اروپا در تنگنای کمک به اوکراین: اعزام نیرو یا تداوم ارسال تسلیحات؟
اکوایران: رهبران اروپایی در پاریس گرد هم آمدند تا در مورد افزایش کمکهای نظامی به اوکراین در بحبوحه تشدید درگیریها با روسیه بحث و گفتگو کنند. اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین و همچنین ابتکار عمل جدیدی برای افزایش ارسال مهمات و تسلیحات از جمله موضوعات کلیدی این نشست بودند.
به گزارش اکوایران، پس از توافق متحدان غربی بر افزایش تلاشها برای ارسال مهمات بیشتر به کیف، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین را منتفی ندانست، هرچند هشدار داد که در حال حاضر اجماعی در این زمینه وجود ندارد.
به نوشته رویترز، حدود ۲۰ رهبر اروپایی در پاریس گرد هم آمده تا پیامی از عزم اروپا در مورد اوکراین به ولادیمیر پوتین ارسال کرده و با روایت کرملین مبنی بر پیروزی قطعی روسیه در جنگی که اکنون در سومین سال خود قرار دارد، مقابله کنند.
ماکرون به خبرنگاران گفت: «در این مرحله هیچ اجماعی برای اعزام نیرو به اوکراین وجود ندارد. البته هیچ چیز منتفی نیست و ما هر کاری که لازم باشد را انجام خواهیم داد تا روسیه پیروز نشود».
یک مقام کاخ سفید به رویترز گفت که ایالات متحده هیچ برنامهای برای اعزام نیرو برای مبارزه در اوکراین نداشته و همچنین هیچ برنامهای برای اعزام نیروهای ناتو به جنگ وجود ندارد.
ماکرون همتایان اروپایی خود را به کاخ الیزه دعوت کرد تا در یک نشست فوری در مورد چگونگی افزایش عرضه مهمات به اوکراین در میان آنچه مشاورانش آن را تشدید تجاوز روسیه در چند هفته گذشته میدانند، بحث کنند.
اوکراین پس از موفقیتهای اولیه در عقبراندن ارتش روسیه، اکنون در جبهه شرقی با شکستهایی روبرو شده و فرماندهان آن از کمبود تسلیحات و سرباز شکایت دارند.
روبرت فیکو، نخستوزیر اسلواکی که با کمک نظامی به اوکراین مخالفت کرده، گفت که چندین عضو ناتو و اتحادیه اروپا به طور دوجانبه اعزام نیرو به اوکراین را در نظر دارند.
او قبل از بازگشت به کشورش گفت: «برخی کشورها آماده اعزام نیروهای خود به اوکراین هستند، کشورهایی نیز هرگز این کار را نمیکنند که اسلواکی جزو آنهاست و برخی دیگر میگویند این پیشنهاد نیاز به بررسی دارد».
مارک روته، نخستوزیر هلند که گزینه پیشتاز تصدی سمت دبیرکل بعدی ناتو است، به خبرنگاران گفت که موضوع اعزام نیرو، محور اصلی گفتگوهای روز دوشنبه نبود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در سخنرانی ویدئویی خطاب به رهبران، از هشدار ماکرون درباره تشدید درگیری حمایت کرد: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که پوتین نمیتواند دستاوردهای ما را نابود کرده و تجاوز خود به کشورهای دیگر را گسترش دهد».
ماکرون گفت: «بسیاری از کسانی که امروز «هرگز، هرگز» میکنند، همان افرادی هستند که دو سال پیش میگفتند هرگز تانک، هواپیما و موشکهای دوربرد به اوکراین نمیفرستیم».
او افزود: «بیایید با فروتنی بپذیریم که اغلب شش تا دوازده ماه تأخیر داشتهایم. هدف بحث امشب همین بود؛ همه چیز به شرطی که برای رسیدن به هدفمان مفید باشد، ممکن است». او همچنین خاطرنشان کرد که اروپا نباید برای مبارزه در اوکراین به ایالات متحده وابسته بماند.
پیشرفت در تأمین تسلیحات و مهمات
در ابتکاری به رهبری جمهوری چک برای خرید صدها هزار مهمات از کشورهای ثالث، پیشرفت حاصل شد. فرانسه با احتیاط به این ابتکار مینگرد زیرا اولویت خود را بر توسعه صنایع داخلی اروپا میداند.
تأمین مهمات به یک موضوع حیاتی برای کیف تبدیل شده است. با این حال، اتحادیه اروپا نتوانسته به هدف خود یعنی ارسال یک میلیون گلوله توپخانه تا ماه مارس به اوکراین دست یابد. پیتر فیالا، نخستوزیر جمهوری چک گفت که حدود ۱۵ کشور با پیوستن به ابتکار او موافقت کردهاند.
ماکرون نیز اعلام کرده که پاریس به این ابتکار میپیوندد و همچنین بر سر تشکیل ائتلافی برای سرعتبخشیدن به تحویل موشکهای دوربرد توافق شده است.
فیالا به خبرنگاران گفت: «ما در مورد صدها هزار قطعه مهمات صحبت میکنیم که میتوانیم در مدتزمان نسبتاً کوتاهی به دست آوریم
آنتونیو کوستا، نخستوزیر پرتغال خاطرنشان کرد که وزرای دفاع مأموریت یافتهاند ظرف ۱۰ روز آینده برای این هدف برنامهای تدوین کنند.
مارک روته اعلام کرد که این کشور ۱۰۰ میلیون یورو (۱۰۸.۵ میلیون دلار) برای خرید مهمات از خارج از کشور اختصاص خواهد داد. او افزود کشورهایی که مهمات را تأمین میکنند، درخواست کردهاند که هویتشان فاش نشود. او اذعان کرد: «فکر میکنم احساس فوریت زیادی، به خصوص در کوتاهمدت جهت تأمین مهمات و دفاع هوایی برای کیف وجود دارد. امیدوارم کشورهای دیگر نیز با ما همراه شوند».
در این نشست، اولاف شولتس (صدراعظم آلمان)، دیوید کامرون (وزیر خارجه بریتانیا) و همچنین رهبران کشورهای اسکاندیناوی و بالتیک حضور داشتن.
ایالات متحده که به دلیل توقف روند تصویب بسته کمک نظامی اخیرش به اوکراین در کنگره تحت انتقاد شدیدی قرار گرفته، توسط جیم اوبراین، معاون وزیر امور خارجه در امور اروپا و اوراسیا در این شرکت کرد.
مقامات فرانسوی میگویند ماکرون که قرار است در ماه مارس به کیف سفر کند، پس از عدم پیشرفت در کنفرانس امنیتی مونیخ، مشتاق یافتن راهحلی جهت تأمین اقلام مورد نیاز اوکراین است. مشاور رئیسجمهور فرانسه گفت: «ما نه ناامید هستیم و نه افسرده. میخواهیم روسیه این را بفهمد. روسیه باید برای پایاندادن به این جنگ بر همه ما به طور جمعی حساب کند».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟