نرخ پارکینگهای شهرداری تهران 45 درصد افزایش یافت
اکوایران :رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: نرخ ورودی پارکینگهای عمومی شهرداری تهران سال آینده نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد افزایش خواهد داشت.
به گزارش اکوایران،جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در سیصدمین جلسه شورای شهر تهران و در جریان بررسی تعیین نرخ بهای خدمات حق توقف پارک حاشیه ای در سال 1404 گفت: پیشنهاد ما همان افزایش ۴۵ درصدی نسبت به سال گذشته است. بر این اساس، خودروی سواری و وانت به ازای هر نیم ساعت تا مدت حداکثر دو ساعت مبلغ ۴ هزار و 350 برای کامیون و وانت مبلغ پایه به ازای هر نیم ساعت تا مدت حداکثر دو ساعت هزار و ۸۴۰ تومان است و سپس به ازای هر نیم ساعت برای سواری و وانت مبلغ 5هزار و ۶۵۰ تومان و برای کامیون و مینی بوس مبلغ ۱۰هزار و ۸۷۰ تومان افزایش مییابد.
وی گفت: به معابر بر اساس سطح اهمیت و سطح تقاضا ضریب تعلق میگیرد و ضریب از ۱ تا ۱.۸ متفاوت است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: برای ساعات اوج که تقاضا زیاد است ضریبی پیشنهاد شده و برای کاهش میل کسانی که میخواهند از پارک طولانی مدت استفاده کنند در ساعت اوج صبحگاهی و اوج شامگاهی عدد افزایش پیدا میکند.
وی همچنین با بیان گلایههایی درباره وضعیت پارکهای حاشیهای در پایتخت، اعلام کرد که به جز دو سه منطقه، این پارکها در سایر نقاط شهر، رها شدهاند.
عضو شورا با اشاره به اخذ غیرقانونی پولهای نجومی از مردم توسط برخی افراد، تأکید کرد: متأسفانه عدهای با سوءاستفاده از این شرایط، به صورت غیرمجاز و با گردن کلفتی، پولهای کلانی از مردم دریافت میکنند. این در حالی است که مطالعات شهرداری نشان میدهد ۱۲۰ هزار فضای پارک حاشیه ای در تهران وجود دارد که میتواند توسط پارکبانها مدیریت شود.
تشکری هاشمی از شهرداری تهران درخواست کرد تا این طرح را به طور دقیق و در سال 1404 به مرحله اجرا بگذارد چرا که اجرای این طرح نه تنها باعث افزایش درآمدهای شهرداری میشود، بلکه از بینظمیها و اخذ غیرقانونی پول از مردم نیز جلوگیری خواهد کرد.
محمد آخوندی، عضو شورا، در ادامه بررسی این موضوع با اشاره به لایحه درآمدی شهرداری که مستقیماً به درآمدهای سال 1403 مرتبط است، پرسشهای جدی را درباره میزان عملیاتیشدن این لایحه مطرح کرد.
وی با بیان اینکه هر سال این لایحه تصویب میشود، اما ابهاماتی درباره اجرای کامل آن وجود دارد، از شهرداری خواست تا توضیحات روشنی در این زمینه ارائه کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا گفت: سوال اصلی این است که تاکنون چه میزان از این لایحه که هر سال تصویب میشود، عملیاتی شده است؟ پیشنهاد کمیسیون حمل و نقل که توسط آقای دکتر تشکری ارائه شده و در جلسه کمیسیون تلفیق نیز مطرح خواهد شد، شامل پیشبینی درآمدی دو هزار میلیارد تومانی برای سال آینده است. اما شهرداری هر سال اعلام میکند که اجرای این لایحه کار دشواری است و در نهایت، اقدامات لازم به طور کامل انجام نمیشود.
وی اضافه کرد: حال که دوره فعلی به پایان رسیده، شهرداری باید توضیح دهد که آیا این لایحه در سال آینده به طور کامل اجرایی خواهد شد یا مانند سالهای گذشته با مشکلاتی مواجه خواهیم بود. این موضوع مستقیماً به درآمدهای سال آینده شهرداری مرتبط است و باید تصمیم درستی در این زمینه گرفته شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم در این رابطه با بیان اینکه مشکلی که ما در پارک حاشیه ای داریم مشکل فاواست؛ اظهار کرد: در پارک حاشیه ای منطقه پنج در حال عملیات هستیم. پارک حاشیه ای منطقه ۱، ۴ و ۵ با همکاری پیمانکار نهایی خواهد شد و امیدواریم مشکلات فاوا نیز برطرف شود.
وی ادامه داد: در کمیسیون چکش کاری های لازم برای نرخ گذاری ها انجام شده و تلاش خواهیم کرد در سال ۱۴۰۴ اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهیم.
در پایان، لایحه تعیین نرخ بهای خدمات حق توقف پارک حاشیه ای شهر تهران در سال ۱۴۰۴ با حداکثر آراء موافق اعضای شورای شهر تهران تصویب شد.
دراین جلسه رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در خصوص نرخ ورودی حق توقف وسایل نقلیه در پارکینگهای عمومی شهر تهران در سال 1404 گفت: نرخ ورودی پارکینگهای عمومی شهرداری تهران نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد افزایش خواهد داشت.
جعفر تشکری هاشمی، در جریان بررسی نرخ ورودی حق توقف وسایل نقلیه در پارکینگهای عمومی شهر تهران در سال 1404گفت: با توجه به آنکه برخی از پارکینگهای مسقف یا پارکینگهای روباز برای خودروهای تصادفی توقیفی یا خودروهای صفری که هنوز به مالک واگذار نشدهاند؛ مورد استفاده قرار میگیرد و برای رفاه حال شهروندان گفته شده، پارک خودروهای تصادفی، توقیفی یا صفر کیلومتر به صورت عمده در کلیه پارکینگها به استثنا پارکینگهای روبازی که صرفاً برای خودروهای تصادفی و توقیفی اختصاص یافته ممنوع است.
تشکری هاشمی گفت: در ماده دوم نیز اصلاحیهای صورت گرفته و گفته شده شهرداری تهران مکلف است مطابق دستورالعمل ردهبندی پارکینگهای مسقف شهرداری تهران نسبت به ردهبندی کلیه پارکینگهای شهرداری تهران که در اختیار سازمانها شرکتها و مناطق ۲۲گانه است اقدام کند. یعنی تنها مرجع رتبهبندی پارکینگها که از سالهای گذشته وجود داشته؛ سازمان ترافیک است و سایر واحدها نمیتوانند چنین کاری را انجام دهند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در خصوص توقف خودروها در پایانههای مسافربری گفت: به صورت معمول حداکثر پارک خودرو سواری و اتوبوس حداکثر ۱۲ ساعت است و اگر به هر دلیلی بخواهد خودرو را بخواباند؛ تا ۱۲ ساعت برای سواری مبلغ ۸۷۰۰ تومان و برای مینی بوس و ون ۱۱ هزار تومان و برای اتوبوس مسافربری ۱۶ هزار تومان است به ازای هر ۱۲ ساعت تا ۲۴ ساعت این مبلغ برای سواری مسافربری مبلغ ۷۱ هزار تومان برای ون مینی بوس مبلغ ۸۷ هزار تومان و برای اتوبوس مبلغ ۱۲۰ هزار تومان است.
وی تصریح کرد: مطابق با این مصوبه هیچ یک از نهادهای شهرداری تهران مثل برج میلاد یا پایانهها نمیتوانند لوایحی مستقل برای پارکینگهای خود به شورای شهر ارائه دهند.
در این جسله نرخ جدید عوارض اتباع خارجی برای سال ۱۴۰۴ را تصویب کرد. این نرخها که شامل افزایش قابل توجهی نسبت به سال گذشته است، بر اساس پیشنهادات شهرداری تهران و وزارت کشور تعیین شد.
بر اساس این مصوبه، نرخ عوارض برای خانوادههای یک نفره از ۵۶۰ هزار تومان به ۷۲۵ هزار تومان، برای خانوادههای دو نفره از ۶۳۰ هزار تومان به ۱ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان، و برای خانوادههای سه نفره از ۷۰۰ هزار تومان به ۱ میلیون و ۱۵ هزار تومان افزایش یافت. همچنین، نرخ عوارض برای خانوادههای چهار نفره به ۱ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان، برای خانوادههای پنج نفره به ۱ میلیون و ۳۵ هزار تومان، و برای خانوادههای شش نفره و بیشتر به ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید.
این افزایش نرخها که میانگین آن حدود ۵۴ درصد است؛ بر اساس پیشنهادات شهرداری تهران و وزارت کشور تعیین شد. بر اساس مصوبه، ۵۰ درصد از درآمد حاصل از این عوارض به شهرداری تهران و ۵۰ درصد دیگر به مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران تعلق میگیرد.
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه به موضوع اختلاف نرخهای تعیین شده توسط شهرداری تهران و وزارت کشور اشاره کرد و گفت: ما هر سال با مشکل تعیین نرخهای متفاوت توسط وزارت کشور مواجه هستیم. اگر ما نرخی را تعیین کنیم، وزارت کشور نرخ دیگری را اعلام میکند و این باعث میشود که نتوانیم نرخهای آنها را قبول کنیم وی پیشنهاد داد که شهرداری تهران بر اساس نرخهای اعلام شده توسط وزارت کشور عمل کند تا از این اختلافات جلوگیری شود.
علی خشنود، مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران، در خصوص اجرایی نشدن مصوبههای سالهای گذشته توضیح داد و گفت: در سالهای گذشته، ۵۰ درصد از درآمد عوارض اتباع خارجی باید به استانداری تهران واریز میشد، اما این موضوع به درستی اجرا نشده است.
وی همچنین به موضوع ارجاع اتباع خارجی به شهرهای اطراف تهران اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل صفر شدن این درآمد، ارجاع اتباع خارجی به شهرهای اطراف تهران مانند اسلامشهر، گرمدره، شهرری و ورامین است.
پرویز سروری، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، پیشنهاد کرد که نرخهای عوارض اتباع خارجی باید با نرخهای اعلام شده توسط وزارت کشور هماهنگ باشد.
وی گفت: ما باید نرخهایی را تعیین کنیم که با نرخهای وزارت کشور یکسان باشد تا از اختلافات جلوگیری شود.
او همچنین به موضوع تفاهمنامهای که بین اداره کل اتباع و شهرداری تهران در حال تنظیم است اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه باید به گونهای تنظیم شود که ۵۰ درصد از درآمد عوارض مستقیم به حساب شهرداری تهران واریز شود.
پس از بررسی، نرخ جدید عوارض اتباع خارجی برای سال ۱۴۰۴ به اتفاق آرا تصویب شد. این نرخها بر اساس پیشنهادات شهرداری تهران و وزارت کشور تعیین شد و از سال آینده اجرایی خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هجوم خریداران مسکن به شهرهای شمالی
-
دلار آمریکا در اوج؛ بازگشت تعرفهها بازارها را لرزاند
-
نخستین مقصد سفر خارجی الجولانی مشخص شد
-
سیدحسن خمینی خطاب به اعضای دولت چهاردهم: مردم از شما انتظار شجاعت در تصمیمگیری دارند
-
بمبگذاری زیر بازار خودرو تهران
-
پیش بینی بورس فردا / ترمز ریزش کشیده میشود؟
-
سیگنال قرائتی در بازار دلار
-
فروش ویژه محصولات سایپا ویژه دهه فجر آغاز شد
-
بدبینی ترامپ به تحریمها؛ رئیسجمهور آمریکا با وضع شدیدترین تعرفهها بهدنبال چیست؟