به گزارش اکوایران،‌ وزارت نیرو اعلام کرده است که بر اساس آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مصوبه ۱۰ دی ۱۴۰۲، تعرفه برق تجدیدپذیر در قبوض برق صنایع بزرگ و دستگاه‌های اجرایی که سهم مشخصی از برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین نکرده‌اند، اعمال می‌شود.

این تعرفه برای دوره دی‌ماه، برای صنایع ۴۰,۷۶۲ ریال و برای دستگاه‌های اجرایی ۳۹,۰۰۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت تعیین شده است.

بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایع با مصرف بالای یک مگاوات موظف‌اند سالانه درصدی از برق مصرفی خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. این سهم از یک درصد آغاز شده و باید تا سال پنجم به حداقل پنج درصد برسد. اگر صنایع به این تعهد عمل نکنند، وزارت نیرو هزینه برق مصرفی آن‌ها را با تعرفه تجدیدپذیر محاسبه و دریافت خواهد کرد.

دستگاه‌های اجرایی نیز بر اساس مصوبات شورای عالی انرژی، موظف‌اند سالانه پنج درصد از برق مصرفی خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. این سهم طی چهار سال به ۲۰ درصد خواهد رسید. این اقدامات با هدف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به منابع فسیلی برنامه‌ریزی شده است.

تعرفه برق و گاز مشترکان واحدهای مسکونی و تجاری 

 ۱۴ آذرماه، نیز مجلس شورای اسلامی، بند (ج) تبصره ۱۴ ، لایحه بودجه 1404 را تصویب کرد.طبق این بند، وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه می‌توانند ماهانه مبالغ مشخصی از مشترکان گاز و برق دریافت کنند که برای هر واحد مسکونی مشترک گاز، ۱۰ هزار ریال (معادل هزار تومان)، مشترک برق، ۳ هزار ریال (معادل ۳۰۰ تومان) وبرای هر واحد تجاری مشترک گاز یا برق، ۳۰ هزار ریال (۳ هزار تومان).

در ماده ۱۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) آمده است که وزارتخانه‌های نفت و نیرو می‌توانند از طریق شرکت‌های زیرمجموعه خود، مبلغی که در قوانین بودجه هر سال تعیین می‌شود، از مشترکان گاز و برق دریافت کنند.

این مبلغ فقط برای بیمه خسارات مالی و جانی مانند فوت، نقص عضو، یا هزینه‌های پزشکی ناشی از آتش‌سوزی، انفجار یا مسمومیت در مناطق شهری، روستایی و عشایری استفاده می‌شود. این بیمه از طریق برگزاری مناقصه با همکاری شرکت‌های بیمه انجام می‌گیرد.