به گزارش اکوایران، یک افشاگری مهم در ضمیمه روز جمعه روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحرونوت پرده از تلاش‌هایی برداشت که برای ترتیب دادن دیداری میان رئیس سابق موساد، یوسی کوهن، و بشار اسد در کرملین انجام شده بود. این گزارش به بررسی یک توافق محرمانه می‌پردازد که میان اسد و اسرائیل در حال تنظیم بود؛ توافقی که تضمین می‌کرد نیروهای ایرانی و حزب‌الله از سوریه خارج شوند.

بر اساس گزارش رونین برگمن، روزنامه‌نگار برجسته اسرائیلی، در طی سال‌ها، شاخه‌های اطلاعاتی اسرائیل تلاش کرده‌اند کانال‌های ارتباطی محرمانه‌ای با بشار اسد و چهره‌های کلیدی دولت او، از جمله معاون امور امنیتی، علی مملوک، برقرار کنند تا به توافقی برسند که اخراج حزب‌الله و ایران از خاک سوریه را تضمین کند.

بر اساس این افشاگری، یکی از این روش‌ها شامل گروهی در واتس‌اپ بود که افرادی نزدیک به اسد و عوامل بخش اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) در آن عضو بودند. این افراد تحت نام مستعار «موسی»، پیش و پس از حملات اسرائیل به سوریه ارتباط برقرار می‌کردند و بر اساس درک اطلاعاتی اسرائیل از تحولات میدانی، پیام‌هایی شامل تهدید، تمجید یا تنظیم مجدد مواضع ارسال می‌کردند. 

گزارش برگمن می‌گوید سقوط اسد مانع از برگزاری ملاقات برنامه‌ریزی‌شده میان او و یوسی کوهن در کرملین شد. در یکی از پیام‌هایی که به مملوک ارسال شد، اسرائیل مخالفت خود را با حضور حاج هاشم (منیر علی نعیم، فرمانده حزب‌الله در منطقه جولان) در جنوب سوریه اعلام کرد.

این افشاگری همچنین اشاره می‌کند که «شورشیان» که توسط رسانه‌های اسرائیلی به‌عنوان اعضای یک گروه توصیف شده‌اند، برخی از این ارتباطات را کشف کرده و منتشر کرده‌اند. آن‌ها به اشتباه فکر می‌کردند که این پیام‌ها تبادلاتی میان اسرائیلی‌ها و روس‌ها برای توطئه علیه اسد است. 

این مقاله چهار صفحه‌ای جزئیاتی درباره تعاملات میان دولت اسد و اسرائیل را افشا می‌کند و به تاکتیک‌ها و استراتژی‌های روانی که برای دستیابی به اهداف اسرائیل به کار گرفته شده‌اند، می‌پردازد. گزارش توضیح می‌دهد که اهداف این عملیات شامل رساندن این پیام به مقامات سوریه بود که اسرائیل به تلفن‌های آن‌ها دسترسی دارد و می‌تواند پیام‌های روشنی ارسال کند، اینکه نشان دهد آن‌ها چقدر در برابر اسرائیل آسیب‌پذیر هستند و نمی‌توانند اطلاعات را از آن پنهان کنند، و همچنین تأکید بر اینکه عملیات‌های اسرائیل که شب قبل انجام شده‌اند (اکثر ارتباطات پس از حملات رخ می‌دهند) تصادفی نیستند، و تهدید اینکه اگر انتقال تجهیزات ادامه یابد، هم تجهیزات و هم افراد درگیر هدف قرار خواهند گرفت.