اتاق اصناف هشدار داد: مرگ کسب وکارها با تکرار قطع برق
اکوایران: برای نخستین بار قطعی برق به پاییز و زمستان کشیده شده است. اتاق اصناف تهران ضمن هشدار نسبت به این موضوع اعلام کرد، اگر قطعی برق تا شب عید ادامه پیدا کند، باید منتظر ابطال پروانههای کسب و افزایش موج بیکاری در کشور باشیم.
به گزارش اکوایران؛ اخیر دولت پزشکیان مصوبهای را مبنی بر ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت را در سه شهر صنعتی را صادر کرده است. به دنبال این مصوبه خبرهای قطعی برق در کشور پیچید. خبرهایی که فعالان بخش خصوصی را بیش از پیش نگران کرد.
محمدرضا فرجی تهرانی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران در گفتگو با «اکوایران» میگوید: تداوم قطع برق و گاز به ضرر صاحبان کسب و کارها است. چرا که با هر قطعی برق روند تولید کاهش پیدا کرده در نتیجه هزینه تمام شده برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان افزایش مییابد و سبب تعطیلی کسب و کارها میشود و بیکاری را به همراه دارد.
او می افزاید: پول نفت، مالیات و عوارض پرداخت شده مردم خرج چه مسائلی میشود؟ باید یک بار برای همیشه به فکر اصلاح زیرساختها بود. صنایع در تابستان با قطعیهای مکرر برق و در زمستان به دنبال کمبود گاز با قطعیهای مکرر گاز روبهرو هستند. حالا اما نگرانیهای جدیدی به فعالان اقتصادی اضافه شده و آن این است که برای نخستین بار ادامه قطعیهای برق به زمستان کشیده شده است. در چنین شرایطی، در فصول سرد سال، صنایع و کسبه نه برق خواهند داشت و نه گاز که این به خودی خود به معنای مرگ کسب و کارها است.
به گفته نایب رئیس اتاق اصناف تهران تصمیم دولت چهاردهم مبنی بر توقف مازوتسوزی تصمیمی صحیح است نباید مردم سرطان بگیرند و شهرها آلوده شود اما اینکه چالشهای صنعت برق و گاز سال به سال روی هم انباشته شود و درباره آن تصمیم قاطعی گرفته نشود ، این برای مردم و صاحبان سرمایه آزاردهنده است.
او می افزاید: برخی مسئولان میانی در سالهای گذشته مازوتسوزی را انکار میکردند امسال اما به یک باره ورق بر میگردد و میگویند صنایع مازوتسوزی میکنند، سوال این است که چرا شفاف با مردم صحبت نمیشود تا راهکار مناسبی از سوی بخش خصوصی ارائه و چالشها در این حوزه کمرنگتر شود؟
فرجی تهرانی ادامه میدهد، آن طور که ما میدانیم هر سال برای برطرف سازی چالشهایی از قبیل کمبود برق، آلودگی و کمبود گاز بخشخصوصی پیشنهادهای ویژه خود را به دولتیها دادهاند اما این دولتیها بودند که گوش شنوایی برای حل این چالشها نداشتند.
او میافزاید: برای مثال گفته شده است در سالهای ۹۳ و ۹۴، یک شرکت ترکی قصد راهاندازی یک نیروگاه پنج هزار مگاواتی در ایران داشت، اما افرادی در مپنا مانع این کار شدند و گفتند توان داخلی این کار وجود دارد اما از ظرفیت داخل هم استفاده نشد. از طرفی در سالهای گذشته یک سرمایهگذار چینی در نظر داشته پنج میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری کند و طرح تعویض بخاریها را پیش ببرد و پنج سال بعد پول خود را بگیرد. اما افرادی در وزارت نفت و در سازمان برنامه، مانع این طرح شدند.
فرجی تهرانی میگوید: همین مانع تراشیها وضعیت کسب و کار در کشور را اسفناک کرده است. چراکه برخی آقایان برای پیشنهادهای ارائه شده حاضر به پاسخگویی نبودند. ما معتقدیم ادامه این قطعیها چه قطع برق و چه قطع گاز به نفع هیچ کس نیست. چنانچه چالشی در مسیرهای زیرساختی وجود دارد دولت باید آن را به شکل شفاف با فعالان بخش خصوصی مرتبط در میان بگذارد .
نایب رئیس اتاق اصناف تهران با یادآوری قطعی برق در تابستان و تعطیلی بسیاری از واحدهای صنفی میگوید: از سوی دیگر قطعی برق مشکل بسیار بزرگی است که اصناف با آن رو به رو هستند. بیشک قطعی برق در واحدهای صنفی چه در فصل تابستان و چه در زمستان بر عملکرد آنها تاثیر بسیاری دارد. امیدواریم با سرمایهگذاری مناسب و شنیدن صحبتهای بخشخصوصی این مشکلات برچیده شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شوک اخراج ناگهانی و انتصاب تازه دولت ترامپ؛ «تغییر بالقوه» در قبال تهران در راه است؟
-
کارتنخواب تبدیل به آسمانخواب شد/ چرا مسئولان علاقه به تغییر نام پدیدههای اجتماعی دارند؟
-
حمله پهپادی اوکراین کارخانه بزرگ تولید ریزتراشه روسی را از کار انداخت
-
پوتین: اگر ترامپ رئیسجمهور بود، «شاید» جنگ اوکراین رخ نمیداد
-
ترامپ ترمز بازار خودرو را کشید
-
اعتراض تهران به سفیر جمهوری آذربایجان بهخاطر تحرکات منفی اخیر
-
ترامپ، امیدوارم ایران توافق کند
-
ترامپ ارز دیجیتال دولتی را ممنوع کرد / پالس مثبت برای بازار رمز ارز
-
هشدار در خصوص سموم محصولات کشاورزی؛جان مردم درخطراست