طالبان بهدنبال فصل جدیدی از روابط با آمریکا؛ 9 میلیارد دلار در دسترس افغانستان قرار میگیرد؟
اکوایران: طالبان اعلام کرده که میخواهد فصل جدیدی از روابط را با دولت ترامپ آغاز کند. طالبان همچنین اعلام کرده که خواهان آن است 9 میلیارد ذخایر ارزی مسدود شده افغانستان به این کشور بازگردانده شود.
به گزارش اکوایران، دولت تحت رهبری طالبان در افغانستان گفت که خواهان شروعی تازه از روابط با ایالات متحده در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ و دسترسی مطمئن به بیش از 9 میلیارد دلار از ذخایر ارزی این کشور است که سه سال پیش مسدود شدند.
به نوشته بلومبرگ، سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر در پیامی نوشت: «ما به دنبال فصل جدیدی از روابط با دولت ترامپ هستیم و از دولت آینده ترامپ میخواهیم که متقابلا به این امر پاسخ دهد.»
او با اشاره به بانک مرکزی افعانستان افزود: «ما میخواهیم تمام ذخایر ارزی مسدود شده، به ما بازگردانده شود.»
روشن نیست که واقعا امیدهای طالبان برای بهبود روابط چقدر واقعی است. دولت ترامپ در توافقنامه اولیه 2020 با طالبان برای خروج نیروهای آمریکایی میانجیگری کرد و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه وقت آمریکا، را برای مذاکره مستقیم با رهبری این گروه به قطر فرستاد. اما خروج نامطلوب نیروهای آمریکایی در دوران ریاستجمهوری جو بایدن در سال 2021 بارها توسط ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی مطرح شد.
مایک والتز، فرد منتخب ترامپ برای مشاور امنیت ملی، یک کهنهسرباز جنگ افغانستان است. این تجربه از افغانستان در زندگی مایک والتز، میتواند بر دیدگاه دولت بعدی آمریکا در مورد طالبان تأثیر بگذارد.
برقراری روابط عادی با ایالات متحده به تلاشهای طالبان برای به رسمیت شناختن بینالمللی دولت خود کمک میکند و این موضوع، کمک بزرگی برای طالبان در جهت بازسازی اقتصاد افغانستان است که به واسطه تحریمها و قطع شدن کمکهای بینالمللی، به شکل جدی آسیب دیده است.
ایالات متحده و متحدان غربی آن قبلا گفته بودند که میخواهند شاهد آن باشند که آیا طالبان به مسائل حقوق بشر در افغانستان رسیدگی میکند و قبل از هر گونه برقراری ارتباط با طالبان، از این موضوع مطمئن شوند که هیچ گروه تروریستی در افغانستان رشد نمیکند. اما وضعیت حقوق بشر در سالهای اخیر با تشدید محدودیتهای شدیدتر بر زنان توسط طالبان، وخیمتر شده است.
بایدن دستور مسدود شدن بیش از 7 میلیارد دلار از ذخایر دولت افغانستان را که از آگوست 2021 در ایالات متحده نگهداری میشود، صادر کرد و از به رسمیت شناختن طالبان بهعنوان حاکمان رسمی افغانستان خودداری کرده است. چندین متحد ایالات متحده نیز نسبت به 2 میلیارد دلار واریز شده از ذخایر ارزی افغانستان در سیستمهای مالی خود، از این روش پیروی کردند.
بایدن بعدا موافقت کرد که 3/5 میلیارد دلار از داراییها را آزاد کرده و به یک صندوق مستقل به نام صندوق افغانستان در سوئیس منتقل کند تا اقتصاد این کشور تقویت شود، در حالیکه این پول از دسترس طالبان خارج باشد. نیم دیگر این مبلغ برای پیگیری در دادگاه در اختیار خانوادههای قربانیان حملات 11 سپتامبر 2001 باقی مانده است. هنوز مشخص نیست که صندوق افغانستان چگونه فعالیت میکند یا تراکنشهای مالی را در شرایطی که این کشور از سیستم مالی جهانی قطع شده است، چگونه مدیریت میکند.
در حالیکه تعداد انگشتشماری از کشورها، از جمله چین، پاکستان و روسیه، دیپلماتهای طالبان را پذیرفتهاند، اما بهطور رسمی دولت طالبان را که در سطح بینالمللی به دلیل نقض مکرر حقوق بشر محکوم شده است، به رسمیت نمیشناسند. چین نخستین کشوری بود که سال گذشته میلادی به طالبان اعتبارنامه دیپلماتیک اعطا کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
دو روز مهم در بازار طلا و ارز
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی
-
شناسایی یکی از قاتلان یحیی سنوار/ نظامی اسرائیلی تهدید به مرگ شد+ فیلم