تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال حکمرانی بر غزه/ واکنش محمود عباس به توافق آتشبس
اکوایران: تشکیلات خودگردان فلسطین که از دل مذاکرات صلح اسلو در دهه ۹۰ میلادی سربرآورده است، از آمادگی خود برای کنترل و حکمرانی بر غزه پس از جنگ خبر داد.
به نقل از مهر، جمال نزال، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین با اشاره به حصول توافق آتش بس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی از آمادگی این تشکیلات برای کنترل و حکمرانی بر غزه خبر داد. وی تاکید کرد: هیچ نهادی جز تشکیلات خودگردان فلسطین حق حکمرانی بر نوار غزه را ندارد و ما مخالف مشارکت هر کشور خارجی در روند اداره غزه هستیم.
اکوایران: 2 جنبش حماس و فتح در واکنش به اقدامات غیرانسانی تشکیلات خودگردان فلسطین بیانیهای صادر و اعلام کردند که صبرشان در حال تمام شدن است و وضعیت کنونی را به نفع رژیم صهیونیستی دانستند.
اختلاف تشکیلات و حماس
نزال با اشاره به اختلافات عمیق میان تشکیلات خودگردان و جنبش حماس، افزود: اگر حماس قادر به بازسازی نوار غزه است، پس خودش حکومت کند اما هیچ تضمینی برای تحقق این امر جز با تشکیلات خودگردان ملی فلسطین وجود ندارد.
جنبش حماس پس از خروج رژیم صهیونیستی از نوار غزه و طی انتخابات سال ۲۰۰۶، با آرای فلسطینیان زمام امور در نوار غزه را برعهده گرفت. با این حال، تشکیلات خودگردان فلسطین که خود تشکیل شده از چند جنبش مانند جنبش فتح میشود به شدت مخالف جنبش حماس بوده و خواستار عدم مقابله نظامی با دشمن صهیونیست هستند.
واکنش محمود عباس به توافق آتش بس
در این زمینه نیز خبرگزاری فارس نوشته است، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اولین واکنش رسمی از زمان اعلام توافق آتشبس در نوار غزه اعلام کرد که این تشکیلات آماده است مسئولیت کامل نوار غزه را برعهده بگیرد.
در بیانیه ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین آمده است: «دولت فلسطین همانند سایر سرزمینهای اشغالی فلسطین در کرانه باختری و قدس، از نظر قانونی و سیاسی بر نوار غزه صلاحیت دارد و تمام مقدمات لازم را برای بر عهده گرفتن مسئولیتهای کامل خود در نوار غزه فراهم کرده است و تیمهای اداری و امنیتی آن کاملاً آماده انجام وظایف خود برای کاهش رنج مردم، بازگشت آوارگان و ازسرگیری خدمات اساسی هستند.»
اخراج فتح از نوار غزه
پیش از این مقامات اسرائیلی گفته بودند که غزه نباید به دست هیچ کدام از گروه های فلسطینی از جمله حماس یا فتح اداره شود؛ تل آویو هرچند هیچ جایگزینی ارائه نکرده است اما تقریبا همه کشورها از جمله دولت بایدن بر لزوم اداره غزه به دست فلسطینیها تأکید دارند.
کنترل نوار غزه پس از خروج ارتش اسرائیل در سال 2005 برای مدت 2 سال به دست جنبش فتح و تشکیلات خودگردان افتاد اما طی پیروزی حماس در انتخابات دومین دور مجلس قانونگذاری فلسطین در 25 ژانویه 2006، بحران داخلی میان فتح و حماس اوج گرفت و سرانجام رزمندگان عزالدین قسام و دیگر گروه های مقاومت عناصر امنیتی فتح را در تاریخ 14 ژوئن 2007 از غزه بیرون راندند.
در این میان «جمال نزال»، سخنگوی جنبش فتح، در گفتوگو با اسکای نیوز عربی تأکید کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین هرگونه ترتیبات آتی برای غزه را که این تشکیلات بخشی از آن نباشد، رد میکند.نزال مدعی شد: «حماس باید از حکومت کنارهگیری کند و فرصتی واقعی به مردم فلسطین بدهد.»
او افزود که تشکیلات خودگردان، با وجود کاهش نقش خود در نوار غزه از سال ۲۰۰۷، همچنان به مسئولیتهای خود در تأمین مالی آموزش، بهداشت و زیرساختها عمل کرده است. نزال همچنین بر اهمیت حمایت اعراب و جامعه بینالمللی از دولت فلسطین به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین تأکید کرد و مدعی شد: «جهان دولت فلسطین را به رسمیت میشناسد و با دولتی به رهبری حماس تعامل نخواهد کرد، مگر اینکه در آینده انتخاباتی مطابق با چارچوبهای دموکراتیک برگزار شود.»
چشم اندازه اداره آینده غزه
به گزارش فارس، از سوی دیگر، حسام الدجنی، استاد علوم سیاسی دانشگاه الامه در غزه، معتقد است که هرگونه چشمانداز آینده برای اداره نوار غزه باید بر اساس یک استراتژی جامع که شامل همه طرفهای فلسطینی است، باشد.او توضیح داد: «غزه به فرزندان خود، جامعه بینالمللی و منطقه نیاز دارد، زیرا آنچه در نوار غزه رخ داده است، مانند زلزله است.»
الدجنی گفت کسانی که توافق آتشبس را تسهیل کردهاند، حکمرانی حماس یا تشکیلات خودگردان به عنوان نهاد اصلی در غزه را نمیپذیرند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قاضی مقیسه و رازینی به شهادت رسیدند/ آخرین جزئیات از ترور قضات دیوان عدالت اداری
-
پایگاه نظامی ترکیه در سوریه بنا شد/ نصب پرچمهای ترکیه در این مناطق
-
وعده وزیر کشاورزی روسیه به ایران
-
روایت CNN از اسارت یک زندانی در زندانهای مخفی اسد چقدر صحت دارد؟
-
پیشبینی بورس شنبه 29 دی 1403/ بورس در آغاز هفته تحلیف ترامپ چه میشود؟
-
بازار سرمایه تحلیف ترامپ را پیشخور کرد
-
آغاز هفته بورس با ابهام/ فشار شدید فروش و خروج پول از بازار
-
آپشن چینیها برای حل ناترازی برق ایران
-
سناریوهای خطرناک برای سوریه؛ جرقه جنگ جهانی از شامات؟