بازنشستگان حداقلبگیر هنوز تعیین تکلیف نشدند
با واریز و درج احکام و فیشهای حقوقی بازنشستگان برای ماه آذر، این انتقادات البته از برخی جنبهها شدت بیشتری نیز یافته است که در این میان حداقلبگیران در میان اصلیترین منتقدان این جنبههای متناسبسازی هستند.
به گزارش اکوایران، متناسب سازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری مدتهاست گریبان این قشر را گرفته است و هر چند مسئولان در تلاش برای باز کردن این گره به ظاهر کور هستند، اما به نظر می رسد بازنشستگان کشوری همچنان نگران افزایش حقوق سال آینده خود هستند.
با این حال، پس از ابلاغ جداول متناسبسازی از سوی سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، فرآیند صدور احکام اصلاحی حدود یک میلیون و هفتصد هزار بازنشسته و موظفین کشوری سهشنبه ۲۰ آذر آغاز شد.
اما با اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، بسیاری از کارگران و بازنشستگان کشور همچنان نسبت به نحوه اجرای آن و اعتباری که برای آن منظور شده، انتقاد دارند. از حجم واریزیها تا منابعی که دولت به این سازمان برای واریز مبالغ افزایش ناشی از متناسبسازی معرفی کرده است.
در این زمینه، یدالله فرجی، فعال حقوق بازنشستگان و رئیس اسبق کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار ایران پویا، در گفتوگو با ایلنا گفت: اصل قانون متناسبسازی نیز البته از ابتدا مشکلاتی داشت. جدا از اینکه نباید این مقدار اندک مبالغ متناسبسازی طی سه سال تقسیم میشد، حداقل بگیران دیده نشدند و فرمول دقیقی نیز در ادامه برای افزایش حقوق بازنشستگان کف بگیر که ۷۰ درصد کل بازنشستگان تامین اجتماعی را تشکیل میدهند، دیده نشد.
این فعال حقوق بازنشستگان تاکید کرد: کارشناسان ادارات کار استان تهران پیش از این تاکید کرده بودند که هدف از متناسبسازی این است که مثلا در زمان بازنشستگی ۵ برابر حداقل بگیر میگرفتند و به خاطر شیوههای افزایش حقوق بازنشستگی طی سالهای زیاد فاصلهشان تا کفبگیران و دیگران به حداقل رسیده، به فاصله ۵ برابری گذشته خود نزدیک شوند و حقوقشان با ملاحظه میزان حق بیمه و کسورات پرداختیشان بخواند.
عنوان کمک معیشتی با این مبلغ توهینآمیز است
رئیس اسبق شورای اسلامی کار ایران پویا تصریح کرد: البته اجرای متناسبسازی برای عده معدودی مبالغ خاصی را اضافه میکند، اما اکثریت بازنشستگان حداقل بگیر و نزدیک حداقل بگیر و کلیه افرادی که حقوق بازنشستگی پایینتر از خط فقر دریافت میکنند، عایدی خاصی نداشته است. در فیش حقوقی مستمریبگیران حداقل بگیر که مشمول متناسبسازی نیستند، عنوان «کمک معیشتی» درج شده که توهینآمیز است. در واقع پول خودمان با منت به خودمان داده شده است. در این زمینه اول نمایندگان مجلس که به حداقل بگیران توجه نکردند، باید مورد سوال باشند و پس از آنها دولت و تامین اجتماعی باید پاسخگو باشند که چه منابعی و چه میزانی با چه کار کارشناسیای درنظر گرفته شده است.
فرجی اضافه کرد: شاید بگویند منابع ایجاد ردیف بودجه جدید برای حداقل بگیران باید از کجا فراهم آید؟ پاسخ ما اشارهای کوتاه به انبوه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی است که میزان آن به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. مجلس و سازمان تامین اجتماعی ابتدا به ساکن باید سعی کنند این میزان بدهی را به مرور از دولت بگیرند تا بتوانند قانون را در رابطه با حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اجرا کرده و حق ما را بگیرند.
او تاکید کرد: بازنشستگان حداقل بگیر ما امروزه با منت ۷۰۰ هزار تومان افزایش حقوق داشتند و این شرایطی است که با این روند ارزی و تورمی، شاید افزایش ۱۰ برابری این مبلغ کمک معیشتی (تا ۷ میلیون تومان) برای معیشت آنان موثر بوده و در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برای فراهم کردن معیشت حداقلی آبرومند باشد.
او ادامه داد: امروزه بسیاری از افراد هستند که با سوابق ۱۵ سال تا ۱۰ سال، مبلغ افزایش ۱۰۰ هزار تومانی تا ۱۵۰ هزار تومانی روی فیش حقوقشان آمده است. این درحالی است که آنان هم بالاخره خانواده دارند. این درحالی است که آنان هم در همین کشور و باوجود همین میزان نرخ تورم زندگی کرده و تحت فشار هستند.
افزایش 300 هزار تومانی حکم صدقه را دارد
این فعال کارگری پیشکسوت بیان کرد: متاسفانه ما گاهی تنها آن دسته از بازنشستگان سقف بگیر که هفت برابر حداقل دریافت میکنند را میبینیم. این درحالی است که این دسته از بازنشستگان زیر ۳ درصد از کل بازنشستگان تامین اجتماعی را تشکیل داده و تعدادشان به ۵۰ هزار نفر نیز نمیرسد.
رئیس اسبق کانون شورای اسلامی کار واحد ایران پویا تصریح کرد: ناظران بیرونی از دور وقتی به اخبار مربوط به بازنشستگان را میبینند، تبریک میگویند و طوری شرایط را ترسیم میکنند که گویی پول خوبی به بازنشستگان پرداخت شده اما آنان بسیار کمتر از حد انتظار خودشان و مردم بهعنوان ناظر بیرونی دریافت کردند. باور من این است که افزایش ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومانی به اسم متناسبسازی حقیقتاً حکم صدقه دارد!
این فعال حقوق بازنشستگان تاکید کرد:ما انتظار نداریم که حقوق کسانی که هفت برابر ما دریافت میکنند را پایین بیاورید، اما انتظار افزایش کرامت، منزلت و معیشت خود را داریم.
او خاطرنشان کرد: شاید نیروهای حاضر در این تشکلهای بازنشستگی کشور به خود بابت پیگیری اجرای متناسبسازی مباهات کنند، اما حقیقتاً خودشان باید بهتر از همه بدانند که عقبافتادگی مستمری از تورم و سبد معیشت به هیچ وجه جبران نشده است. این درحالی است که بسیار برای بازنشستگان و تشکلهای آنان مایه سرافکندگی است که مسئولان تامین اجتماعی بگویند «آن مبلغ ۳ میلیون تومان که در آستانه انتخابات واریز شد نیز ممکن است از حقوقتان کسر شود»! ما انتظار داریم که به هیچ عنوان با هیچ ملاحظه و مصلحتاندیشیای، مسئولان کانونهای بازنشستگی و سایر تشکلها نسبت به این موضوع سکوت نکنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
شبح ترامپ و پشت پرده یک هشدار؛ چرا 2025 سال سرنوشتساز برای ایران هستهای است؟
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
دو روز مهم در بازار طلا و ارز
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی