به گزارش اکوایران، سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، با اشاره به وضعیت آلودگی هوای تهران گفت: نیروگاه‌های بعثت و طرشت در حال حاضر تنها از گاز استفاده می‌کنند؛ در حالی که نیروگاه پرند از نفت گاز با میزان بالای گوگرد (۸۰۰۰ PPM) مصرف می‌کند. همچنین نیروگاه‌های منتظر قائم و شهید رجایی که تأثیر زیادی بر آلودگی هوای تهران دارند، از مازوت استفاده می‌کنند.

او در ادامه بیان کرد که نیروگاه‌های سیکل ترکیبی کشور نیز بیشتر از نفت گاز مصرف می‌کنند و تنها در شرایط خاص که تأمین گاز ممکن است، از گاز استفاده می‌کنند.

رفیعی تأکید کرد که لازم است تصمیمات کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران به طور کامل اجرایی شود. با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی دستگاه‌های دولتی و سازمان‌ها از مصوبات این کمیته در خصوص تعطیلی‌ها در شرایط اضطراری تبعیت نمی‌کنند و برخی مدیران حتی شخصاً در محل کار حضور می‌یابند یا کارمندان را به محل کار می‌کشند.

او همچنین به مشکل ناترازی سوخت در تهران اشاره کرد و گفت که برای کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت، باید تعطیلی‌های مؤثر در نظر گرفته شود. 

در ۶ ماه به اندازه کل ۱۴۰۲ مازوت مصرف شد

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری -اول بهمن ماه- در همایش ملی روز هوای پاک اعلام کرد که قرار بود استفاده از مازوت در کشور متوقف شود، اما به دلیل شرایط موجود و عدم تطابق منابع و مصرف، مجبور به سوزاندن آن شدیم تا از قطع گاز منازل جلوگیری کنیم.

او افزود که مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است و برنامه‌هایی برای تولید ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات برق خورشیدی در نظر گرفته شده است تا بحران انرژی حل شود.

تعداد روزهای آلوده در دی ماه 

طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در دی‌ماه امسال تهران ۲۵ روز آلوده داشت. آلاینده اصلی هوای پایتخت در این مدت، ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون بود. کمترین شاخص آلاینده در این ماه عدد ۶۹ و بیشترین آن ۱۶۷ بود.

در دی‌ماه سال گذشته، تهرانی‌ها ۱۷ روز هوای قابل قبول، ۱۱ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۲ روز هوای ناسالم تنفس کردند. در آن زمان نیز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون به عنوان آلاینده شاخص ثبت شد. کمترین شاخص ثبت شده در این ماه ۵۱ و بیشترین آن ۱۵۵ بود.