حاجآقا علاء؛ خوشنام از اقتصاد تا سیاست
اکوایران: 27 آذر 1403 پایان راه بود؛ برای «حاجآقا علاء».
![حاجآقا علاء؛ خوشنام از اقتصاد تا سیاست](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/sEDMoQGc9ZK9/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jOR3kOBCdUVM_4ngQ9jVKYg,/untitled.jpg)
حالا علاءالدین میرمحمدصادقی که نامش شهره بازار شرق دور و نزدیک بود و چهرهای موثر در انقلاب 57 ایران، در سن 93 سالگی، بدرود حیات گفت.
علاءالدین میرمحمدصادقی (متولد ۱۳۱۰ در اصفهان) معروف به حاجآقا علاء، همان وجوانی لاغراندام بازار اصفهان در ابتدای دهه 30 شمسی است که در رواقهای بازار راه میرفت و شعارهای ضدحکومتی میداد. او با سن کم به چهره شناخته شده در میان کسبه تبدیل شده بود. علاءالدین چند سالی بود که در راسته قماشفروشها فعالیت داشت؛ از دوران نوجوانی که البته، بعدها به یکی از پشتیبانان مالی انقلاب اسلامی ایران بدل شد.
نام علاءالدین میرمحمد صادقی اگرچه شهره است اما بیشتر به 2 چهره مشهور اقتصادی گره خورده؛ اسدالله عسگراولادی و سید علی نقی خاموشی؛ 3 چهرهای که در کنار فعالیت اقتصادی، نبض بازار ایران را هم در دست داشتند. در این میان، میرمحمدصادقی به دلیل حضور موثر در اتاق بازرگانی ایران، قطب نمای تجارت خارجی کشور هم محسوب میشد؛ از شرق دور و نزدیک تا روسیه و اروپا.
میرمحمدصادقی به مرور به میلیاردر ایرانی، فعال امور صنایع و معادن و عضو هیئت مدیره مؤسسه علوی محسوب تبدیل شد.
ماجرای حضور حاج آقا علاء در اتاق بازرگانی ایران هم جالب است. او که پیش از انقلاب دفتر کارش را به دفتر کمیتهی تنظیم اعتصابات تبدیل کرده بود، پس از انقلاب برای ساماندهی مشکلات کارخانهها و فعالیتهای اقتصادی با حکم امام خمینی (ره) به همراه هفت نفر از همراهانش وارد اتاق بازرگانی ایران شد و فعالیتهای خود را در نهادهای مدنی توسعه داد.
علا میرمحمد صادقی از ابتدای انقلاب تا پایان سال ۱۴۰۱ در هیات رئیسه اتاقهای بازرگانی تهران و ایران و تعداد زیادی از اتاقهای مشترک و تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی حضور داشت و به عنوان یک فعال اقتصادی در بخشهای مختلف بازرگانی، صنعتی، معدنی و کشاورزی فعالیت داشت.
او در کنار فعالیت های انقلابی-سیاسی آن دوران، بار بزرگ مسئولیت های اقتصادی و اجتماعی را به دوش می کشید. از حاج آقا علاء در راه اندازی صندوقهای قرض الحسنه به عنوان فردی دارای نقش کلیدی، یاد می شود.
علاءالدین میر محمد صادقی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران به عنوان قدیمیترین تشکل اقتصادی حوزه معدن کشور و از مؤسسین و اعضای هیئتهای موتلفه اسلامی و عضو حزب موتلفه اسلامی هم محسوب میشد.
او دیگر غروب 27 آذر را ندید و امروز درگذشت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت سه خودرو داخلی میلیاردی شد/ رانا تغییر کانال داد+ جدول
-
دو علامت جدید از رکود اقتصادی
-
پلاکارد «ظریف گورتو گم کن» در راهپیمایی 22 بهمن
-
نقشه جدید بنسلمان برای فرار از نفت/ معدن، برگ برنده عربستان میشود؟
-
سردار تنگسیری: ترامپ نمیتواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند
-
رکود بیسابقه؛ ساختوساز پایتخت فروکش کرد
-
پیشبینی مهم از روند قیمت طلای جهانی/ مسیر صعودی همچنان در دسترس؟
-
موقعیت ناخوشایند ترامپ؛ چرا تکرار سیاست فشار حداکثری موفق نخواهد بود؟
-
معاون دفتر رئیسجمهوری: شریعتمداری باید عذرخواهی کند