در اولین جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی در دولت چهاردهم امروز با ریاست مسعود پزشکیان، قرار شد که نقش این صندوق برای کمک به رفع ناترازی‌های انرژی و راهکارهای اجرایی برای این مشکل در کارگروهی ویژه مطرح و بررسی شود. 

رئیس جمهور در این جلسه از زیان ۱۷۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی ناشی از ناترازی انرژی در ۹ ماهه اول امسال خبر داده و گفته، با توجه به اینکه احداث نیروگاه‌های خورشیدی سریع‌ترین، موثرترین و به صرفه‌ترین راهکار موجود است تأکید می‌کنم که نباید اجازه دهیم وقت بیشتر از این تلف شود.  

سید محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی کارشناسی لوایح پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو در کمیسیون‌های تخصصی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داده است. 

به گفته دهنوی، گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهایی‌شدن، برای جمع‌بندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار می‌گیرد. 

عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم گفته که سیگنال‌های مثبتی از مجمع تشخیص در بررسی مجدد لوایح پالرمو و FATF شنیدیم که در حال بررسی و کار بر روی آنها است.

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای دستورالعمل اجرایی تأمین ارز شرکت‌های دارویی در قبال پذیرش اوراق گام حداکثر تا پایان امسال را تا سقف ۲۰۰ میلیون دلار به بانک‌های عامل ابلاغ کرد.

بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان تهران خبر داده که طرح دارویار در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، با بدهی دنبال شد و پرداختی امسال، ۲۵ همت از اعتبار تخصیص یافته عقب است. 

صبور تاکید کرده که پول دارویار جای دیگری خرج شده که شامل ۱۰ همت اعتبار بوده و از اعتبار تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی هم قرار نیست پولی به داروخانه‌ها برسد. 

وزیر بهداشت در روزهای ابتدای دولت چهاردهم از اجازه برداشت سهمی از صندوق توسعه ملی برای حل مشکلات دارو خبر داده بود. 

 

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در راستای مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ درباره رقم تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری بر مصوبه قبلی اصرار کرد. 

قالیباف مخالف کاهش نرخ تسهیلات از ۳۵۰ میلیون تومان به ۲۷۵ میلیون تومان برای تامین نظر شورای نگهبان بود و این مصوبه را به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع داد.

خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران خبر داده که طبق آمارها یک سوم خانوارها در تهران مستاجر هستند اما در این شرایط روند رشد قیمتی در بازار اجاره نسبت به فروش کمتر است.

سید رضا موسوی، مدیرعامل هواپیمایی ایرتور خبر داده که پروازهای اروپایی از ۱۲ بهمن با پرواز به پاریس ازسرگرفته می‌شود.

او گفته که برنامه ریزی برای پرواز به سایر مقاصد اروپایی از جمله اسپانیا، آلمان و اتریش در حال انجام است و پروازها با استفاده از ۴ فروند هواپیمای پهن پیکر انجام می‌شود. 

سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد خبر داده که خسارات وارده به فولادسازان از بابت محدودیت انرژی فقط در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. 

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ درباره اجرای قانون حجاب و عفاف گفته، قانون به تاخیر افتاده، لایحه جایگزین مطرح شده و دو مجرا با هم نمی‌توانند حرکت کنند. معاونت حقوقی ریاست جمهوری مسیر این لایحه را پیش خواهد برد و لذا شورای فرهنگ عمومی در حد همان مصوباتی که از قبل هم بوده عمل می‌کند تا اینکه مسیر جدید مشخص شود که لایحه هست یا قانون مجلس یا مورد سوم؟

 

سید مالک حسینی، سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکی از الزام‌های برنامه هفتم برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی را سرمایه‌گذاری خارجی ۲۰۰ میلیارد دلاری اعلام کرده است.

حسینی خبر داده که برای امسال در منابع بودجه حدود ۲۰۰ همت برای توسعه اشتغال کشور پیش بینی شده که این منابع نسبت به تقاضا و الزامات تحقق یک میلیون شغل خالص، کسری جدی دارد. 

مرتضی حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران خبر داده که ارزش صادرات فرش دستباف ایرانی از بیش از سالانه ۲ میلیارد دلار سال ۱۳۷۳ به سالانه ۴۰ میلیون دلار در زمان حاضر نزول کرده است. 

این عضو اتاق بازرگانی ایران اعلام کرده که فرش ایرانی اکنون در میان کشورهای اروپایی علاوه بر آلمان در فرانسه، انگلستان و ایتالیا عرضه می‌شود و در میان کشورهای غیراروپایی، امارات مقصد صادراتی خوبی است.

عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت خبر داده که میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ۳۰هزار و ۶۹۲ نفر در سال ۱۴۰۲ است و سهم پایتخت از مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال گذشته ۶ هزار و ۹۳۹ نفر بوده است. 

شاهسونی گفته، سال گذشته ۷۷۳ نفر به دلیل سرطان ریه جان خود را از دست دادند و سهم این بیماری از مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ۱۴.۴ درصد است. 

طبق آخرین بررسی وزارت بهداشت، هزینه‌های مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال گذشته ۱۲میلیارد دلار یعنی حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.