به گزارش اکوایران، ولادیمیر پوتین، روز پنجشنبه درباره حوادث سوریه گفت که روسیه در سوریه شکست نخورده و مسکو پیشنهاداتی به حکومت جدید دمشق ارائه داده تا پایگاه‌های نظامی روسیه در آنجا حفظ شوند.

پوتین در نخستین اظهارات عمومی خود در این زمینه گفت که هنوز با رئیس‌جمهور پیشین سوریه، بشار اسد، که اوایل این ماه سرنگون شد و به مسکو گریخت، دیدار نکرده اما قصد دارد این کار را انجام دهد.

به گزارش العربیه، در پاسخ به پرسشی از سوی یک خبرنگار آمریکایی، پوتین گفت که درباره سرنوشت آستین تایس، خبرنگار مفقودشده آمریکایی در سوریه، از بشار اسد سوال خواهد کرد و همچنین آماده است از حاکمان جدید سوریه نیز درباره او اطلاعات بگیرد.

او افزود: «صادقانه بگویم، هنوز رئیس‌جمهور اسد را از زمانی که به مسکو آمده، ندیده‌ام. اما قصد دارم این کار را انجام دهم و قطعاً با او صحبت خواهم کرد.»

پوتین همچنین اظهار داشت که بیشتر افرادی در سوریه که روسیه با آن‌ها درباره آینده دو پایگاه نظامی اصلی خود صحبت کرده، از ماندن این پایگاه‌ها حمایت می‌کنند، اما مذاکرات در این زمینه ادامه دارد.

روسیه، که در سال ۲۰۱۵ در جنگ داخلی سوریه مداخله کرد و روند جنگ را به نفع اسد تغییر داد، به کشورهای دیگر اعلام کرده که می‌توانند از پایگاه هوایی و دریایی روسیه برای انتقال کمک‌های بشردوستانه به سوریه استفاده کنند.

پوتین گفت: «شما می‌خواهید همه آنچه در سوریه رخ می‌دهد را به‌عنوان نوعی شکست برای روسیه نشان دهید. من به شما اطمینان می‌دهم که این‌طور نیست. و دلیل آن را هم خواهم گفت. ما ۱۰ سال پیش به سوریه آمدیم تا از ایجاد یک پایگاه تروریستی در آنجا جلوگیری کنیم.»

ولادمیر پوتین

او افزود: «به‌طور کلی، ما به هدف خود دست یافته‌ایم. بی‌دلیل نیست که امروز بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالات متحده می‌خواهند با حکومت جدید سوریه روابط برقرار کنند. اگر آن‌ها سازمان‌های تروریستی هستند، چرا شما (غرب) به آنجا می‌روید؟ این یعنی آن‌ها تغییر کرده‌اند.»

او همچنین اعلام کرد که مسکو 4 هزار نیروی جمهوری اسلامی ایران را پس از تسلط نیروهای مسلح بر سوریه، از طریق پایگاه حمیمیم به تهران منتقل کرده است.

ولادیمیر پوتین در کنفرانس مطبوعاتی پایان سال [میلادی] خود در مسکو گفت نمی‌تواند زمانی را مشخص کند که ارتش او کنترل کامل منطقه غربی کورسک، جایی که اوکراین در ماه اوت با یک حمله غافلگیرانه آن را گرفت، بازپس خواهد گرفت. او اما اظهار داشت: «ما قطعاً آن‌ها را بیرون خواهیم کرد. قطعاً. هیچ راه دیگری وجود ندارد. اما در مورد یک تاریخ مشخص، متأسفم، نمی‌توانم اکنون چیزی بگویم.»

پوتین اظهار داشت که نیروهای روسیه در حال نزدیک شدن به اهداف اصلی خود در جنگ هستند و در طول جبهه پیشروی می‌کنند.

او گفت که ممکن است اقتصاد روسیه امسال ۴ درصد رشد کند، اما تورم یک نشانه نگران‌کننده است. او افزود: «وضعیت کلی اقتصاد روسیه، با وجود تهدیدهای خارجی، پایدار است.» او همچنین اضافه کرد: «چیزی که ناخوشایند و بد است، افزایش قیمت‌ها است. اما امیدوارم اگر شاخص‌های کلان اقتصادی حفظ شوند، بتوانیم از پس آن بربیاییم.»

به گزارش رویترز، او همچنین به نوعی به یک «دوئل موشکی» با آمریکا اشاره کرد تا نشان دهد چگونه موشک بالستیک هایپرسونیک اورشنیک روسیه می‌تواند هر سیستم دفاع موشکی آمریکایی را شکست دهد. پوتین از این موشک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارد، به‌عنوان ابزاری برای افزایش تنش‌ها و تهدید غرب استفاده کرده است.

در پاسخ به تردیدهای غربی درباره اورشنیک، رئیس‌جمهور روسیه پیشنهاد کرد که هر دو طرف هدفی مشخص را برای آزمایش موشک‌های آمریکایی و روسی انتخاب کنند. او گفت: «ما آماده چنین آزمایشی هستیم.»

روسیه برای اولین بار موشک اورشنیک را در ۲۱ نوامبر به شهر دنیپرو در اوکراین شلیک کرد. پوتین این اقدام را پاسخی به استفاده اوکراین از موشک‌های بالستیک «اتکمز» ساخت آمریکا و موشک‌های «استورم شَدو» ساخت بریتانیا برای حمله به خاک روسیه با اجازه غرب دانست. منابع آمریکایی و بریتانیایی در آن زمان اعلام کردند که موشکی که به دنیپرو شلیک شده بود، یک موشک بالستیک میان‌برد آزمایشی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای بوده است، که برد آن کمتر از ۵۵۰۰ کیلومتر است. این برد برای رسیدن به اروپا از جنوب غربی روسیه کافی است، اما به ایالات متحده نمی‌رسد.