سفیر ایران: رئیسجمهوری جدید لبنان ضد ایرانی و حزبالله نیست
سفیر ایران در لبنان به بررسی وضعیت لبنان پس از انتخاب جوزف عون بهعنوان رئیسجمهوری پرداخت و تأکید کرد که عون شخصی ضد ایرانی نیست و سابقه تعامل مثبت با حزبالله و مقاومت را دارد. امانی همچنین از تلاش تهران برای تقویت روابط با بیروت در دوره جدید سخن گفت.
به گزارش اکوایران، مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان با حضور در گفتوگوی تلویزیونی در شبکه خبر به پرسش هایی درباره وضعیت جاری در لبنان پس از مشخص شدن رئیسجمهوری جدید در این کشور پاسخ داد.
او در بخشی از صحبتهایش به ارتباط جوزف عون با گروه حزبالله و مقاومت و همچنین مواضع او درخصوص ایران پرداخت.
جوزف عون سابقه همکاری خوبی با حزب الله دارد
مجتبی امانی در پاسخ به پرسشی درباره ویژگیهای شخص جوزف عون گفت: در لبنان رئیسجمهوری و بقیه مسئولین باید رابطه خود را با گروههای مختلف داشته باشند. ممکن نیست که یک رئیسجمهور فقط از مثلاً مسیحیان نمایندگی بکند.
او ادامه داد که جوزف عون زمانی که فرمانده ارتش بود، رعایت حزبالله و مقاومت را میکرد. دشمن در جنگ روانی طوری عمل میکند که جوزف عون به دلیل اینکه نامزد این طرف نبوده، شکست مقاومت محسوب میشود. خیلی از این مطالب اوهامی است که آنها دارند. جوزف عون نامزد مورد نظر مقاومت نبود ولی در عین حال مقاومت هم نشان داد که اگر آنها پای توافق نیایند، رئیس جمهور انتخاب نمیشود.
سفیر ایران افزود: مقاومت و حامیان مقاومت که حدود ۴۰ رای داشتند و ۱۵ رای دیگر هم میتوانستند جمع بکنند به این نتیجه رسیدند که یا به روند انتخاب شدن رئیسجمهوری کمک کنند و یا این روند را طولانی کنند که گزینه نخست را انتخاب کردند.
جوزف عون ضدایرانی نیست
سفیر کشورمان در پاسخ به این سئوال که تعامل جوزف عون با ایران و بالعکس، چگونه خواهد بود گفت: اینکه صهیونیستها انتخاب جوزف عون را تبریک گفتند، به نظر من جنگ روانی است. من هم در لبنان هستم و هم در ایران، در لبنان، صهیونیستها در تبلیغات خود بیان می کنند که ببینید ایرانیها هیچ کمکی به شما نمیکنند. برعکس شبکههای ضد انقلاب و وابسته به آمریکا و دیگران در ایران تبلیغ میکنند که مردم ایران، همه چیز شما را به لبنان دادند. من قبلاً چندین بار جوزف عون را دیده بودم، او فردی معاند ایران نیست.
تلاش تهران برای تقویت رابطه با بیروت
امانی با اشاره به تقسیم بندیهای طائفهای در لبنان گفت: رئیسجمهوری در لبنان بر اساس توافق طائف باید از مسیحیان مارونی باشد و نخستوزیر باید از اهل سنت باشد و رئیس مجلس از شیعیان، یعنی اینگونه نیست که مقاومت بتواند رئیسجمهوری شیعه انتخاب بکند یا مسیحیان بتوانند یک رئیس مجلس مسیحی انتخاب بکنند.
او گفت: این واقعیت تاریخی که در لبنان وجود دارد یک سری شرایطی را ایجاد میکند که ما رابطهمان همان رابطهای باشد که قبلا وجود داشته است، این ارتباطات خوب شکل گرفته و حالا تلاش میکنیم انشالله در این دوره جدید با توجه به رئیس جمهور و نخست وزیری که روی کار میآیند این رابطه تهران و بیروت قویتر هم بشود.
اکوایران: سفارت ایران در بیروت، در پیامی به رئیسجمهور جدید لبنان تبریک گفت.
20 دی نیز حساب سفارت ایران در لبنان، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در پیامی انتخاب رئیسجمهوری جدید لبنان را تبریک گفت.
جوزف عون، گزینه مورد حمایت آمریکا و فرانسه
جوزف عون دورههای تخصصی نظامی را در داخل و خارج لبنان گذرانده است، از جمله کشورهای خارجه که او در آنجا تعلیم دیده، آمریکا و فرانسه است.
به همین دلیل او مورد حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی مثل فرانسه قرار داد. موضوعی که سفیر ایران در لبنان نیز تلویحا آن را تایید کرد. او در بخش دیگری از گفتوگوی خودش در این خصوص عنوان کرد: پیام اول این انتخاب و روند منتهی به آن به آمریکا و عربستانسعودی و فرانسه بود که تصور میکردند، میتوانند به تنهایی کار را پیش ببرند. معلوم شد که آنها محتاج توافق هستند. بر اساس این توافق بود که رئیسجمهوری جوزف عون شکل گرفت.
در لبنان هم شرایط به گونهای نیست که رئیسجمهوری متعلق به یک جناح باشد. کشور طایفی هست و همه این ۱۸ طایفهای که وجود دارند از طایفههای مختلف مسیحی تا گروههای مختلف شیعه و سنی باید به یک جمع بندی برسند تا در واقع این رئیسجمهوری انتخاب بشود. تحت این شرایط و تغییرات سیاسی، جوزف عون با توافقی که انجام شد توانست ۹۹ رای را کسب کند و به عنوان رئیسجمهور معرفی شود.
جوزف عون بهجای میشل عون
سرانجام در 20 دی ماراتن انتخاب رئیسجمهوری لبنان پس از پایان دور اول به سرانجام رسید تا مردم این کشور ژوزف عون را از امروز به عنوان رئیسجمهور کشورشان بشناسند.
در دور دوم جلسه روز پنجشنبه پارلمان لبنان ژوزف عون، فرمانده ارتش موفق شد اکثریت آرا (۶۵ رای به بالا) را به دست بیاورد و در نتیجه رئیسجمهوری لبنان شود. در این رایگیری، عون، فرمانده ارتش ۹۹ رای و «شبلی الملاط» ۲ رای به دست آوردند. همچنین ۹ برگه سفید و پنج آرای باطله به صندوق انداخته شد و ۱۳ نماینده نیز نام «حاکمیت قانون» را به صندوق انداختند.
لبنان از ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲ تا ۹ ژانویه ۲۰۲۵، یعنی حدود 2 سال و 2 ماه، بدون رئیسجمهوری بود. آخرین رئیسجمهوری پیش از این دوره، میشل عون بود که دوره ریاستجمهوریاش از ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ تا ۳۰ اکتبر ۲۰۲۲ ادامه داشت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هشدار مهم به مستاجران؛ برای تمدید پشت نویسی نکنید
-
مجلس علیه ظریف/ قالیباف: کارگزاران نظام مراقب سخنان خود باشند
-
مقاومت بورس در برابر یک خبر مثبت/ شاخصها دوباره منفی شدند
-
برگزاری مراسم قرعهکشی ایران خودرو؛ ۹۱۱ هزار درخواست ثبت شد
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
همه چیز در گرو شمال و جنوب رود لیتانی؛ چرا حزبالله در برابر موج تغییر در لبنان مقاومت نکرد؟
-
پیشبینی بورس 8 بهمن 1403/ تعادل در بازار سرمایه برقرار میشود؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
طلا جا خوش کرد؛ مرز مقاومتی قیمت سکه شکسته میشود؟