در هفته گذشته، شرایط متروی تهران برای مسافران سخت و پرتنش شده است. تأخیرهای طولانی در حرکت قطارها، ازدحام بیش‌ازحد در ایستگاه‌ها و حتی درگیری میان مسافران، فضای مترو را ملتهب کرده است. سعید ارکنزاده، از شهروندان معترض، در یادداشتی نوشت: «اوضاع متروی تهران سخت به‌هم ریخته. قطارها نامنظم و با تأخیر، ایستگاه‌ها مملو از جمعیت. روزی نیست که شاهد دعوا و مرافعه نباشی. فضا مستعد یک فاجعه بزرگ انسانی است.» وی همچنین این پرسش را مطرح کرد که چرا با وجود پرداخت عوارض و مالیات، ناوگان مترو به‌روز نمی‌شود و قطارهای بیشتری به شبکه اضافه نمی‌شوند.

در همین راستا، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، در پاسخ به انتقادات درباره اختلالات اخیر گفت: «حوادث و اتفاقات در مترو رخ می‌دهد و ارتباطی به معاون حمل‌ونقل ندارد. مشکل واگن‌ها هنوز حل نشده و وقتی از آنها زیاد کار می‌کشیم، دچار خرابی می‌شوند.» وی با مقایسه این شرایط با مشکلات فنی هواپیماها در آمریکا، این موضوع را طبیعی جلوه داد.

تشکری هاشمی، دیگر عضو شورای شهر، نیز به افزایش حجم سفرهای شهری در روزهای پایانی سال و ماه رمضان اشاره کرد و گفت: «این تراکم مسافران در ایستگاه‌ها فشار زیادی بر سیستم وارد می‌کند و می‌تواند عامل تشدید خرابی‌ها باشد.» وی تأکید کرد که به مسئولان مترو تذکر داده شده تا با دقت و تلاش بیشتر، این اختلالات را به حداقل برسانند.