سیگنال واشنگتن به ریاض؛ بن سلمان به وعده بایدن اعتماد میکند؟
اکوایران: به گفته منابع مطلع، ایالات متحده به عربستان سعودی اعلام کرده است که آماده کمک به دفاع از پادشاهی در برابر اقدام بلقوه ایران یا متحدان آن است.
به گزارش اکوایران، در حالی که کشورهای حاشیه خلیج فارس به طور فزایندهای نسبت به درگیری گسترده میان ایران و اسرائیل نگران هستند، به گفته منابع مطلع، ایالات متحده به عربستان سعودی اعلام کرده که آماده کمک به دفاع از پادشاهی سعودی در برابر اقدام بالقوهمحور مقاومت است.
منابع آگاه به بلومبرگ گفتند که این پیشنهاد ضمنی که در چند هفته گذشته ارائه شد، تا حدی به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و دیگر رهبران عرب خلیج فارس اطمینان داده است. کشورهای حاشیه خلیج فارس نگرانند تشدید درگیریها به شدت به منافع اقتصادی و امنیتی آنها آسیب وارد کند.
تهران پیش از این هشدار داده بود که هر کشوری که به پاسخ اسرائیل کمک کند –از جمله اجازه استفاده از حریم هوایی خود را بدهد– میتواند به هدف حمله متقابل ایران تبدیل شود. برای ایالات متحده، یکی از مزایای حفاظت از حریم هوایی عربستان، کمک به دفاع از تأسیسات نفتی آن در صورت حمله است، چیزی که میتواند قیمت جهانی انرژی را افزایش دهد.
یک مقام آمریکایی گفت که دولت بایدن در حال گفتگوی نزدیک با شرکای خود از جمله عربستان سعودی است. آنها برای سناریوهای مختلف از جمله استفاده از سیستمهای دفاع هوایی یکپارچه آماده میشوند. این مقام که خواست نامش فاش نشود در گفتگوهای خصوصی تاکید کرد که ایالات متحده از قابلیتهای دفاعی قابل توجهی در سراسر منطقه برخوردار است.
منابع آگاه گفتند با توجه به عدم اطمینان در مورد اینکه چه کسی در کمتر از دو هفته دیگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز میشود، تضمینهای ایالات متحده تاثیر اطمینان بخش محدودی داشته است. عربستان سعودی به ویژه پس از تجربه خود در سال 2019، زمانی که یک حمله پهپادی بزرگ برای مدت کوتاهی بزرگترین کارخانه فرآوری نفت پادشاهی را از کار انداخت، تضمینهای بیشتری میخواهد.
یکی از افراد آشنا با موضع ایالات متحده گفت، در حالی که ممکن است ایالات متحده این بار آماده انجام اقدامات بیشتری باشد، دشوار است که بگوییم دقیقاً چه نقشی ایفا خواهد کرد، زیرا پاسخ به مقیاس هر حمله بستگی دارد.
منابع بلومبرگ گفتند که نگرانی دیگر، ناتوانی آشکار واشنگتن در مهار جاهطلبیهای نظامی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، پس از بیش از یک سال درگیری ویرانگر در غزه و لبنان است. به عنوان یک سیاست کاهش ریسک، کشورهای حوزه خلیج فارس تماسهای خود را با تهران عمیقتر کردهاند و بسیاری از مقامات بلندپایه - ولیعهد سعودی - در سفر منطقهای ماه جاری با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفتگو کردند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در دوحه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت: «من معتقدم که منطقه به ویژه در یک سال گذشته مشکلات زیادی را تحمل کرده است. دیگر کافی است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تداوم ریزش قیمت طلا و سکه در سایه 3 عمل مهم/ اعلام جزئیات حراج جدید مرکز مبادله
-
خط و نشان نظامی تهران در آستانه بازگشت ترامپ/ کمربند تاسیسات هستهای محکم میشود؟
-
پیشنهاد محسن هاشمی برای انتقال پایتخت؛ کرمان، رقیب مکران شد
-
واکنش ترامپ به احتمال حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
بازگشت FATF و ثبات ارزی؛ پیشران موج صعودی بورس
-
7 سال دیگر هواپیما نداریم
-
شاخص سازان کولاک کردند/ شاخص کل بورس کانال جدید را فتح کرد
-
بازگشت پولهای پارکشده به بازار/ عرضههای اولیه محرک رشد
-
فن بدل ایران به اسرائیل