چگونگی زیست جدید در جزایر سهگانه
اکوایران: موضوع مالکیت ایران بر جزایر سهگانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک یکی از مسائل حساس ژئوپلیتیکی در منطقه خلیج فارس است. این سه جزیره از نظر استراتژیک، اقتصادی و تاریخی اهمیت بسیاری دارند. مالکیت ایران بر این جزایر ریشههای تاریخی و حقوقی دارد، اما همواره محل ادعاهای واهی امارات متحده عربی بوده است.
به گزارش اکوایران، حسین سلیمی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس انجمن علوم سیاسی ایران در همایش همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سهگانه و تقویت وفاق با همسایگان» اظهار کرد: ما در جهانی زندگی می کنیم که مفهوم حاکمیت در آن دگرگون شده است. همچنان حاکمیت بر کنترل مرزها وجود دارد اما شیوه و نحوه اعمال آن دگرگون شده است. در نتیجه اگر درباره حاکمیت جزایر سه گانه صحبت می کنیم تنها نباید استدلال حقوقی برای ما مهم باشد بلکه باید دید چطور می توان در این سه جزیره گونه ای از زیست جدید و خیر عمومی را پدید آورد.
او افزود: یک پرسش جدی مطرح است که چطور یک کشور کوچکی مانند امارات که به لحاظ حقوقی و سیاسی هیچ حقی را نمی تواند برای خود قائل شود، چگونه بسیاری از کنشگران بین المللی را با خود همراه کرده است؟ اماراتی ها در زنجیره اقتصادی جهان نقش فعال داشته و توانسته اند حیات خود را با منافع دیگران و نظام جهانی پیوند بزنند. درنتیجه باید دید ما چطور می توانیم به این جایگاه دست پیدا کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرایط جدید دریافت گواهینامه رانندگی؛ آزمون آیین نامه حذف شد
-
پیش بینی جدید در بازار مسکن؛ چرخش رفتار مالکان
-
این کشور حکم جلب بشار اسد را صادر کرد
-
روایت جدید درباره قاتل ۲ قاضی دیوان عالی کشور/ ماجرای عمل جراحی که پسر قاضی مقیسه افشا کرد
-
رونمایی حماس از جانشین سنوار
-
گروسی: برای جلوگیری از جنگ باید تهران و ترامپ به توافق برسند
-
پاسخ ظریف به شرط آمریکا برای توافق جدید
-
واکنش ظریف به اتهامات امنیتی به ایران/ برجام راهحل جلوگیری از تسلیحات هستهای بود
-
سورپرایز جدید سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی برای متقاضیان/ خودروساز ژاپنی خانواده خود را در ایران بزرگ می کند