائهشده، این صنعت از زنجیره تأمین، تولید و توزیع گستردهای برخوردار است که شامل مواد اولیهای چون چوب، امدیاف، پارچه، فوم، و فلزات مختلف میشود. این مواد برخی از داخل کشور تأمین میشوند و برخی دیگر نیازمند واردات از خارج هستند. همچنین، صنعت مبلمان در سطح جهانی در حال گسترش است و محصولات ایرانی به کشورهای مختلفی نظیر آذربایجان، قزاقستان و حتی روسیه صادر میشود.
یکی از مشکلات عمدهای که فعالان این صنعت با آن مواجهاند، مشکل ثبتسفارش ماشینآلات و تخصیص ارز است که فرآیندهای بوروکراتیک طولانی و پیچیدهای را در پی دارد. این موضوع برای بیش از 60 هزار واحد تولیدی فعال در این بخش تبدیل به گلوگاهی جدی شده است.
این درحالی که مبلمان ایرانی در حال حاضر به کشورهایی همچون آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان، تاجیکستان، عمان، قطر، کویت، افغانستان و حتی روسیه صادر میشود. حسن احمدیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران می گوید: در دهه 80 تا سال 90 ایران حدود 500 میلیون دلار مبلمان وارد میکرد.در سالهای اخیر تولیدکنندگان مبلمان کشور با استفاده از ماشینآلات روز دنیا، مواد اولیه مرغوب و استفاده از مشاوران خارجی نهتنها نیاز داخل را تامین کردند، بلکه صادرات هم داشتند.
علاوه بر این، بهنظر میرسد که فرصتهای صادراتی بهویژه در بازارهای اوراسیا که بدون تعرفه واردات کالا انجام میشود، برای صنعت مبلمان ایران مغتنم است. کشورهای عضو این اتحادیه بهویژه در حوزه قفقاز در حال توسعه هستند و توجه ویژهای به صنعت ساخت و دکوراسیون دارند، که این امر فرصتهای جدیدی برای صادرات مبلمان ایرانی فراهم میآورد.
مسئله دیگری که در این نشست مطرح شد، خلا قانونی در بخش مالکیت معنوی برای طراحان صنعت مبلمان بود. در این زمینه، پیشنهادات متعددی مطرح شد تا با استفاده از تجربیات دیگر صنایع، به ویژه صنعت نساجی، انجمنهای طراحان در این حوزه تشکیل شوند. این اقدام میتواند به حل مشکلات حقوقی و قانونی در بخش طراحی مبلمان کمک کند.
در مجموع، اگرچه صنعت مبلمان ایران با مشکلاتی مواجه است، اما با رفع موانع موجود و استفاده از فرصتهای بینالمللی، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه صادرات و ارزآوری دارد. فعالان این صنعت به همراه مقامات دولتی در حال بررسی راهکارهایی برای حل مشکلات موجود هستند و بهنظر میرسد که با همکاری مشترک بخش خصوصی و دولت، این صنعت میتواند به جایگاه برجستهتری در بازارهای جهانی دست یابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
صدور یک فرمان ترامپ در حمایت از نتانیاهو/ قطع کمکهای مالی واشنگتن به این کشور
-
بازنده بزرگ اولین دور تحریمهای ترامپ علیه تهران
-
استانداری تهران: فردا تعطیل نیست
-
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ: فلزات کمیاب اوکراین در ازای حمایت نظامی آمریکا در جنگ با روسیه
-
شگفتی طالبان برای اقتصاد افغانستان/ در کابل چه خبر است؟
-
احتمال تعطیلی یکشنبه قوت گرفت/ کدام مراکز خدماتی امروز باز هستند؟
-
رشد تورمی بورس در راه است؟
-
قدرت پاسپورت کشور یک پله سقوط کرد؛ سودان و سریلانکا هم ردههای ایران
-
قیمت کیوی ۱۵۰ هزار تومان شد