به گزارش اکوایران، بر اساس تصمیم ستاد و کارگروه تنظیم بازار، قیمت مصوب انواع روغن نباتی شامل ۱۱۴ محصول اعلام شد؛ این محصولات شامل انواع روغن مایع، نیمه‌جامد مصرفی خانوار، و روغن قنادی هستند.

میزان افزایش قیمت، ۱۵ درصد برای روغن نباتی مصارف خانوار و ۲۱ درصد برای مصارف قنادی تعیین شده است. این افزایش از تاریخ ۱۲ دی‌ ماه سال جاری برای تولیدات جدید صنایع لازم‌الاجرا شده است.

بنا به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی فاضلی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن روغن نباتی، گفت: «بر اساس آمار، ماهانه بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تن روغن در کشور مصرف می‌شود که ۶۰ درصد آن مربوط به خانوار و ۴۰ درصد مربوط به صنف و صنعت است.»

او از افزایش ۱۵ درصدی قیمت روغن خبر داد و افزود: «با توجه به این افزایش قیمت، عرضه روغن در بازار بهبود خواهد یافت.»

فاضلی ادامه داد: «به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی، وقفه‌ای کوتاه در توزیع روغن ایجاد شد. اما با اعمال افزایش ۱۵ درصدی قیمت از ۱۲ دی‌ماه، مشکلی در بازار نخواهیم داشت.»

او همچنین گفت: «توزیع ۳۰ هزار تن روغن توسط بازرگانی دولتی، نگرانی‌ها در این حوزه را کاهش خواهد داد.»

4328262

خروج صافولا از ایران؛ پیامدهای اقتصادی و انگیزه‌های احتمالی

هلدینگ صافولا عربستان سعودی، که بیش از ۵۰ درصد سهم در بازار خوراکی ایران داشت، به‌طور ناگهانی سرمایه خود را از کشور خارج کرد. این شرکت که در زمان حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد در سال ۱۳۹۴ همچنان به فعالیت خود ادامه داده بود، اکنون با انتشار بیانیه‌ای درباره «خروج به‌موقع از بازارهای غیراصلی» اعلام کرده که سهم خود را به یک شرکت دیگر واگذار کرده است.

با این اقدام، شرکت‌های زیرمجموعه صافولا، با ارزشی بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار، به گروه مدلل واگذار شدند. این جابه‌جایی ممکن است انحصار بازار روغن را بیش از پیش تقویت کند.

صافولا، اگرچه در سال ۱۳۹۴ تصمیم به ترک بازار ایران نگرفت، اما به‌تدریج حضور خود را کاهش داد. خروج ناگهانی این شرکت از بازار ایران به‌عنوان یک تصمیم سیاسی تعبیر می‌شود. هرچند در بیانیه منتشرشده، تنها به «تمرکز بر بازارهای با پتانسیل بالاتر» اشاره شده است، اما تحلیلگران معتقدند روی کار آمدن دونالد ترامپ و تقویت روابط اقتصادی عربستان با ایالات متحده، از دلایل اصلی این تصمیم بوده است.

صافولا، با سهمی بین ۳۵ تا ۶۰ درصد از بازار روغن خوراکی ایران، یکی از تأمین‌کنندگان کلیدی مواد اولیه برای کارخانه‌های داخلی بود. خروج غیرمنتظره این سرمایه‌گذار می‌تواند بازار خوراکی ایران را با بحران مواجه کرده و قیمت‌ها را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.