نامه ایران به شورای امنیت: تروئیکای اروپا فورا به قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهد
سفیر ایران در سازمان ملل با ارسال نامهای به شورای امنیت و دبیرکل، اتهامات تروئیکای اروپا را بیاساس و سیاسی دانست و از آنها خواست به اقدامات ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهند .
به گزارش اکو ایران به نقل از ایرنا، در پی نامه مشترک فرانسه، آلمان و بریتانیا به سازمان ملل، نمایندگی ایران در نیویورک با ارسال پاسخی به دبیرکل و شورای امنیت، این اتهامات را بیاساس و سیاسی خواند.
امیر سعید ایروانی، نماینده دائم ایران تأکید کرد که اقدامات تهران مطابق با حقوق مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام بوده و در واکنش به خروج غیرقانونی آمریکا از توافق انجام شده است. او اتهامات مربوط به عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی را گمراهکننده توصیف کرد.
نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل، در پاسخ به نامه مشترک فرانسه، آلمان و بریتانیا به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل، اتهامات این سه کشور را بیاساس و دارای انگیزههای سیاسی دانست.
در متن این نامه آمده است:
-
کشورهای عضو تعهدات برجامی خود در رفع تحریمها را نقض کردهاند و تحریمهای جدیدی علیه کشتیرانی و بخش هوایی ایران اعمال کردهاند.
-
همکاریهای تهران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همواره شفاف بوده و ادعاهای تروئیکا در خصوص عدم رعایت تعهدات پادمانی با قاطعیت رد می شود.
-
این نامه نه نشانهای از تلاش برای ساخت تسلیحات هستهای، بلکه هشداری درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران بوده است.
-
برنامه هستهای ایران تحت نظارت معاهده انپیتی است و تسلیحات هستهای در دکترین دفاعی ایران جایگاهی ندارد.
-
ایران بر حق توسعه و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تأکید کرده و از تروئیکا خواسته است که به نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان داده و به تعهدات خود پایبند باشند.
-
این نامه بر تعهد ایران به دیپلماسی و ضرورت احترام به قوانین بینالمللی تأکید کرده است.
در اول آذر ماه ۱۴۰۳، ایالات متحده و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست شورای حکام قطعنامهای را تصویب کردند که از ایران خواسته شد، برای حل مسائل ادعایی پادمانی اقدامات فوری انجام دهد. این قطعنامه با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف تصویب شد و از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواسته شد گزارشی جامع درباره همکاری ایران با آژانس تهیه کند.
جمهوری اسلامی ایران نیز نسبت به این ادعا واکنش نشان داده و اعلام کرد که هرگونه اقدام تقابلی و سوء استفاده از شورای حکام را با پاسخ متقابل مواجه خواهد کرد. در همین راستا، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور راهاندازی سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته را صادر اما تاکید کرد که سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس همکاری سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و در چارچوب حقوق و تعهدات مشخصشده در معاهده عدم اشاعه و توافقنامه جامع پادمان ادامه خواهد داشت.
همچنین هفته گذشته نیز، پس از 2 سال وقفه، مذاکراتی بین معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس در ژنو برگزار شد؛ این مذاکرات با هدف بررسی مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، از جمله موضوع هستهای و رفع تحریمها صورت گرفت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
سیگنال تهران به ترامپ از کانال تروئیکا/ چرا اروپا نگران مذاکره مستقیم شده؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
جنگ جهانی پنهان؛ چرا غرب نمیخواهد کریدورهای تجاری از ایران و ترکیه عبور کنند؟
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
خوشبینی کمسابقه کارشناسان از رشد طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟
-
حمله هوایی اسرائیل به استانی در سوریه/ موضع الجولانی مقابل رژیم صهیونیستی
-
تعطیلی استراحت در بازار ارز و سکه