در صحن شورای شهر چه گذشت
زاکانی برای تراموا باز هم تذکر گرفت؛شهرداری برگ های درختان را جمع نمی کند
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران درباره تراموا گفت: شهرداری در خصوص تراموا برنامه خود را به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نکرده است
سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه شورا با گرامیداشت روز جهانی معلولین ابراز امیدواری کرد تا شرایطی به وجود آید تا معلولین نیز از حقوق شهروندی خود در شهر تهران برخوردار باشند.
نجفی در تذکری به ستاد معاینه فنی خودرو شهرداری گفت: این ستاد اخیرا طرحی با همکاری پلیس راهور به عنوان کنترل ارشادی در دستور کار قرار داده است که گویا طرح معاینه فنی به صورت رایگان به موتورسیکلت ها تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: ما مخالف طرح معاینه فنی موتورسیکلت ها نیستیم و اتفاقا بر آن تاکید داریم و در اینکه درصد قابل توجه ای از آلودگی هوای شهر تهران به دلیل تردد موتور سیکلت ها می باشد تردیدی نیست اما ارائه معاینه فنی به صورت رایگان نیازمند مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است و باید در این خصوص شهرداری ابتدا از شورا مجوز بگیرد.
نجفی افزود: بهتر بود شهرداری قبل از آغاز اجرای این طرح برای رایگان کردن معاینه فنی موتورسیکلت ها هماهنگی با شورا داشت و بعد اقدام می کرد. اینکه برخی از اقدامات توسط شهرداری صورت بگیرد و بعد برای اخذ مصوبه لایحه ارائه شود و یا در متمم بودجه این موارد اصلاح گردد، روند مطلوبی نیست و شورا در عمل انجام شده قرار می گیرد که این قبیل از اقدامات را متاسفانه از ابتدای دوره از سوی شهرداری شاهد بودیم و با وجود تذکرات همچنان ادامه دارد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکری دیگر درباره تراموا گفت: شهرداری در خصوص تراموا برنامه خود را به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نکرده است و شورا مصوبه ای در این زمینه نداشته اما امروز شاهد این هستیم که شهرداری اعلام می کند تراموا وارد کشور شده و به زودی به تهران می رسد که مورد استفاده قرار گیرد. شهرداری پیش تر این موضوع را مکررا مطرح کرد که بنده در این زمینه تذکر دادم اما با بی توجه ای با این تذکرات اقدام به چنین کاری کرده است که اصلا مطالعاتی در این زمینه صورت نگرفته و مشخص نیست موضوع تراموا در شهر تهران قابل انجام است یا خیر.
سوده نجفی ادامه داد: در تبصر ۴ حکم ۱۱ برنامه چهارم توسعه شهر تهران آمده است که مطالعه و امکان سنجی اجرای LRT و تراموای شهری منوط به تصویب شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی هماهنگی و ترافیک شهرهای کشور است اما شهرداری هنوز مطالعات کارشناسی خود را در خصوص تراموا به شورا ارائه نکرده است ممکن است تراموا به لحاظ علمی و مطالعات صورت گرفته برای اجرا به صلاح نباشد.
در ادامه جلسه،حبیب کاشانی هم با گرامیداشت روز جهانی معلولان، اظهار کرد: معلولیت ممکن است برای هرکسی پیش بیاید. نمی دانیم چرا روز معلولین را تبریک می گویند در حالیکه باید آن را گرامی داشت. اگر مناسب سازی صورت بگیرد و امکانات و اشتغال برای معلولان فراهم شود، قابل تبریک است.
وی افزود: از همین تربیون از مسئولان دولت و سازمان بهزیستی می خواهم که گوشه ای از توانمندی معلولان را در بخش های مختلف به نمایش بگذارند. صدا و سیما با همکاری سازمان بهزیستی هنر این افراد را به مردم نشان دهد.
کاشانی تأکید کرد: سازمان بهزیستی تلاش کند که حداقل برنامه ای برای ساماندهی وضعیت معلولان و به نمایش گذاشتن توانمندی آنها به مردم پیش بینی کند.
وی با بیان اینکه برگ ها از معابر در گذشته جمع آوری می شد اما امروز به جوی های آب هدایت می شود که منجر به گرفتگی خواهد شد، تصریح کرد: تقاضای ما این است که برگ ها جمع آوری شود تا شاهد چنین مواردی نباشیم.
مهدی پیرهادی در این جلسه با تأکید بر اینکه آب یک موضوع مهم به ویژه در شهر تهران است، اظهار کرد: بارش ها و نزولات آسمانی تهران در ۵۰ سال گذشته با کاهش مواجه شده و به کمتر از ۲۹۱ میلی متر رسیده و این یک هشدار جدی است و باید فکری برای آن کرد.
وی افزود: در سالهای اخیر جلسات متعددی در کمیسیون برگزار کردیم و در بودجه هر ساله عدد قابل توجهی را برای هوشمند سازی مصرف آب در نظر گرفتیم به طوریکه در سال جاری بیش از سه هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد و نشان می دهد که چه میزان اهتمام در دوره ششم وجود دارد.
پیرهادی با بیان اینکه همکاران ما در شهرداری تهران از جمله سازمان بوستان ها اقداماتی را انجام دادند، خاطرنشان کرد: گرچه در برخی موارد نیز شهرداری عقب است و لایحه بازچرخانی آب پس از دو سال، روز گذشته به دست ما رسیده است.
وی اعلام کرد: ۱۳۴ میلیون مترمکعب آب در کوهستان ها در اختیار داریم که بخشی از آن را می توانیم ذخیره سازی و از آن استفاده کنیم. ۶۶ میلیون متر مکعب روان آب، جریان های انتقالی از سدها ۷۰۰ میلیون متر مکعب و ۷۸۴ میلیون متر مکعب پساب برگشتی است که از تهران خارج می شود و عدد قابل توجهی است. اگر تغذیه مصنوعی آبخوان هایی که دچار چالش می شوند، توسط وزارت نیرو صورت نگیرد درگیر فرونشست می شویم.
پیرهادی با بیان اینکه رئیس شورا بارها و بارها موارد مرتبط را پیگیری کرده است، گفت: درخواست ما این است که آقای چمران با توجه به اینکه چهره ملی است از وزارت نیرو برای تغذیه آبخوان ها درخواست کند.
وی با اعلام اینکه میزان برداشت آب برای فضای سبز به دلیل حفر چاه ها در اطراف تهران به میزان ۲۴ میلیون مترمکعب کاسته شده است، گفت: به عبارتی تغذیه درختان ۲۴ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. باید میزان مصرف آب ۲۲۵ میلیون متر مکعب باشد و حداقل نیاز ما ۱۸۵ میلیون متر مکعب است و امروز نهایتا ۱۵۶ میلیون متر مکعب آب استفاده می کنیم و اگر می بینیم درختان دچار تنش می شوند، به این دلیل است که کمتر از میزان استاندارد، آب استفاده می کنیم.
پیرهادی تأکید کرد: در این دوره تلاش زیادی صورت گرفته که تا حد زیادی مشکل آب حل شود؛ اما مسئله ای نیست که بتوان تأخیر چند دهه ای را در چند سال رفع کرد.
وی با بیان اینکه پساب در اختیار شهرداری استاندارد پساب شهری را ندارد، تصریح کرد: استاندارد پساب شهری متفاوت است و استاندارد آن در نشریه سازمان برنامه و بودجه مورد توجه قرار گرفته و این پساب برای آبیاری فضای سبز استاندارد نیست. وظیفه اصلی با وزارت نیرو و وزارت بهداشت است هرچند شهرداری نیز می تواند پیگیری های لازم را انجام دهد. بنده از دستگاه های قضایی و این دو وزارت خانه درخواست دارم که موضوع را به طور جدی پیگیری کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
خوشبینی کمسابقه کارشناسان از رشد طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟
-
حمله هوایی اسرائیل به استانی در سوریه/ موضع الجولانی مقابل رژیم صهیونیستی
-
تعطیلی استراحت در بازار ارز و سکه