ارز ترجیحی مرغ و تخم مرغ حذف نمیشود
اکوایران: رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران درباره خبرهای این روزها در مورد حذف مرغ و تخم مرغ از سبد ارز ترجیحی را رد کرد و گفت: مرغ و تخم مرغ جز آخرین محصولاتی هستند که از سبد ارز ترجیحی حذف میشوند.
به گزارش اکوایران؛ اخیرا در رسانهها اخباری مبنی اثر مهاجران خارجی بر رشد قیمت ها منتشر شده است. کاوه زرگران رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران در واکنش به این موضوع در گفتگو با «اکوایران» این موضوع را رد کرد و گفت: ما داده های دقیق در مورد میزان مهاجران در کشور نداریم که براساس آن بتوانیم اظهارنظر دقیق انجام دهیم. در ضمن سیاست دولت ها همواره تنظیم بازار داخلی بوده است. از طرفی دولت هیچ تبعیضی میان مصرفکنندگان داخلی و خارجی قائل نشده است و مهاجران افغان نیز مانند شهروندان ایرانی میتوانند کالاهای یارانهای را از سوپرمارکتها خریداری کنند.
رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد که نظارت مداوم بر بازار موجب شده است تا مشکلی در تأمین کالاهای اساسی مانند تخممرغ و سایر مواد خوراکی وجود نداشته باشد.
او با اشاره به اعتراضات محلی در برخی مناطق مرزی ادامه داد در این مناطق گاهی اعتراضاتی نسبت به مصرف کالاهای یارانهای توسط مهاجران صورت گرفته، اما در سطح کلان سیاست دولت بر وفور کالا متمرکز بوده و این اعتراضات تأثیری بر سیاستهای ملی نداشته است.
او ادامه داد در مقاطعی هم که به دلیل ارزان بودن قیمت کالاهای اساسی ما شاهد قاچاق معکوس کالا بودیم، دولت توانست با افزایش تولید و اعمال سیاستهای کنترلی، امنیت غذایی کشور را حفظ کند و از کمبود کالا جلوگیری کند.
به گفته زرگران در مناطقی که قیمت کالاها بسیار پایین بوده، این کالاها بهویژه در مناطق مرزی از بازار داخلی خارج شده و به کشورهای دیگر قاچاق میشده است. اما کشور با رشد قیمت ها مواجه نبود.
تخم مرغ از سبد ارز ترجیحی حذف نمیشود
اخیرا شنیده می شود، دولت قصد دارد، سبد ارز ترجیحی را برای کالاهای اساسی از 16 میلیارد دلار به 12 میلیارد دلار کاهش دهد. به تبع این سیاست هم محصولاتی همچون مرغ و تخم مرغ از سبد ارز ترجیحی خارج خواهند شد. همین موضوع موجب نگرانی فعالان صنعت طیور شده است چون آنها معتقدند با این سیاست بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیلی خواهند شد.
رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران در این باره به «اکوایران» گفت: این سیاست ممکن است به حذف ارز ترجیحی برخی کالاها منجر شود. اما کالاهایی مانند مرغ و تخممرغ قطعا جزء کالاهایی آخری هستند که از سبد ارز ترجیحی حذف میشوند.
او تأکید کرد: تکنرخی شدن ارز اگرچه ممکن است در کوتاهمدت تورم ایجاد کند، اما در بلندمدت باعث شفافیت بیشتر در بازار و بهبود شرایط اقتصادی خواهد شد.
زرگران گفت: تکنرخی شدن ارز میتواند مشکلات اقتصادی را کاهش دهد، اما به شرطی که دولت یارانهها را مستقیما به مصرفکنندگان پرداخت کند. او افزود: در روش فعلی، یارانهها به واردات کالاها اختصاص مییابد و این مسئله تأثیر چندانی بر بهبود معیشت مردم ندارد.
زرگران با اشاره به اهمیت امنیت غذایی کشور گفت: تجربه نشان داده است که دولتها معمولا از انجام اصلاحات بنیادی اجتناب کردهاند. او ادامه داد: هرگاه احتمال افزایش قیمت یا کمبود کالا وجود داشته، دولتها با تخصیص ارز بیشتر یا استفاده از منابعی مانند صندوق توسعه ملی، مشکلات را به صورت موقت برطرف کردهاند. او تأکید کرد برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار، دولت باید جسارت لازم برای اصلاح سیاستهای یارانهای و ارزی را داشته باشد.
او در بخش دیگری به پرسش که آیا ارز توافقی در توسعه صادرات اثر مثبتی دارد یا نه گفت: تثبیت نرخ دلار بر روی 66 هزار تومان میتواند برای صادرات مفید باشد. اگر دولت بتواند نرخ دلار را در همین سطح حفظ کند و از ایجاد نرخهای متعدد جلوگیری کند، میتوان امیدوار بود که این سیاست اثرات مثبتی بر صادرات و اقتصاد داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی
-
شناسایی یکی از قاتلان یحیی سنوار/ نظامی اسرائیلی تهدید به مرگ شد+ فیلم
-
پردهها از نمای پاساژ علاءالدین کنار رفت؛ خبری از ایمن سازی نشد + عکس