گزینه شگفتانگیز ترامپ برای پنتاگون
اکوایران: دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد که پیت هگست، مفسر فاکس نیوز و کهنهسربازی که به سیاستهای بهاصطلاح ووک رهبران پنتاگون بیاعتناست، را به عنوان وزیر دفاع خود انتخاب کرده است.
به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد که پیت هگست، مفسر فاکس نیوز و کهنهسربازی که به سیاستهای بهاصطلاح ووک رهبران پنتاگون بیاعتناست، را به عنوان وزیر دفاع خود انتخاب کرده است.
اگر تأیید سنای آمریکا را کسب کند، هگست میتواند وعدههای انتخاباتی ترامپ برای پاکسازی ارتش آمریکا از ژنرالهایی که به گفته او به دنبال سیاستهای مترقی درباره تنوع در نیروها هستند را عملی کند؛ موضوعی که محافظهکاران علیه آن صفآرایی کردهاند. این انتخاب همچنین ممکن است برخوردی بین هگست و رئیس ستاد مشترک ارتش، ژنرال سیکیو براون، ایجاد کند. هگست براون را به «پیروی از مواضع افراطی سیاستمداران چپگرا» متهم کرده است.
به گزارش رویترز، هگست ۴۴ ساله و منتقد ناتو، شاید شگفتانگیزترین انتخاب ترامپ در پر کردن کابینه خود پیش از مراسم تحلیف در ۲۰ ژانویه باشد، و این تصمیم به سرعت از سوی برخی از مخالفان ترامپ محکوم شد. نماینده آدام اسمیت، دموکرات ارشد در کمیته نیروهای مسلح مجلس، در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «شغل وزیر دفاع نباید یک موقعیت برای تازهکاران باشد.»
ترامپ در اعلام این تصمیم، هگست را تحسین کرد و او را کهنهسرباز گارد ملی ارتش که تجربه خدمت در افغانستان، عراق و گوانتانامو دارد، توصیف کرد. ترامپ در بیانیهای گفت: «پیت سخت، باهوش و یک مؤمن واقعی به «اول آمریکا» است. با حضور پیت، دشمنان آمریکا آگاه باشند ارتش ما دوباره قدرتمند خواهد شد و آمریکا هرگز عقبنشینی نخواهد کرد.»
هرچند هگست در گذشته مواضع سیاستی محدودی داشته است، از متحدان ناتو به دلیل ضعیف بودن انتقاد کرده و گفته است که چین در آستانه تسلط بر همسایگانش است. هگست گفته که در سال ۲۰۲۱ پس از آنکه به گفته خودش به دلیل دیدگاههای سیاسی و مذهبیاش توسط ارتشی که دیگر او را نمیخواست، به حاشیه رانده شد، از ارتش خارج شده است.
در کتابش، جنگ علیه جنگجویان: پشت پرده خیانت به مردانی که ما را آزاد نگه میدارند، هگست مینویسد: «احساس متقابل بود. من هم دیگر این ارتش را نمیخواستم.»
در پنتاگون نگرانیهایی وجود دارد که ترامپ قصد دارد افسران نظامی و کارمندان دائمی دولتی که به نظر او وفادار نیستند را برکنار کند. مسائل فرهنگی ممکن است بهانهای برای اخراجها باشد. ترامپ در ماه ژوئن به فاکس نیوز گفت که ژنرالهایی را که به اصطلاح «ووک» هستند، اخراج خواهد کرد؛ اصطلاحی که محافظهکاران برای اشاره به کسانی که بر عدالت نژادی و اجتماعی تمرکز دارند، استفاده میکنند و آن را به عنوان سیاستهای مترقی تحقیر میکنند.
هگست میتواند حامی چنین اخراجهایی باشد. او در کتابش نوشت: «رئیسجمهور بعدی ایالات متحده باید رهبری ارشد پنتاگون را به شدت بازنگری کند تا ما را برای دفاع از کشورمان و شکست دشمنان آماده کند. بسیاری از افراد باید اخراج شوند.»
هگست همچنین به طور خاص از براون انتقاد کرده و پرسیده که آیا او این سمت را به خاطر رنگ پوستش دریافت کرده یا مهارتش. او نوشته است: «آیا به خاطر رنگ پوستش بود؟ یا مهارتش؟ ما هرگز نمیدانیم، اما همیشه شک خواهیم داشت.»
ژنرالها و وزرای دفاع سابق ترامپ از سرسختترین منتقدان او هستند و برخی او را برای ریاستجمهوری نامناسب دانستهاند. ترامپ پیشنهاد داده که رئیس سابق ستاد مشترک ارتش، مارک میلی، به اتهام خیانت اعدام شود.
هگست همچنین میلی را به خاطر عدم اجرای کامل سیاستهای ترامپ در دوران خدمتش محکوم کرده است.
متحدان «خودخواه و ناتوان»
هگست به شدت از متحدان اروپایی آمریکا انتقاد کرده و انتخاب او ممکن است نگرانیها در ناتو را درباره معنای دولت ترامپ برای این ائتلاف بیشتر کند. هگست در کتابش نوشت: «قدیمی، ضعیف، اشغالشده و ناتوان. چرا باید آمریکا، شماره تماس اضطراری اروپا در قرن گذشته، به ملتهای از خودراضی و ناتوان گوش دهد که از ما میخواهند تعهدات دفاعی قدیمی و یکطرفهای را که دیگر به آنها عمل نمیکنند، رعایت کنیم؟»
در برنامههای تلویزیونی و پادکستها، هگست گفته است که چین در حال ساختن ارتشی است که «به طور خاص برای شکست ایالات متحده آمریکا» طراحی شده است. او هفته گذشته در یک پادکست گفت: «آنها دیدگاهی بلندمدت و جامع برای نه فقط تسلط منطقهای، بلکه تسلط جهانی دارند، و مادرگیر خودمان هستیم.»
ترامپ از کمکهای جو بایدن به اوکراین انتقاد کرده و این موضوع باعث نگرانیهایی درباره آینده حمایت از دولت ولودیمیر زلنسکی در صورت کنترل جمهوریخواهان بر کاخ سفید، سنا و احتمالاً مجلس نمایندگان شده است.
هگست گفت: «اگر اوکراین بتواند از خودش دفاع کند عالی است، اما نمیخواهم آمریکا دخالت خود را در اروپا تا جایی پیش ببرد که پوتین این حس را داشته باشد که به شدت در موضع دفاعی قرار گرفته و به نوعی مجبور به واکنش شدیدتر شود.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
زمستان نیامده رفت؛ خداحافظی ایرانیها با هوای سرد
-
نگرانی تازه خریداران مسکن؛ اثر نوسانات ارزی بر بازار
-
واکنش بازنشستگان کشوری به فیش حقوقی آذرماه/ صدای حداقل بگیران درآمد
-
اولین سفر خارجی 2 وزیر دولت موقت سوریه/ اسعد شیبانی وارد ریاض شد+ عکس
-
چراغ سبز علی لاریجانی به حاکمان جدید سوریه
-
اعتراف تلخ یک نماینده مجلس: در ۶ ماهه به اندازه کل ۱۴۰۲ مازوت مصرف شد
-
انتقال پایتخت بامجوز مردم؛کدام شهر ساحلی کاندید پایتختی است؟
-
فوری/ ترور بشار اسد در روسیه+ جزئیات
-
خبر خوش نفتی برای ایران