رکورد تولید گاز کشور شکسته شد
تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت به ۸۴۵ میلیون مترمکعب در دی ماه 1403 رسید؛ اما بر اساس آمارها، متوسط ناترازی روزانه گاز در ایران همچنان در حدود 150 میلیون مترمکعب در نوسان است.
به گزارش اکوایران، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز گفت: تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت ۸۴۵ میلیون مترمکعب است؛ اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم و بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید میشود.
محمدرضا جولایی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 70درصد گاز کشور در حال حاضر از پارس جنوبی تأمین می شود؛ از مجموع 850 تا 860 میلیون مترمکعب گازی که روزانه به شبکه سراسری تزریق می شود، حدود 590 میلیون مترمکعب در مجتمع گازی پارس جنوبی تولید می شود.
به گزارش تسنیم، او ادامه داد که گاز تولیدی در پارس جنوبی، معادل 3.5 میلیون بشکه نفت خام است. 13 پالایشگاه گازی در قالب 22 فاز در پارس جنوبی داریم که تأمین قطعات آنها با تکنولوژی خاص و هایتکی که دارد، پیچیدگیهای خاص خود را دارد؛ این قطعات اغلب از داخل کشور تأمین میشود و پیمانکاران متعدد داخلی در حال فعالیت هستند.
جولایی با بیان اینکه "هر دو یا سه روز یکبار یک مناقصه جدید در مجتمع گازی پارس جنوبی اجرایی میشود"، گفت: 75درصد سبد انرژی کشور گاز است و منابع دیگر همه با هم 25 درصد سهم دارند.
وی ادامه داد: در تابستان مصارف خانگی، تجاری و صنایع جزء حدود 150 میلیون مترمکعب است، اما اکنون به 600 تا 700 میلیون مترمکعب رسیده است و این افزایش شدید مصرف در این بخش ها، فشار به تأمین گاز بقیه بخش ها از جمله نیروگاه ها و صنایع می آورد.
او افزود: نیروگاه ها گاز حداکثری می خواهند که در شرایط فعلی نمی توان گاز حداکثری برای نیروگاهها تأمین کرد، باید با مصرف سوخت مایع، نیاز خود را به سوخت معادل تأمین کنند. وضعیت کسری گاز را دیگر نمیتوان ناترازی نامید، ما با کسری گاز مواجهایم و در طول سال این کسری گاز را داریم؛ در تابستان گاز برای نیروگاهها کم داریم و در زمستان، برای تمامی مصارف غیرخانگی، با محدودیت مواجهایم.
معضلی به نام ناترازی
بر اساس آمارهای بینالمللی، ایران در سال ۲۰۲۳ با تولید ۲۹۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی، پس از آمریکا و روسیه، در رتبه سوم تولیدکنندگان برتر گاز در جهان قرار گرفته است. با توجه به این موضوع به نظر میرسد ایران در زمینه تولید گاز طبیعی، عملکرد قابل دفاع و حتی قابل تحسینی داشته است، اما با این مقدار تولید گاز طبیعی چرا کشور باید همچنان درگیر معضل ناترازی شود؟
به گزارش شانا، حسین حسینزاده، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت گفت: حدود ۸۰ درصد برق تولیدی توسط نیروگاههای کشور، از طریق گاز بهدست میآید. این وابستگی شدید به گاز طبیعی، چند دلیل و پیامد مهم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
در طول سالهای گذشته، عمده سرمایهگذاریها در بخش نیروگاهی بر احداث نیروگاههای گازی متمرکز شده که به دلیل «فراوانی گاز طبیعی در کشور» و «هزینه کمتر ساخت و راهاندازی نسبت به سایر نیروگاهها» رخ داده است، اما همین موضوع سبب شده تنوع سبد انرژی بهشدت کاهش یابد و در صورت بروز هرگونه بحران در تأمین گاز، تولید برق نیز تحت تأثیر قرار گیرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
دو روز مهم در بازار طلا و ارز
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی
-
شناسایی یکی از قاتلان یحیی سنوار/ نظامی اسرائیلی تهدید به مرگ شد+ فیلم