به گزارش اکوایران، رهبران چین قصد دارند هدف رشد سالانه حدود 5 درصد را برای سال آینده میلادی تعیین کنند و کسری بودجه را به 4 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. این خبر را رویترز با استناد به دو منبع ناشناس گزارش کرده است.

به نوشته بلومبرگ، این گزارش چند روز پس از پایان کنفرانس سالانه اقتصادی در پکن منتشر شد که در آن رهبران ارشد، از جمله شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، اهداف اقتصادی برای سال 2025 را مورد بررسی قرار دادند. اهداف دقیق معمولا مطابق با روال گذشته در نشست پارلمانی ماه مارس به‌طور رسمی اعلام می‌شود.

هدف رشد جدید مشابه با هدف امسال خواهد بود که مقامات چین به‌دلیل مجموعه‌ای از محرک‌های اقتصادی از جمله کاهش نرخ بهره و تزریق نقدینگی بیشتر به بانک‌ها از ماه سپتامبر تاکنون در مسیر تحقق آن قرار دارند. هر دو هدف تا حد زیادی با پیش‌بینی‌های اقتصاددانان همسو است، به‌ویژه پس از آنکه سیاست‌گذاران تعهدات خود را برای افزایش مخارج دولتی و حمایت از سیاست‌های اقتصادی افزایش دادند.

بازارها نسبت به این خبر واکنش خاصی نشان ندادند؛ نرخ یوآن در معاملات داخلی و خارجی تقریبا بدون تغییر در حدود 7.29 در برابر دلار باقی ماند. بازده اوراق قرضه 10 ساله نزدیک به پایین‌ترین سطح تاریخی خود نوسان داشت و شاخص سهام CSI 300 چین نیز در محدوده‌ای کوچک معامله شد.

همچنین مقامات ارشد چین برنامه دارند سیاست پولی را تسهیل کنند و به گسترده کردن هزینه‌کردهای مالی در سال 2025 بپردازند، چراکه پکن با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، در حال آماده شدن برای یک جنگ تجاری است.

حلقه 24 نفره‌ی ارشدترین مقامات چین موسوم به «پولیت‌بورو» به رهبری شی جین‌پینگ به‌تازگی اعلام کرد سیاست پولی این کشور در سال آینده میلادی از یک استراتژی «نسبتا انبساطی» پیروی خواهد کرد؛ این تصمیم نخستین تغییر بزرگ در رویکرد پولیت‌بورو از سال 2011 به حساب می‌آید. خبرگزاری رسمی شینهوآ نیز اعلام کرده است این گروه در جلسه ماه دسامبر، سخنان خود پیرامون سیاست مالی را افزایش داده و قول داده است «فعالانه‌تر» عمل کند.

مقامات عالی‌رتبه چین اخیرا‌ به‌شکل مستقیم وعده دادند بازارهای مسکن و سهام را به ثبات برسانند و برای نخستین‌بار قول تنظیم سیاست ضدچرخه‌ای «استثنایی» را مطرح کردند. این اظهارات از ابزارهای غیرمعمول حزب کمونیست برای تقویت اقتصاد محسوب می‌شود. تقویت مصرف نیز توجه بسیار بیشتری را به خود جلب کرده است؛ موضوعی که مقامات خارجی از جمله جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، بر اهمیت آن تأکید کرده‌اند.