آنچه در بازار گذشت؛
خروج پول حقیقی از بازار / شاخص کل از مرز 3 میلیون واحدی دور زد
اکوایران: بازار سرمایه در روز 22 دی ماه 1403 با افت محسوسی همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس ریزش 33 هزار واحدی را تجربه کرد و در نهایت در کانال 2 میلیون و 911 هزار واحدی ایستاد، همچنین تمامی شاخص های بورس و فرابورس قرمز پوش شدند.
به گزارش اکوایران، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخصهای بازار همگی سرخپوش شدند تا، بورس هفته چهارم دی را سرخپوش آغاز کند.
امروز شاخص کل در حالی 1.14 درصد منفی شد که انتظار میرفت با توجه به عملکرد خوب بازار در هفته گذشته این هفته هم شاخص مثبت شروع به کار کند. اما با این حال فشار عرضه به خصوص در نمادهای بزرگی چون فارس و فملی از همان ابتدای معاملات جهت شاخص کل را نزولی کرد و این اتفاق در نیمه دوم بازارا موجب شد تا شاخص کل هموزن که امروز را مثبت شروع کرده بود، در نهایت با افتی 0.24درصدی به کار خود خاتمه دهد.
در روزی که ارزش معاملات خرد بازار بیش از 40 درصد از میانگین ارزش روزانه هفته گذشته بیشتر بود، بیش از 1600 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد تا روز سرخ بازار، با خروج سنگین پول همراه شود.
در بازار امروز، 29 درصد نمادها مثبت بودند و 71 درصد دیگر منفی معامله شدند. همچنین نمادهای وبملت، فولاد و خودرو بیشترین خروج پول حقیقی را شاهد بودند و دزاگرس، فرابورس و سخوز هم بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.
در این بین، ارزش صفوف خرید 62 درصد نسبت به معاملات روز گذشته افت داشتند، ولی ارزش صفهای فروش صعود 433 درصدی را تجربه کردند؛ همچنین ارزش معاملات خرد 40 درصد نسبت به معاملات روز گذشته افزایش یافت .
اثر تک نرخی کردن ارز بر بازار
محمدرضا اعلمی – کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: گام های موثر دولت برای تک نرخی کردن نرخ ارز نیز تاثیرات بسیاری بر روی کلیت بازار گذاشته است. همچنین رفتن به سمت حذف ارز نیمایی سبب شد تا گروه هایی که صادرات محور هستند، بیشترین بهره را از تصمیمات گرفته شده ببرند؛ گروه هایی همچون گروه محصولات شیمیایی ، فلزات اساسی و پالایشگاهی ها از جمله گروه هایی بودند که از حذف ارز نیمایی تاثیر مثبتی را بر روی صورت های مالی خود ثبت خواهند کرد .
وی ادامه داد: گروه هایی همچون روانکار ها بدلیل گران شدن مواد اولیه خود که از محصولات شیمیایی است و قیمت گذاری دستوری بر روی محصولات خود رنج برده و حذف ارز نیمایی و بالا رفتن قیمت دلار سیگنال منفی را بر روی صورت های مالی آنها ثبت خواهد کرد، البته باتوجه به ارزش بازار گروه های صادرات محور در بازارسرمایه شاهد تاثیر مثبت حذف ارز نیمایی بر روی کلیت بازارسرمایه هستیم؛ البته باید خاطر نشان کرد که این رشد بازار به خاطر اثر تورمی ایجاد شده در اقتصاد است، نه رشد اقتصادی و بازار بورس به عنوان بازار جا مانده از تورم دارد گپ خود را نسبت به بازار های دیگر پر می کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سفیر ایران: رئیسجمهوری جدید لبنان ضد ایرانی و حزبالله نیست
-
چرخش جدید پوتین و چراغ سبز به ترامپ؛ مسکو با کمپین ضدایرانی واشنگتن و تلآویو همصدا میشود؟
-
زنگنه: یارانه بنزین به هرکسی که کارت ملی دارد، اختصاص نمییابد
-
تبانی کارفرمایان و تأمیناجتماعی علیه کارگران؟/ پشت پرده افشای اطلاعات سوابق کاری
-
افت 25 هزار واحدی شاخص کل بورس در نیمه نخست بازار امروز/ چرا بورس عقب نشست؟
-
پشت پرده رزمایش پدافندی در نزدیکی سایتهای هستهای استراتژیک ایران
-
گردشگری خاورمیانه در آینه آمار؛ ایران چهارم، ترکیه و امارات پیشتاز
-
استخدام معلم به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی محدود میشود
-
آغاز فروش خودروی برقی ایران خودرو از امروز