چگونه ترکیه مانع از شرکت مقام ارشد اسرائیلی در اجلاس آذربایجان شد؟
اکوایران: ترکیه با رد کردن مجوز پرواز هواپیمای اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهور اسرائیل بر فراز حریم هوایی ترکیه، عملاً شرکت او در نشست کاپ 29 در اوایل هفته جاری در باکو را مسدود کرد.
به گزارش اکوایران، منابع رسمی ترک روز یکشنبه در گفتگو با المانیتور تأیید کردند که ترکیه با رد کردن مجوز پرواز هواپیمای اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم اسرائیل بر فراز حریم هوایی ترکیه، عملاً شرکت او در نشست کاپ 29 در اوایل هفته جاری در باکو را مسدود کرد.
پیش از اجلاس کاپ 29 که از 12 تا 13 نوامبر در باکو برگزار شد، مقامات اسرائیلی درخواستی برای پرواز هواپیمای هرتزوگ از حریم هوایی ترکیه در مسیر پایتخت آذربایجان ارائه کردند.
منابع رسمی ترکیه با تایید گزارشهای اولیه رسانه آذربایجانی قفقازینفو در اوایل روز یکشنبه به المانیتور گفتند: «اجازه پرواز داده نشد».
از دو مسیر اصلی پرواز از اسرائیل به باکو، یکی شامل عبور از ایران است، در حالی که دیگری نیاز به استفاده از حریم هوایی ترکیه دارد.
بنا به گزارش رسانه های اسرائیلی، هرتزوگ قرار بود رهبری هیئت اسرائیلی را در این اجلاس بر عهده بگیرد، اما سفر او در اوایل ماه جاری لغو شد و ریاست جمهوری اسرائیل دلایل امنیتی را برای لغو این سفر اعلام کرد. هیئت اسراییلی که شامل وزرای حفاظت از محیط زیست، انرژی و حمل و نقل بود، در نهایت به باکو سفر کرد، هرچند هنوز مشخص نیست که آنها کدام مسیر را طی کردند. هیچ درخواست دیگری برای حق پرواز به ترکیه ارسال نشد و پروازهای چارتر بین تل آویو و باکو به طور عادی به کار خود ادامه میدهند.
بنا به گزارش رسانههای آذربایجان، تلاش مقامات باکو برای کسب موافقت ترکیه برای این پرواز بی نتیجه ماند.
در حالی که تلاشها برای عادیسازی روابط ترکیه و اسرائیل پس از بیش از یک دهه روابط آشفته عمدتاً به دلیل اختلافات بر سر مسئله فلسطین متوقف شده بود، در مارس 2022، هرتزوگ اولین رئیسجمهور اسرائیل بود که از سال 2007 به ترکیه سفر کرد. در آگوست همان سال، دو طرف سفرای خود را بازگرداندند که به معنای عادی سازی کامل روابط بود. با این حال، این تنش زدایی کوتاه مدت بود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، که خود را حامی قوی آرمان فلسطین میداند، پس از درگیری حماس و اسرائیل که در 7 اکتبر آغاز شد، انتقادات خود را از اسرائیل تشدید کرد. در اواخر اکتبر، اسرائیل اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود را با ترکیه بازبینی میکند، به این معنا که سفیر اسرائیل به دلیل نگرانی های امنیتی در بحبوحه اعتراضات گسترده ضد اسرائیلی به آنکارا باز نمی گردد.
در پاسخ، ترکیه سفیر خود را در نوامبر 2023 از اسرائیل فراخواند. ترکیه حماس را جزء سازمانهای تروریستی طبقه بندی نمیکند و رهبران سیاسی این گروه میتوانند آزادانه در داخل کشور تردد کنند. در 28 اکتبر، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، تنها دو روز پس از کشته شدن یحیی سینوار، رهبر حماس در غزه، با شخصیتهای اصلی شاخه سیاسی حماس دیدار کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرط مذاکره مستقیم با آمریکا از زبان سخنگوی وزارت خارجه
-
پاتک موقت ایران به ترکیه؛ جزییات تازه از تامین سوخت کامیونداران گرفتار در مرز
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
بازگشت داعش با شمایلی جدید؟/ پشت پرده ادعای جنجالی روزنامه آمریکایی
-
شناسایی یکی از قاتلان یحیی سنوار/ نظامی اسرائیلی تهدید به مرگ شد+ فیلم
-
پردهها از نمای پاساژ علاءالدین کنار رفت؛ خبری از ایمن سازی نشد + عکس