عدالت اجتماعی و نابرابری
این قسمت از برنامه سیاست گذاری با حضور آقای دکتر مسعود نیلی، مباحث مربوط به عدالت اجتماعی و نابرابری را مورد بحث قرار داد.
شیوههای فعلی حمایتهای اجتماعی، نه تنها منجر به کاهش فقر نشده است بلکه بر میزان فقر اضافه کرده است. مقابله با گونههای مختلف فقر با استفاده از یک ابزار واحد امکانپذیر نیست و لازم است گونههای مختلف فقر مورد شناسایی قرار بگیرند.
به لحاظ گونهشناسی فقر، در کشور پنج گونه فقیر وجود دارد که عبارتند از: بیکاران بلندمدت، فقر شاغلین با درآمد پایین، افراد فاقد توانایی کار، افراد واقع در جغرافیای فقر و در بالاخره فقیر موقت ناشی از حادثه.
مقابله با هر یک از گونههای فقر باید براساس ساختار آن گروه طراحی شود. به عنوان مثال از آنجا که در ایران، بیشترین جمعیت فقیر مربوط به فقر شاغلین است، لذا در این گروه، مقابله با فقر شاغلین باید از طریق ارتقای درآمدزایی بنگاه و افزایش بهرهوری شاغلین و رشد اقتصادی حاصل شود. همچنین گروه دیگر شامل افراد فقیر فاقد توانایی کار باید از طریق تقویت نظام تأمین اجتماعی مورد حمایت قرار بگیرند. سایر گروههای فقر نیز باید از رویکرد مناسب و از طریق ابزار مناسب مورد حمایت قرار بگیرد.
در مورد مسئله توزیع درآمد در کشور، سیاستهای جاری از قبیل سیاستهای بازار انرژی، سیاستهای ارزی و توزیع انواع رانتها، به نابرابری بیشتر منجر شده است. اگر وضعیت فعلی توزیع درآمد حل نشود ممکن است به تدریج مسائل اقتصادی، به مسائل اجتماعی تبدیل شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
چرا دلار تهران پدیده شد؟؛ سیگنال رد پول به معاملهگران بازار
-
خودرو تکنرخی شد!
-
تنفس مصنوعی به برجام
-
بیانیه مشترک انگلیس، فرانسه و آلمان: زمان پایان جنگ غزه فرارسیده است
-
شکست مذاکرات آتشبس غزه در قطر؛ خودداری آمریکا از توضیح درباره گزینههای جایگزین
-
ترور شهید داریوش رضائی نژاد، اولین اقدام جدی رئیس موساد
-
دیپلماتهای اروپایی: تمدید مهلت «سازوکار ماشه» مستلزم تصویب قطعنامه در شورای امنیت است
-
قالیباف: ایران یکی از پنج قدرت اول جهان در عرصه هوافضا است
-
ادعای خبرنگار والاستریت ژورنال: تغییر موضع جزیی تهران در مذاکرات با تروییکا