به گزارش اکوایران، محمد صادق عظیمی‌فر، مدیرعامل پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی امروز -۱۴ بهمن ماه- در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور گفت: در حال حاضر در کشور ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآورده نفتی توزیع می‌شود که ارزش آن بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان این‌که پس از انقلاب تولید بنزین ۶ تا ۷ برابر شد، افزود: تولید روزانه گازوئیل با رشد ۱۳ میلیون لیتری نسبت به متوسط تولید سال قبل، به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز -در آذرماه امسال- رسید که این میزان در دی‌ماه نیز تکرار شد و رکوردی بی‌سابقه بر جای گذاشت.

او ادامه داد: همچنین متوسط تولید روزانه بنزین در ۵ ماه اخیر ۱۰ میلیون لیتر افزایش یافته است.

قاچاق سوخت را کتمان نمی‌کنیم

عظیمی‌فر درباره قاچاق سوخت گفت: پدیده قاچاق سوخت را کتمان نمی‌کنیم و بخشی از رشد مصرف به‌خاطر قاچاق است. به‌خاطر اختلاف قیمت، قاچاق قابل صفر شدن نیست اما به‌دنبال به حداقل رساندن قاچاق سوخت با پیاده‌سازی سیستم پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کشور هستیم.

در تاریخ دوشنبه ۱۲ آذر، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره افزایش قیمت بنزین گفت: «اگر مجلس برای واردات ارز اختصاص ندهد، قیمت بنزین افزایش خواهد یافت.» این سخنان، به‌طور غیرمستقیم افزایش قیمت بنزین را تایید کرد و البته مسئولیت آن را به دوش مجلس انداخت.

در واکنش به این سخنان، حمید رسایی، نماینده مجلس تاکید کرد که دولت در لایحه بودجه برای ارز واردات بنزین سقف تعیین کرده بود، اما مجلس این سقف را حذف کرده است.

او خطاب به پزشکیان گفت: «اگر می‌خواهی بنزین را گران کنی، آن را گردن مجلس نینداز.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز با اشاره به این‌که اختیار تعیین قیمت بنزین و فرآورده‌های نفتی در دست دولت است، تصریح کرد: «مجلس به این موضوع ورود نخواهد کرد؛ اجازه دهید دولت کار خودش را انجام دهد.»

این در حالی است که مسئله افزایش قیمت بنزین، که آخرین بار در آبان ۱۳۹۸ رخ داد، به یکی از چالش‌های پیچیده برای دولت تبدیل شده و ابعاد امنیتی نیز پیدا کرده است.