پیشبینی جدید درباره رفع کمبود کره در ایران/ پای روسیه در میان است
رئیس اتحادیه فراوردههای لبنی، صادرات بیرویه و بدون برنامهریزی کره به روسیه را دلیل کمبود کره حیوانی در کشور دانست و اظهار کرد که این مشکل طی ۲۰ تا ۳۰ روز آینده برطرف خواهد شد، البته به شرطی که مشکلی جدید پیش نیاید.
به گزارش اکوایران، علی احساس ظفری رئیس اتحادیه فراوردههای لبنی درباره وضعیت کره حیوانی توضیح داد که شرایط کنونی نسبت به یک ماه پیش بهبود یافته و کره در بازار افزایش یافته است.
او علت اصلی کمبود کره را صادرات بیرویه به روسیه و ذخیرهسازی ناکافی در کشور عنوان کرد و افزود که با ممانعت دولت از بخشی از صادرات و تمرکز بر ذخیرهسازی در کارخانهها، وضعیت تحت کنترل قرار گرفته، اما حل کامل مشکل به چند روز زمان نیاز دارد.
ظفری صادرات بدون برنامهریزی و یکمرحلهای کره را عامل این بحران دانست و اشاره کرد که با توجه به جمعیت زیاد روسیه، ذخایر کشور نتواست نیاز آنها را تأمین کند و به سرعت کره از بازار داخلی ناپدید شد. او توضیح داد که عمده تولید کره در کارخانههای پودر شیرخشک است که چربی شیر را به کره تبدیل کرده و به بازار عرضه میکنند، اما زمانی که این چربی مستقیماً به روسیه صادر شد، کمبود کره در داخل کشور ایجاد شد.
ظفری همچنین توضیح داد که در جلسه تنظیم بازار، تصمیم گرفته شد که قیمت پایه گمرکی کره از ۳ دلار به ۶ دلار افزایش یابد و علاوه بر آن، عوارض ۱۵۰ هزار تومانی به ازای هر کیلو کره صادراتی وضع شود. این تغییرات به حفظ بخش زیادی از کره در کشور کمک کرد. با این حال، به دلیل تخلیه ذخایر موجود، تأمین نیاز فوری بازار امکانپذیر نبود.
او پیشبینی کرد که این مشکل طی ۲۰ تا ۳۰ روز آینده برطرف خواهد شد، به شرطی که مشکلات جدیدی پیش نیاید. همچنین، وی به مشکلات مدیریتی در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت که تمرکز تمامی مسئولیتها در وزارت جهاد کشاورزی باعث شده است که این وزارتخانه نتواند بر همه امور تسلط کافی داشته باشد.
بحران کمبود کره خوراکی در بازار داخلی
اواخر آبان ماه بود که علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی، در گفتوگو با همشهری اعلام کرد که به دلیل تحریمها، روسیه امکان واردات کره از اروپا را ندارد و به همین دلیل به تأمین آن از ایران روی آورده است. این موضوع باعث شده که کارخانههای تولید شیرخشک با تمام ظرفیت فعالیت کرده و صادرات را افزایش دهند، در نتیجه بازار چربی داخلی با کمبود مواجه شده است.
بر همین اساس عمده شیر موجود به تولید لبنیات پرچرب اختصاص یافته و عرضه کره در بازار داخلی کاهش یافته است. با افزایش مابهالتفاوت صادراتی، تلاش برای تنظیم بازار داخلی کره ادامه دارد و پیشبینی میشود طی ۱۰ روز آینده آثار این اقدامات در بهبود وضعیت عرضه مشاهده شود.
به گفته او، سالانه ۸۰ هزار تن کره در کشور تولید میشود و محدودیتی در تولید وجود ندارد؛ مشکل فعلی صرفاً به افزایش صادرات ناشی از شرایط تحریم و تقاضای روسیه بازمیگردد.
آبانماه امسال نشریه فایننشیال تایمز در گزارشی تحلیل کرده بود که از «دزدی قالبهای کره در روسیه» خبر داده و آن را نشان دهنده اثر تورم سرسام آور بر اقتصاد جنگی روسیه دانسته بود.
تصاویر امنیتی در اکاتینبورگ، پایتخت صنایع دفاعی روسیه، اخیرا دو مرد نقاب دار را ثبت کرده است که درحال ورود مخفیانه به لبنیاتی بودند. درحالی که یکی از آنها صندوق را خالی میکرد، دیگری با 20 کیلوگرم کره از فروشگاه خارج شد.
الکساندرا پروکوپنکو، پژوهشگر در مرکز اوراسیا کارنگی در برلین میگوید، کارخانههای معمولی کرهسازی بسیار خوشحال خواهند شد که تقاضا را برآورده کنند و حتی در سه شیفت کار کنند، اما نیروی کافی برای استخدام وجود ندارد. به گفته او، «نمیتوان در یک زمان هم در جنگ و هم با تورم مبارزه کرد».
بانک مرکزی روسیه تخمین زد که تورم میتواند تا 8.5 درصد در سال جاری افزایش یابد، که دو برابر هدف گذاری آن است. کالاهای مصرفی با سرعتی بالاتر درحال گران شدن هستند: قیمتهای کره 26 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است، بطوری که برخی فروشگاهها آن را در جعبههای پلاستیکی با قفلهای آهن ربایی میفروشند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رونمایی حماس از جانشین سنوار
-
پیش بینی جدید در بازار مسکن؛ چرخش رفتار مالکان
-
گروسی: برای جلوگیری از جنگ باید تهران و ترامپ به توافق برسند
-
وزرای کلیدی ترامپ رای اعتماد گرفتند/ تکیه مارک روبیو بر کرسی ریاست وزارت خارجه؛ رئیس پنتاگون کیست؟
-
فردا آخرین مهلت ثبتنام ایران خودرو / وجوه بلوکهشده چه زمانی قابل برداشت است؟
-
انتقاد نماینده مجلس از تخصیص ارز واردات خودرو؛ در این ممکلت چه خبر است؟
-
آمادهباش اروپا برای تحریمهای احتمالی آمریکا/ ترامپ قاره سبز را ترساند؟
-
زمان اجرای مرحله دوم تبادل اسرا/ پرواز پهپادهای جاسوسی بر فراز غزه؛ آتشبس نقض میشود؟
-
همه فرمانهای ترامپ در یک نگاه/ رئیسجمهور آمریکا نیامده ایران را متهم کرد