امضای تفاهمنامه جدید میان ایران و عربستان؛ برنامهریزی مهم برای افزایش سهمیه حج عمره
اکوایران: در دیدار اخیر رئیس سازمان حج و زیارت ایران، با وزیر حج و عمره عربستان سعودی، تفاهمنامه حج تمتع ۱۴۰۴ میان دو کشور به امضا رسید.
به گزارش اکوایران، علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت ایران،که به عربستان سعودی سفر کرده است، در دیدار با وزیر حج و عمره عربستان سعودی، موضوعات مختلف مرتبط با حج تمتع و عمره را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. در این دیدار، تفاهمنامه حج تمتع ۱۴۰۴ میان دو طرف امضا شد.
گفتوگوهای طرفین شامل مسائل اجرایی عملیات حج تمتع، حمل و نقل هوایی و زمینی، بهداشت مشاعر، مسائل فرهنگی و سفر عمرهگزاران ایرانی بود. همچنین، در این نشست درباره پروازهای هواپیمایی، ارتقاء خدمات اجرایی، افزایش سهمیه حجاج ایرانی در حج آینده و افزایش اعزامها در عمره سال آینده تبادل نظر شد.
این دیدار با حضور سفرای دو کشور و دستاندرکاران حج ایران و عربستان برگزار شد. سازمان حج و زیارت ایران پیشتر اعلام کرده بود که حج تمتع ۱۴۰۴ با ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه از نیمه اردیبهشتماه ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. ثبتنام برای این سفر از دارندگان سند حج مطابق با اولویتهای مشخصشده در حال انجام است.
ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقوع برخی حوادث برای زائران ایرانی در فرودگاه جده، تصمیم به تعلیق اعزامهای عمره گرفت. اما پس از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، دو کشور به توافق رسیدند تا زائران ایرانی دوباره به عمره اعزام شوند. در ابتدا قرار بود که نیمه دوم سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰ هزار زائر ایرانی برای عمره اعزام شوند، اما به گفته سازمان هواپیمایی ایران، به دلیل عدم صدور مجوزهای پرواز و برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد.
تا پیش از تعلیق سفر، حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبتنام کرده و هزینههای مربوطه را پرداخت کرده بودند. با تعلیق اعزامها، سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرد که پول این زائران با حفظ اولویت اعزام، به آنها بازگردانده شده است.
این در حالی است که روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان در مارس ۲۰۲۳ با میانجیگری چین، عمان و عراق از سر گرفته شد. هر دو کشور تلاش کردهاند تا از بازگشت به تنشهای شدید سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ جلوگیری کنند و اقدامات عملی برای حفظ ثبات منطقهای انجام دهند.
این روند پس از مذاکراتی که در بغداد آغاز شد و ۲۳ ماه بعد به عادیسازی روابط انجامید، تقویت شده است. در سال ۲۰۲۴، لحظات نمادینی از تقویت روابط دوجانبه مشاهده شد، از جمله دیدار مقامات دو کشور و محکومیت حمله اسرائیل به ایران توسط عربستان است.
در سال جاری، روند آشتی ایران و عربستان سعودی همچنان در مسیر خود باقی مانده است. این موضوع بهویژه با در نظر گرفتن آزمونهای متعددی که عادیسازی روابط ایران و عربستان در این سال تجربه کرده، قابل توجه است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش چین به پیشنهاد ترامپ برای مالکیت 50 درصدی آمریکا بر تیکتاک
-
از زمین تا آسمان؛ تصاویری از ساخت موشک، در شهر زیرزمینی نیروهای مسلح ایران
-
هشدار پزشکیان: ایران نه غزه است نه سوریه/ آغاز به کار رسمی ترامپ در سرمای سخت
-
وزرای کلیدی ترامپ رای اعتماد گرفتند/ تکیه مارک روبیو بر کرسی ریاست وزارت خارجه؛ رئیس پنتاگون کیست؟
-
پیش بینی جدید در بازار مسکن؛ چرخش رفتار مالکان
-
مشاور امنیت ملی ترامپ: در مورد ایران در ماه آینده تصمیمات کلیدی خواهیم گرفت
-
تداوم روند نزولی بورس / کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی شاخص کل از دست رفت
-
همه فرمانهای ترامپ در یک نگاه/ رئیسجمهور آمریکا نیامده ایران را متهم کرد
-
دلیل لغو سفر عراقچی به نیویورک/ سندی که وزیر خارجه رو کرد+ عکس