رقابت نفسگیر چین و دانمارک؛ ساخت بزرگترین توربین بادی جهان به نام کدام یک زده میشود؟
اکوایران: چین و دانمارک رقابت بسیار نزدیکی در ثبت رکورد بزرگترین توربین بادی دور از ساحل جهان دارند. با وجود تلاشهای دانمارک، هیچ کشور دیگری نتوانسته است توربینهای بزرگتری از چین بسازد.
![رقابت نفسگیر چین و دانمارک؛ ساخت بزرگترین توربین بادی جهان به نام کدام یک زده میشود؟](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/rlynM0MukYDG/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jEEocebhcgeR_4ngQ9jVKYg,/%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%86+%D8%A8%D8%A7%D8%AF%DB%8C.jpg)
به گزارش اکوایران، زمانی که صحبت از انرژیهای پاک میشود، توربینهای بادی دور از ساحل از بزرگترین ماشینهای ساختهشده در سیاره زمین به حساب میآیند. یک مدل اولیه جدید از یک توربین بادی غولپیکر در دانمارک وجود دارد، اما این پروژه در مقایسه با توربینهای بادی ساختهشده توسط چین حرفی برای گفتن ندارند.
به نوشته نیواطلس، این توربین بادی جدید توسط شرکت «زیمنس گامسا» (Siemens Gamesa) توسعه داده شده است و قرار بود در سایت آزمایش Østerild در دانمارک نصب شود. آژانس انرژی دانمارک ظرفیت این پروژه را 21.5 مگاوات اعلام کرده است. قطر پره این توربین به 276 متر میرسد که نشاندهنده مقیاس عظیم آن است.
در اوایل سال گذشته میلادی، Siemens Gimensa مطمئن بود که پروژه این شرکت شامل قدرتمندترین نمونه اولیه از یک توربین بادی دور از ساحل در جهان خواهد بود.
برنامه شرکت زیمنس شامل ساخت توربینی بزرگتر از رکورد فعلی بزرگترین توربین بادی جهان است که در سپتامبر 2024 توسط شرکت «انرژی هوشمند مینگیانگ» (Mingyang Smart Energy) در چین نصب شد. این توربین 20 مگاواتی دارای قطر روتور بین 260 تا 292 متر است و مساحتی بزرگتر از 12 زمین فوتبال آمریکایی را پوشش میدهد.
با اینحال، طبق گزارش Windpower Monthly، اگرچه تأسیسات تست Østerild در دانمارک تصاویری از انتقال توربین آزمایشی زیمنس به این سایت منتشر کردهاند، اما احتمالا مدتی طول خواهد کشید تا این توربین نصب و عملیاتی شود.
در همین حال، چین ممکن است زودتر از دانمارک رکورد جدیدی ثبت کند. در اکتبر گذشته، شرکت «دانگفانگ الکتریک» (Dongfang Electric Corporation) اعلام کرد که توربین غولپیکر 26 مگاواتی خود را در استان فوجیان به تولید رسانده است.
این ماشین غولآسا با ارتفاع 340 متر که بلندتر از برج ایفل است و قطر پرههای آن به 310 متر میرسد، یکی از بزرگترین توربینهای بادی تاریخ خواهد بود. این شرکت از طراحی و تولید کاملا بومی خود بهعنوان یک دستاورد بزرگ یاد میکند، اما هنوز جزئیاتی درباره نصب آن منتشر نکرده است.
در نتیجه، اگر زیمنس بتواند توربین خود را در دانمارک زودتر عملیاتی کند، این توربین تا آن زمان بزرگترین توربین فعال جهان خواهد بود، اما بهزودی توسط توربین چینی تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
این موضوع بههیچ عنوان نقطهضعفی برای زیمنس محسوب نمیشود. این شرکت اعلام کرده است که توربین نمونه اولیه آن قادر خواهد بود انرژی موردنیاز حدود هفت هزار خانوار دانمارکی را تأمین کند و سالانه 55 هزار و 424 تن از انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد.
فارغ از اینکه کدام شرکت پیشتاز این رقابت خواهد شد، این یک پیروزی بزرگ برای انرژی بادی محسوب میشود و به اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانهای در چین و دانمارک کمک خواهد کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرمانده لشکر مازاد ایرانخودرو
-
پلاکارد «ظریف گورتو گم کن» در راهپیمایی 22 بهمن
-
دلار تقویت شد، قیمت طلا رکورد زد؛ شوک تعرفههای جدید آمریکا به بازارهای مالی
-
برگ برنده ترکیه در خاورمیانه
-
تعویق اجرای توافق از سوی حماس: گزینه نظامی برای رویارویی با طرح ترامپ روی میز است
-
مقصد پنجمین سفر استانی مسعود پرشکیان مشخص شد
-
روزهای تکراری در بازار سرمایه ادامه دارد؟
-
پزشکیان خطاب به ترامپ: اگر اهل مذاکره بودی، چرا این غلطها را میکنی؟
-
هجوم متقاضیان برای دریافت وام؛ رد پای پیشفروش خودرو در قله ۸۵۰۰ میلیاردی تسهیلات بانکی