خبرهای اثرگذار بر بازار ارز
دلار و طلا از سقف دور شدند، بازار امارات به تعطیلات میرود، نگاه بازار ارز به خبرهای اثرگذار چیست؟
بازار طلا و ارز برای دومین بار در این هفته به سمت سقفهای قیمتی حرکت کردند اما نتوانستند از آن عبور کنند. با نوسان قیمتها در روز یکشنبه بازارها سقف جدیدی به ثبت رسانده و بعد از آن، از سقف دور شده بودند که در روز سهشنبه دوباره به آن مرزها برگشتند. قیمت دلار هرات هم برای دومین بار در این هفته در تثبیت قیمت در کانال 81 هزار تومان ناکام ماند و بعد از نوسان ساعتی در این کانال، دوباره به کانال 80 هزار تومان برگشت. قیمت سکه هم در کانال 57 میلیون بازگشایی کرد اما در ادامه از این کانال عقب نشست.
در روز سهشنبه معاملهگران مدعی بودند که حجم اخبار مثبت در بازار به طرز عجیبی مشهود بوده است؛ از مذاکره مستقیم خبر داشتیم تا بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT. همتی وزیر اقتصاد در صفحه شخصی خودش در توییتر این خبر را تایید کرده و نوشت، از رئیس جمهور محترم شنیدم مقام معظم رهبری درخصوص موضوع FATF ، با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت فرموده اند. در روز سهشنبه پزشکیان هم در نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران روی همین خبر تاکید داشت.
برخی در بازار با توجه به همزمانی رسیدن قیمتها به سقف و انتشار چنین اخباری معتقدند بازارساز دارد با خبردرمانی، قیمتها را مدیریت میکند. در مقابل برخی دیگر معتقدند اگر این اخبار مثبت از خبر به عمل تبدیل شوند روند بازار برمیگردد. این دسته با توجه به تعطیلات سال نوی میلادی معتقدند تقاضای تجاری هم کم کم از بازار فروکش میکند و قیمت میتواند بدون خبردرمانی هم اصلاح بدهند.
در بازار شنیده میشد بازار امارات از روز چهارشنبه تا 17 دی ماه تعطیل است و سایه لیدر نوسان یعنی قیمت درهم امارات هم از سر بازار کم میشود. خبر تزریق ارز پتروشیمیها از روز شنبه هم این روز را برای معاملهگران مهم کرده است.
البته بودند کسانی که پازل قیمتها و حرکت بازارساز را با روز تحلیف ترامپ میچیدند. از منظر این دسته اصلاح قیمتها با فروکش کردن تقاضای تجاری زیاد نخواهد بود تا ترامپ در کاخ سفید مستقر شود. معاملهگران تصور میکنند از اینجا به بعد انتظارات و تقاضای سرمایهای، روند بازار را مشخص خواهد کرد.
یکسری گمانهزنیها هم در بازار سهشنبه شکل گرفت که مداخله قیمتی در این روز بیشتر بوده است. اولین دلیل برای چنین گمانهای از کار افتادن چند ساعتی برخی از کانالهای اعلام نرخ بود. دلیل دوم ادعایی بود که معاملهگران هراتی داشتند. آنها میگفتند در اتاقها فروش نقدی که خیلی کم شده و برای خرید و فروش فردایی هم انتقال تومان سخت شده است. برای همین اعلام نرخ در بازار سهشنبه نسبت به روزهای گذشته کمتر شده بود.
در بازار سهشنبه قیمت دلار هرات در 80 هزار و 300 تومان شروع کرد و با بازگشایی قیمت درهم در گپ مثبت، نوسان بازار ارز هرات زیاد شد و تا 81 هزار و 600 تومان بالا رفت. در ادامه با کاهش قیمت درهم از سقف، قیمت دلار هرات با نزول این کانال را از دست داد و در 80 هزار و 700 تومان بسته شد. قیمت دلار هرات در روز دوشنبه در کانال 79 هزار تومان نوسان داده بود، بر این اساس بازار ارز هرات نسبت به روز دوشنبه نوسان یک کانالی داشته است.
قیمت دلار تهران هم مثل بازار درهم بود و بالا بازگشایی کرد و در ادامه از آن دور شد. قیمت دلار تهران در 81 هزار و 950 تومان آغاز به کار کرد و کم نوسان دنبال شد. قیمت دلار تهران در نهایت در 81 هزار و 850 تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر همچنان در کانال 79 هزار تومان نوسان میدهد و شکاف بین قیمت دلار تهران و قیمت تتر به دو هزار تومان رسیده که عدد قابل توجهی است.
قیمت درهم با گپ مثبت 260 تومانی در 22 هزار و 600 تومان بازگشایی کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد. قیمت درهم با کاهش 120 تومانی به 22 هزار و 480 تومان رسید که نسبت به روز دوشنبه افزایش داشته است. حباب دلاری درهم در روز سهشنبه به 707 تومان رسید که رشد 100 تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت.
قیمت سکه روز سهشنبه را با گپ مثبت 200 هزار تومانی در 57 میلیون آغاز به کار کرد و مثل سایر بازارها در ادامه نزولی شد. قیمت سکه با کاهش 225 هزار تومانی در 56 میلیون و 775 هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به 12 درصد رسید که کمترین میزان حباب در سال 1403 بوده است.
قیمت طلای آبشده با گپ مثبت در پله هفتم کانال 22 میلیون شروع به کار کرد و در روز سهشنبه کاهش پلهای داشت. قیمت طلای آبشده در نهایت در 22 میلیون و 670 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده با افزایش به 348 هزار تومان رسید.
به عقیده تحلیلگران فنی محدوده 22 میلیون و 500 هزار تومان تا 22 میلیون و 700 هزار تومان برای بازار طلا مهم است که اگر کندل ماهانه بالای آن ثبت شود کار نزول سخت خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرارههای آتش از دریای سرخ؛ چرا اسرائیل راه حل سر راستی برای یمن ندارد؟
-
طوفان غیرمنتظره ترامپ علیه بیبی؛ ویدیوی جنجالی تا عدم دعوت به ضیافت تحلیف/ ترامپ نتانیاهو را هدف گرفته؟
-
چاقویی که دستهاش را برید؛ چگونه کار طالبان و پاکستان به درگیری کشید؟
-
پیشبینی بورس شنبه 22 دی 1403/ فاز جدید صعود بورس آغاز شد؟
-
جزیره کیش از نگاه «جیمی کارتر»
-
چرخش جدید پوتین و چراغ سبز به ترامپ؛ مسکو با کمپین ضدایرانی واشنگتن و تلآویو همصدا میشود؟
-
کدام استانها فردا تعطیل هستند؟/ آخرین جزئیات از فعالیت بورس
-
فوری/ تهران فردا تعطیل شد
-
بازدید رئیس جمهور از بندر شهید بهشتی چابهار/نصب بزرگترین آبگذر بتنی جهان در دریای عمان