به گزارش اکوایران، تا همین چند سال پیش، اگر کسی می‌خواست چیزی را در اینترنت جست‌وجو کند، از طریق موتور جست‌وجوی گوگل این کار را انجام می‌داد.

این روزها، بسیاری از کاربران اینترنتی، به جای گوگل، از چت‌بات‌ها کمک می‌گیرد. دلیلش هم روشن است. گوگل به آن‌ها فقط یک لینک می‌دهد. تازه باید روی آن لینک کلیک کنند و وارد صفحه دیگری شوند، امکان دارند پاسخشان را در آن لینک بگیرند و ممکن است مجبور شوند به لینک دیگری مراجعه کنند.

چت جی‌پی‌تی و سایر چت‌بات‌های هوش مصنوعی اینطور نیستند. آن‌ها ساده و سرراست، پاسخ را در اختیار کاربران می‌گذارند. کاربران هم از پاسخ آماده خود لذت می‌برند و آن را استفاده می‌کنند.

با این حال، وبسایت‌هایی که از طریق گوگل، به آن‌ها مراجعه می‌شد، به هر حال محتوا را تولید کرده‌اند و این محتوا از طریق هوش مصنوعی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این وبسایت‌ها در گذشته از طریق ترافیک و تعداد کلیک‌ها و به عبارت دیگر از طریق نمایش آگهی‌های اینترنتی به بازدیدکنندگان خود، می‌توانستند به درآمد دست پیدا کنند.

کاهش ترافیک وبسایت‌ها، منجر به کاهش درآمد آن‌ها شده و این بزرگ‌ترین نگرانی فعالانی است که در عرصه اینترنت کار و درآمدزایی می‌کنند.

به دنبال این اتفاقات، شکایت‌ها از شرکت‌های هوش مصنوعی هم شروع شده است. برای مثال، شرکت اوپن‌اِی‌آی که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های هوش مصنوعی است، جزو اصلی‌ترین متهمان به حساب می‌آید.

به این ترتیب، هوش مصنوعی چالشی مالی و اقتصادی برای شرکت‌های تولیدکننده محتوا و وبسایت‌هایی ایجاد کرده که از طریق بازدید و ترافیک، می‌توانستند به درآمد دست پیدا کنند.

نشریه اکونومیست در گزارشی به صورت مفصل به این قضیه پرداخته و توضیح داده که هوش مصنوعی با چت‌بات‌های خود منجر به مرگ وب جهانی شده است. این نشریه در کنار توضیح این موارد، راهکارهایی هم برای حل این مشکل معرفی کرده است.

در ویدیوی بالا به بررسی گزارش اکونومیست پرداخته شده و ضمن توضیح این مشکل، گفته شده که چه راهکارهایی برای حل این مسئله وجود دارد.