تحریمها، گرانی و ناترازی انرژی؛ چالشهای پیشروی دولت چهاردهم
فاطمه مهاجرانی در نشست خبری با تشریح برنامههای دولت برای افزایش حقوق، تنظیم بازار، کاهش آلودگی و مدیریت انرژی، تأثیرات تحریمها را یکی از عوامل مشکلات موجود دانست و بر تعاملات منطقهای و اصلاحات اقتصادی برای رفع ناترازیها تأکید کرد.
به گزارش اکوایران، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که افزایش حقوق کارکنان و کارگران متناسب با گرانیها نیست، تمهیدات دولت در این رابطه چیست؟ گفت: مطالبات مردم در حوزه گرانیها به حق است و من از شما برای پیگیری این مطالبه تشکر میکنم. در قانون پیش نویس بودجه که دولت به مجلس ارائه کرد، افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان با ضریب ۲۸ درصدی برای جوانی جمعیت و بخشودگی دو برابری مالیاتی را لحاظ کردیم تا به معیشت مردم کمک کنیم.
مهاجرانی در همین رابطه از برگزاری منظم جلسات تنظیم بازار خبر داد و گفت: دولت مراقبت میکند تا توان خرید مردم کم نشود و در صورت نیاز با توجه به شرایط موجود حمایتی متناسب با شرایط اعطا خواهد شد.
سخنگوی دولت در رابطه با تنش زدایی منطقهای در غزه و لبنان با اشاره به سفر رئیس جمهور به مصر گفت: رئیس جمهور در حاشیه نشست بریکس نیز با رئیس جمهور مصر دیدار داشت و اخیراً در قاهره با او دیدار داشت و محور این گفتگوها تعاملات فی مابین دو کشور است، به عبارتی دو تمدن باستانی دنیا میتوانند با تعامل با یکدیگر با توجه به پیشینه بسیار خوبشان و مشترکات موجود، میتوانند در صلح و ثبات منطقه تأثیرگذار باشند.
مهاجرانی تصریح کرد: اگر منطقه به آشوب کشیده شود برای هیچکدام از کشورهای منطقه و کشورهای جهان مطلوب نخواهد بود. ۸ کشور در حال توسعه مسلمان شامل ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه و برای حل مشکل نابرابریهای اقتصادی در داخل کشورها هماهنگیهایی را بین خودشان انجام دادهاند.
وی به مسئله تقویت همکاریها در حوزه انرژی نیز در اجلاس دی ۸ اشاره کرد و یادآور شد: حجم زیادی از منابع انرژی جهان در اختیار کشورهای مسلمان است و میزان بهرهبرداری ما باید به سمت انرژیهای تجدید پذیر حرکت کند و تاکید گروه دی ۸ اقتصاد جهانی و افزایش سهم کشورهای مسلمان است.
سخنگوی دولت در رابطه با تنظیم مدیریت تولید و تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهها که مورد پرسش خبرنگاری بود، بیان کرد: طبق اعلام وزارت نیرو نیروگاههای ایران حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب سوخت استفاده میکنند، ۷۶ میلیارد متر مکعب آن گاز طبیعی طبیعت مابقی سوخت مورد نیاز با مابقی سوختها تأمین میشود. تأمین سوخت تا ۷ درصد کاهش پیدا کرده بود، سعی کردیم گازوئیل را جایگزین آن کنیم. طبق اعلام وزارت نفت این عدد ۲۰۰ افزایش یافته است.
مهاجرانی متناسب سازی سبد انرژی را یکی از مسائل مهم برشمرد و گفت: یک بخشی از حوزه سیاست گذاری انرژی در این است که وسایل کم مصرف تولید کنیم. مردم در این حوزه برای صرفهجویی بسیار همکاری کردند، طبق آمارهای استخراج شده از شرکت ملی گاز و وزارت نیرو حدود ۵۰ درصد مشترکین در حد معمول مصرف هستند. تعدادی هستند که بیش از الگوی مصرف، مصرف دارند.
وی ادامه داد: برای ایران ما با این مقدار از ذخایر نفت و گاز شایسته نیست که خاموشی داشته باشیم، رساندن سوخت مایع یعنی گازوئیل دو برابر شده است، امیدواریم با افزایش گازرسانی و واردات گاز از کشورهای دیگر در حال پیگیری آن هستند، از این موضوعات گذر کنیم. حتماً باید صنعت را تقویت کنیم همانطور که رهبری سالهاست که بر تولید تاکید دارند، باید انرژی در اختیار تولید کنندگان باشد.
سخنگوی دولت در رابطه با بازگشایی سفارت ایران در سوریه و اینکه آیا منتظر چراغ سبزی از سوی هیئت حاکمه سوریه است؟ بیان کرد: همانطور که از سوی مقامات رسمی کشور در مورد تحولات سوریه موارد مطرح شده است ما حکومت مورد قبول مردم سوریه را ملاک عمل قرار میدهیم، جلوگیری از تروریسم برای پیشگیری از آسیب به خود کشور سوریه و کشورهای همسایه مهم است و در حال رایزنیهای دیپلماتیک برای بازگشایی سفارت هستیم.
مهاجرانی همچنین در رابطه با اینکه از شرایط بحرانی انرژی با توجه به پویش دو درجه کمتر، گذر کردیم یا خیر گفت: با این پویش ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفهجویی را شاهد بودیم، اگر این عدد را به ۱۰ درصد برسانیم از مرحله بحرانی عبور خواهیم کرد.
مهاجرانی در رابطه با وجود شایعاتی در مسئله انرژی، اینکه آیا ترک فعلی صورت گرفته و مربوط به دولت چهاردهم است و یا دولت سیزدهم گفت: واژه ترک فعل موضوعی است که دستگاههای ذیربط باید به آن رسیدگی بکنند، در شهریور ۱۴۰۳ میزان ذخایر سوخت ما حدود ۴۵ درصد زمان مشابه بود، ذخیره سازی اندازه لازم انجام نشده بود و با افزایش مصرف گاز خانگی متوجه شدیم که ۹۰۰ هزار انشعاب جدید در این رابطه ایجاد شده بود. در مسیر تامین سوخت دچار مشکل شده بودیم. ۹۰ درصد از نیروگاههای ایران نیز گازسوز است.
وی ادامه داد: باید در سیاست گذاری بخشی از حمایت را به تولیدات کم مصرف اختصاص دهیم، زمانی که مردم میگوییم کمتر مصرف کنید در صورتی که وسایل کم مصرفی در اختیار آنها باشد شاهد مصرف کمتر انرژی خواهیم بود.
سخنگوی دولت در رابطه ثبات اقتصادی در دولت چهاردهم بیان کرد: شفاف کردن بازار یکی از موضوعاتی است که هم اکنون شاهد آن هستیم بانک مرکزی بازار مبادله ارزی را دایر کرد، اینطور میتواند تقاضای القایی را مدیریت کند. دستورات رئیس جمهور برای کارگروههای اقتصادی نیز به طور مشخص وجود دارد. ۵ برنامه عملیاتی ملی اعمال کردیم.
مهاجرانی در همین رابطه ادامه داد: تولید و اشتغال، حمایت از اقشار آسیب پذیر، رفع ناترازیها، مهار تورم از برنامههای عملیاتی است که رئیس جمهور دستورات آنها را صادر کرده است.
مهاجرانی در رابطه با ۶۰ هزار تن برنج تقلبی از فساد بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومانی و برنامه دولت برای مبارزه با فساد گفت: طبق گزارش جهاد کشاورزی هیچ گونه آلودگی در این برنجها وجود نداشته است بلکه اختلاط برنج ارزان قیمت و گران قیمت اتفاق افتاده است. فقط موضوع کیفیت پخت و موضوعاتی از این دست مطرح است، هیچگونه آلودگی وجود ندارد.
سخنگوی دولت در رابطه با سخن رئیس جمهور که دلایل ناترازیها توضیح داده شود، اظهار کرد: این تذکر رئیس جمهور در تابستان اتفاق افتاده است و شورای عالی امنیت ملی به دلیل مسئولیتی که بر عهده دارد در جاهایی که لازم باشد ورود میکند. توصیههایی را در تابستان داشتند و گفتند ذخایر خالیست. موضوع ناترازی را همچنان از منظر سیاست گذاری بررسی میکنم. دست کم میگیریم این علمی است که آنچه امروز میکاریم فرداها برداشت میکنیم.
مهاجرانی در رابطه با دورکاری کارکنان و کاهش مصرف انرژی که مورد پرسش خبرنگاری بود بیان کرد:: دورکاری طبیعتاً زیرساختهای ویژهای را نیاز دارد و تا زیادی توسط دولت الکترونیک زیرساختهای آن ایجاد شده است، البته مقرر شد ساعت کاری از ۸ تا ۱۴ مابقی آن به صورت دورکاری انجام شود. موضوع دورکاری مطالبات افراد هست به ویژه در قانون جوانی جمعیت امکان دادن دورکاری از مسائل مهم محسوب میشود. میتوانیم با ظرفیت مشخصی از خدمات بر خط استفاده کنیم.
سخنگوی دولت در رابطه با آخرین وضعیت برقراری روابط ایران و مصر و دستاوردهای سفر رئیس جمهور به قاهره برای شرکت در اجلاس دی ۸، خاطرنشان کرد: در اعلامیه قاهره که اخیراً صادر شد توافقات اعضا در حوزه همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط و شکل دهی به اقتصاد آینده از جمله موضوعات مشخصی بود که در قاهره مطرح شد و سران کشورها روی آن تمرکز کردند. فرایندی نیز در رابطه با بازگشایی سفارتها طی خواهد شد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم در پاسخ اکوایران گفت: بخشی از مشکلات موجود به موضوع تحریمها برمیگردد. همانطور که دولتهای مختلف ایران همواره اعلام کردهاند، تحریمها فقط به مسائل نظامی محدود نمیشوند. نمونه بارز آن، تحریمهای جدی در حوزه انرژی است که تأثیرات گستردهای بر مردم گذاشته و باعث آسیبهای متعددی شده است. این موضوع نشاندهنده صحت نگرانیهایی است که در مورد تأثیر تحریمها مطرح میشود.
وی در ادامه بیان کرد: در این میان، سازمان محیط زیست و وزارت نیرو برنامههای مهمی برای کاهش میزان آلودگیها دارند و امیدواریم با اجرای این اقدامات، بخشی از این مشکلات برطرف شود.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اکوایران بیان کرد: در ارتباط با موضوع ارز، کمیسیون اقتصاد نیز بر تغییر وضعیت ارز تأکید داشتهاند. این تغییر، مطابق قانون برنامه هفتم، الزامی بوده و دولت نیز متعهد به اجرای آن شده است. طبیعی است که مجلس حق دارد در این مورد نگرانیهای خود را مطرح کند و سؤالاتی بپرسد. این تعامل، نه تنها مشکلی ایجاد نمیکند، بلکه برای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور ضروری است.
مهاجرانی در رابطه با پرتکرارترین سوال مردم مربوط به مسئله ترمیم معدل در آموزش و پرورش گفت: تعدادی دانش آموز هستند که در کنار افرادی که نیازمند ترمیم معدل هستند بر روی معدل و کنکورشان نگرانی دارند، زینفعان متعددی در این رابطه وجود دارد، شورای آموزش و پرورش کارگروهی در این رابطه برای تصمیم گیری مشخص کرده است.
وی در رابطه با هوش مصنوعی و برنامههای دولت در این رابطه، بیان کرد: اساسنامه سازمان هوش مصنوعی به تصویب خواهد رسید و کار خود را دنبال خواهد کرد و متولی برنامههای کلان ملی خواهد بود. پیوستهای فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت تا بتوانیم در بستر یکپارچه از فناوریهای نوین استفاده کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
در پی پیام ویژه ترامپ؛ نخستوزیر عراق راهی تهران میشود
-
حمله بزرگ کییف با موشکهای آمریکایی وتلفات سنگین روسیه و کره شمالی؛ وعده انتقام کرملین
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
بازار متفاوت مسکن درشمال پایتخت؛هم خریدار هست هم قیمت ها افزایشی است
-
پیشبینی بورس فردا دوشنبه 17 دی 1403/ افزایش شفافیت با کاهش شکاف نرخ ارز مبادلهای و آزاد
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
بازار دلار چشم انتظار السودانی