راه اندازی کمیته ابطال بخشنامههای خلقالساعه
اکوایران: به دنبال عدم توقف بخشنامههای خلق الساعه در دولت، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران کمیته حقوقی را راه اندازی کرده است تا موانع کسب و کار به سیاستگذاران گوشزد شود تا در اسرع برطرف شود.
![راه اندازی کمیته ابطال بخشنامههای خلقالساعه](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/a7fxo3qZsu92/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jLf_fznLBfNi_4ngQ9jVKYg,/%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82+%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش اکوایران؛ به تازگی یک کمیته حقوقی ذیل دبیرخانه شواری گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران تشکیل شد. این کمیته به دنبال مصوبه اولین جلسه کارگروه «شناسایی و رفع مشکلات مرتبط با ثبت سفارش و تخصیص ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی» که یکی از کارگروههای 12گانه فعال زیر نظر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران و دادگستری کل استان تهران است؛ راه اندازی شده است.
به گفته هومن حاجیپور، قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، کمیته حقوقی با هدف شناسایی، بررسی و اصلاح یا ابطال بخشنامهها، دستورالعملها و سایر شیوهنامههای اجرایی و ابلاغی توسط سازمانها که با قوانین بالادستی یا شرع مغایرت دارند و مخل فضای کسبوکار هستند؛ راهاندازی شده است.
طبق اعلام اتاق تهران این کمیته موظف به پیگیری برای ابطال بخشنامههای یکشبه و خلقالساعه است که بدون طی کردن روندهای قانونی توسط برخی سازمان دولتی تصویب و ابلاغ میشود.
حاجیپور فرآیند بررسی و پیگیری بخشنامهها در کمیته حقوقی را شامل چهار مرحله عنوان کرد و توضیح داد: در مرحله اول، بخشنامه، دستورالعمل، شیوهنامه یا رویه اجرایی و مکاتبات مانع یا مخل کسبوکار و مغایر با شرع و قانون از سوی فعالان اقتصادی و تشکلهای بخش خصوصی به شورای گفتوگو ارجاع میشود و در مرحله دوم، این مقرره به صورت دقیق و کارشناسی بررسی میشود تا مغایرتهای آن با قوانین بالادستی و موازین شرعی شناسایی شود.
او افزود: مرحله سوم، دعوت از ذینفعان به منظور استماع نظرات و پیشنهادهای نمایندگان بخش خصوصی و تشکلهای اقتصادی و اعلام راهکارهای حقوقی است. در مرحله چهارم نیز با دستگاه اجرایی صادرکننده بخشنامه، دستورالعمل یا شیوهنامهای که مغایر با قانون یا شرع تشخیص داده شده است، مکاتبه و موارد متعارض آن که مانع و مخل کسبوکار و اضرار فعالان اقتصادی است، همراه با ارائه پیشنهاد مناسب جهت اصلاح و رفع آن اعلام میشود.
حاجی پور ادامه داد: در نهایت در صورت عدم حصول نتیجه در مکاتبه با دستگاههای اجرایی، مقرره مورد نظر که با شرع یا قانون مغایرت دارد در هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شده و تا ابطال آن پیگیری لازم صورت خواهد گرفت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش الجولانی به کوچاندن اجباری مردم غزه/ طرح ترامپ به نتیجه نمیرسد
-
ترامپ تهدید کرد: جهنم به پا خواهد شد!
-
دلار تقویت شد، قیمت طلا رکورد زد؛ شوک تعرفههای جدید آمریکا به بازارهای مالی
-
شمارش معکوس برای یک جنگ تجاری تمام عیار؛ ترامپ با شی به توافق میرسد؟
-
گسل جدید در شام؛ چرخش دمشق به سوی تلآویو ؟
-
اولتیماتوم پزشکان به تأمیناجتماعی/ طلبمان پرداخت نشود خدمات درمانی را آزاد حساب میکنیم
-
تحریم، فساد، انزوا؛ اقتصاد ایران تا کجا تاب میآورد؟
-
مقصد پنجمین سفر استانی مسعود پرشکیان مشخص شد
-
روزهای تکراری در بازار سرمایه ادامه دارد؟