به گزارش اکوایران، نشستی به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری به میزبانی سازمان برنامه و بودجه با مجمع وزیران ادوار جمهوری اسلامی ایران، شب گذشته -19 آذر- برگزار شد.

وزرای سابق و کنونی در یک جمع

از جمله مقامات سیاسی سابق و کنونی حاضر در این جلسه می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:

غلامرضا شافعی معاون نظارت راهبردی ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت حسن روحانی، وزیر صنایع ایران در دولت دوم میرحسین موسوی و دولت نخست سید محمد خاتمی و همچنین وزیر تعاون در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، محسن رفیق‌دوست وزیر وزارتخانه سپاه پاسداران، سیدمحمد میرمحمد صادقی که در دولت‌های شهید محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر و دولت مرحوم محمدرضا مهدوی کنی وزیر کار و امور اجتماعی بود، مصطفی هاشمی‌طبا، هفدهمین وزیر صنایع در دولت‌های باهنر و موسوی، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات‌ دولت سیزدهم، محمدحسین بنی‌اسدی ، وزیر مشاور در امور اجرایی در دولت بازرگان، علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه دولت دوم احمدی‌نژاد و رییس سازمان انرژی اتمی در دولت حسن روحانی، معصومه ابتکار نخستین زن ایرانی ‌که پس از انقلاب وارد هیات دولت شد و در دوره‌های مختلف معاون رئیس‌جمهوری بوده، حمید میرزاده معاون رییس جمهور در دولت هاشمی رفسنجانی، مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور دولت اول احمدی‌نژاد و وزیر دادگستری دولت اول روحانی، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات دولت چهاردهم، محمد اتابک، وزیر صمت دولت چهاردهم، احمد میدری، وزیر کار دولت وفاق و جمعی دیگر از وزرای سابق و کنونی، دیشب دور هم جمع شدند.

مجمعی «حاصل جمع صدها سال تجربه»

آنطور که «ایسنا» درباره این نشست نوشت، غلامرضا شافعی در ابتدا به معرفی کوتاه این مجمع که آن را «حاصل جمع صدها سال تجربه» نامید، پرداخت.

او گفت: مجمع بدون هیچگونه هزینه دولتی، به عشق وطن فعالیت می‌کند و وزرا و دولتمردان عضو آن ، ‌به اتکای تجربه سال‌ها وزارت و فعالیت‌های تخصصی درحوزه های مسئولیت خود، تحقیقات و پژوهش هایی را انجام می دهند  که نتیجه‌اش را به دولت ها و وزرای مربوطه ارائه می دهند.

بعد از او، سید حمید پورمحمدی،‌ رییس سازمان برنامه و بودجه که دعوت از وزرا و هماهنگی برگزاری برنامه با حمایت او صورت گرفته است، در سخنانی کوتاه می گوید که در دولت وفاق ملی، اراده‌ای‌جدی برای کمک گرفتن از ظرفیت کارشناسی این جمع برای گره گشایی از کار مردم وجود دارد، او از اعضای مجمع وزیران ادوار می خواهد پای کار بیایند و بدون توجه به گرایشات سیاسی و حزبی، به مردم و دولت کمک کنند.

حمید میرزاده، معاون نخست‌وزیر، معاون اجرایی رییس‌جمهورو معاون رئیس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه در دولت‌های مختلف بعد از انقلاب نیز در این نشست به پیشرفت های علمی ایران در سال‌های بعد از انقلاب و چالش هایی که مراکز علمی کشور در شرایط کنونی با آن روبرو هستند پرداخت.

معصومه ابتکار نیز در این جلسه به چالش‌های محیط زیستی کشور پرداخت و تاکید کرد که اگر هرچه زودتربرنامه‌های جدی برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی را شروع نکنیم ، شاید فردا برای نجات محیط زیست ایران دیر باشد.

پورمحمدی نیز در سخنانی ‌با تاکید بر اینکه کمیسیون‌ها و وزرای ادوار باید به صورت ویژه با وزیر مربوطه در دولت وفاق در ارتباط بوده و تجربیات خود را به او منعکس کنند، در توصیه‌ای به دولت چهاردهم می‌گوید که ارتباط رسانه‌ای دولت وفاق ملی با مردم باید گسترده‌تر و تاثیرگذارتر باشد، دولت باید بیشتر با مردم حرف بزند و اعتماد‌سازی صورت گیرد و امیدی که در طی دهه‌ها کاهش یافته است به مردم بازگردانده شود.

تحلیل آنچه در سوریه گذشت

علی اکبر صالحی در این نشست به تحلیل تحولات منطقه و خصوصا رخدادهای سوریه پرداخت. همچنین روسای کمیسیون‌های دیگر نیز اطلاعات جامعی درباره اف‌ای‌تی‌اف، فساد اداری و دیگر موضوعات مهم عرصه سیاست، اجتماع و فرهنگ ایران بیان کردند.

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  دولت سیزدهم، حیدر مصلحی، دهمین وزیر اطلاعات ایران، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور دولت سیزدهم، مسعود روغنی زنجانی، اقتصاد دان و معاون رییس جمهور و وزیر برنامه و بودجه و رییس سازمان برنامه و بودجه در دولت های مختلف‌ از دیگر وزرا و اعضای دولتی بودند که در این جلسه حضور داشتند و نظرات خودشان را در حوزه‌های مختلف بیان کردند و از لزوم تصمیم قاطع دولت برای رفع ناترازی‌ها و امید آفرینی گفتند..

 تسویه حساب‌های سیاسی درشان نظام نیست

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در پایان مراسم عنوان کرد که سال‌ها آرزو داشته روزی چنین مجمعی تشکیل شود. او توضیح داد: در دولت‌های پیشین بارها درباره ضرورت ایجاد چنین بستری با مسئولان صحبت کرده بود، اما هرگز گامی جدی برداشته نشد. اکنون اما، با استقرار دولت وفاق ملی، فرصت مهیا شده تا این مجمع به عنوان راهبردی برای بهره‌گیری از همه نیروها به کار گرفته شود.

پیشنهاد ویژه او به اعضای مجمع این بود که در کمیسیون‌های دولت نیز مشارکت کنند و دیدگاه‌های تخصصی خود را در زمینه‌های مربوط به فعالیت‌شان ارائه دهند. به باور او، این مشارکت می‌تواند مسیر دولت را دقیق‌تر و کارآمدتر کند.

او اما با لحنی انتقادی به مشکلی ریشه‌دار نیز اشاره کرد: «متأسفانه، تسویه‌حساب‌های سیاسی و جناحی، که در شأن حکومت و نظام اسلامی نیست، باعث می‌شود ارتباط میان وزرای سابق و جدید قطع شود. نتیجه این است که تجربیات ارزشمند وزرای پیشین به فراموشی سپرده می‌شود.»