وضعیت سنی مردان و زنان شاغل در سال ۱۴۰۲
اکوایران: بررسیهای آماری نشان میدهد در سال ۱۴۰۲، مردان و زنان در سنین بین «۳۵ تا ۳۹» سال بیشترین سهم اشتغال را از کل شاغلین داشتهاند.
![وضعیت سنی مردان و زنان شاغل در سال ۱۴۰۲](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/Z0TprtmPY5De/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jKcuuyogaSeJ_4ngQ9jVKYg,/%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86+%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1+%D8%B4%D9%87%D8%B1%DA%A9+%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C.jpg)
به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در گزارش آماری خود از سال ۱۴۰۲ هرم سنی مردان و زنان شاغل را اعلام کرده است بر اساس این آمار بیش از ۱۷ درصد مردان و بیش از ۱۸ درصد زنان شاغل در کشور سنی بین «۳۵ تا ۳۹ سال» دارند.
از سوی دیگر کمترین میزان سهم مردان شاغل مربوط به دو گروه سنی «بین ۱۵ تا ۱۹ سال» و «بیش از ۶۵ سال» و کمترین میزان سهم زنان شاغل مربوط به گروه سنی «بیش از ۶۵ سال» است.
حدود ۵۰ درصد زنان شاغل در سنین بین ۳۰ تا ۴۴ سال
بر اساس آمارهای نیروی کار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۲، مردان در سنین «۳۵ تا ۳۹ سال» بیشترین سهم از کل شاغلان مرد را به خود اختصاص داده اند. طبق این آمارها ۱۷.۴ درصد از مردان شاغل در سن ۳۵ تا ۳۹ سالگی قرار دارند.
همچنین مردان در دو گروه سنی «۱۵ تا ۱۹ سال» و «بیش از ۶۵ سال» کمترین سهم از مردان شاغل را دارند. طبق این آمار در سال گذشته ۲.۴ درصد از مردان شاغل در این دو گروه سنی جای گرفتهاند.
همچنین این آمار نشان میدهد در سال ۱۴۰۲، زنان همانند مردان در سنین «۳۵ تا ۳۹ سال» بیشترین سهم از کل شاغلان زن را به خود اختصاص دادهاند. طبق این آمارها ۱۸.۸ درصد از زنان شاغل در سن ۳۵ تا ۳۹ سالگی قرار دارند.
همچنین زنان در گروه سنی «بیش از ۶۵ سال» کمترین سهم از زنان شاغل را داشتهاند. طبق این آمار در سال گذشته ۱.۲ درصد از زنان شاغل سنی بیش از ۶۵ سال را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه این دو هرم سنی در زنان و مردان نشان میدهد بیشترین سهم زنان شاغل مربوط به زنان جوان از ۲۰ تا ۴۴ سال بوده است. به طوریکه در این بازه سنی سهم زنان شاغل بیشتر از مردان بوده است. به عبارتی زنان شاغل بیشتر از مردان سن جوانی را برای کار کردن انتخاب میکنند و در مردان سن کار کردن محدود به دوران جوانی نمیشود و در سنین بالا نیز اشتغال مردان قابل ملاحظه است.
البته در تمامی این مقایسهها باید در نظر داشت که کل جمعیت شاغل زنان حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده در حالیکه این جمعیت شاغل برای مردان بیش از ۲۰ میلیون نفر بوده است. پس سهم بیشتر زنان شاغل جوان از کل زنان شاغل نسبت به مردان شاغل جوان از کل مردان شاغل نشاندهنده تعداد بیشتر زنان جوان در بازار کار نسبت به مردان نیست. این مقایسه صرفا نشان میدهد زنان در سنین پایینتر وارد بازار کار میشوند و با افزایش سن تمایل کمتری به کار نشان میدهند در حالیکه در مردان این اتفاق کمتر صورت میگیرد و مردان نسبت به زنان تمایل بیشتری برای کار در سنین بالاتر دارند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرمانده لشکر مازاد ایرانخودرو
-
واکنش الجولانی به کوچاندن اجباری مردم غزه/ طرح ترامپ به نتیجه نمیرسد
-
دلار تقویت شد، قیمت طلا رکورد زد؛ شوک تعرفههای جدید آمریکا به بازارهای مالی
-
شمارش معکوس برای یک جنگ تجاری تمام عیار؛ ترامپ با شی به توافق میرسد؟
-
گسل جدید در شام؛ چرخش دمشق به سوی تلآویو ؟
-
مقصد پنجمین سفر استانی مسعود پرشکیان مشخص شد
-
برگ برنده ترکیه در خاورمیانه
-
تحریم، فساد، انزوا؛ اقتصاد ایران تا کجا تاب میآورد؟
-
روزهای تکراری در بازار سرمایه ادامه دارد؟