استیضاح همتی ارجاع شد
عضو هیات رئیسه مجلس از ارجاع شدن استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی با 89 امضا خبر داد.
![استیضاح همتی ارجاع شد](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/ueEf6vyNC3Pr/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jKcuuyogaSeJ_4ngQ9jVKYg,/%D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%B5%D8%B1+%D9%87%D9%85%D8%AA%DB%8C.jpg)
به گزارش اکوایران، احمد نادری، عضو هیأت رئیسه مجلس امروز -23 بهمن 1403-، در صفحه شبکه اجتماعی X خود نوشت: «استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی با ۸۹ امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد.» طبق گزارشها، موافقان استیضاح همتی دلایل اصلی این استیضاح را به مشکلات شدید ارزی و افزایش بیرویه قیمتها، بحران نقدینگی و همچنین ناتوانی در کنترل تورم مربوط می دانند.
موضوع استیضاح همتی اولین بار در ماههای ابتدایی شروع به کار دولت چهاردهم مطرح شد. نمایندگان بهویژه از حوزههای اقتصادی و ارزی از همتی خواسته بودند که در مورد مشکلات موجود در بازار ارز و سیاستهای پولی کشور توضیح دهد. التهاب در بازار ارز و افزایش روزافزون قیمتها در کشور فشارهای اجتماعی سنگینی را به دنبال داشت و این مشکلات باعث شد تا نارضایتیها به مجلس نیز منتقل شود.
استیضاح همتی سومین استیضاح در دولت مسعود پزشکیان محسوب میشود. پیش از او، وزیر نفت محسن پاکنژاد و وزیر کار احمد میدری نیز در ماههای ابتدایی فعالیت دولت چهاردهم با طرحهای استیضاح مواجه شدند. این موضوع نشان میدهد که مجلس بهویژه در حوزه مسائل اقتصادی، از عملکرد برخی وزرای دولت به شدت نگران است و به دنبال پاسخگویی آنها در برابر مشکلات اقتصادی کشور است.
در این میان باید اشاره کرد که چندی عبدالکریم هاشمی، نماینده مجلس در خصوص استیضاح وزیر اقتصاد در گفتگو با اکوایران گفته بود: دغدغههای نمایندگان مربوط به نوسانات نرخ ارز، کاهش ارزش پول و افزایش تورم است که مشکلات زیادی برای مردم به ویژه اقشار ضعیف و متوسط ایجاد کرده است. این مباحث در مجلس به صورت سوال، تذکر یا استیضاح از وزیر مطرح میشود.
او در ادامه بیان کرد: اگرچه مردم تحت فشار هستند و دولت باید تلاش کند تا نوسانات ارز و تثبیت اقتصادی را کنترل کند و خسارات وارده به مردم، خصوصاً اقشار ضعیف، جبران شود، هنوز در سه یا چهار ماه اول دولت، زمان برای قضاوت زود است.
در نهایت هاشمی گفت: ما باید از روشهای دیگر نظارتی مانند تذکر و سوال استفاده کنیم و جلساتی برای حل و فصل مشکلات با وزارت اقتصاد برگزار کنیم. دولت نیز میتواند از روشهایی برای جبران بار مالی ناشی از افزایش قیمتها برای اقشار متوسط و ضعیف استفاده کند.
در نهایت عضو کمیسیون برنامه و بودجه اشاره کرد: وزیر قرار بود با گروههای استیضاحکننده بودند، جلساتی برگزار کند که احتمالاً در این مدت برگزار شده است.
اکوایران: عبدالکریم هاشمی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در خصوص جلسه غیرعلنی مجلس درباره FATF و استیضاح وزیر اقتصاد اظهار داشت که پذیرش معاهدات بینالمللی ممکن است به گشایش اقتصادی کمک کند، اما در شرایط تحریمی نگرانیهایی وجود دارد. وی همچنین تاکید کرد که هنوز برای قضاوت در خصوص عملکرد دولت زود است و باید از روشهای نظارتی دیگر استفاده شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
واکنش الجولانی به کوچاندن اجباری مردم غزه/ طرح ترامپ به نتیجه نمیرسد
-
خاورمیانه در شوک/ خطر سقوط بیخ گوش متحد واشنگتن؛ ترامپ عقب نمینشیند
-
شمارش معکوس برای یک جنگ تجاری تمام عیار؛ ترامپ با شی به توافق میرسد؟
-
گسل جدید در شام؛ چرخش دمشق به سوی تلآویو ؟
-
اولتیماتوم پزشکان به تأمیناجتماعی/ طلبمان پرداخت نشود خدمات درمانی را آزاد حساب میکنیم
-
تحریم، فساد، انزوا؛ اقتصاد ایران تا کجا تاب میآورد؟
-
مدارس و ادارات کدام استانها فردا چهارشنبه 24 بهمن تعطیل شدند؟
-
اثر فقر بر مغز؛ تفاوت غنی و فقیر در ساختار مغز
-
جهش قیمت نفت در خاورمیانه؛ سود کشورهای خلیج فارس از تحریمهای نفتی