به گزارش اکوایران، بهزاد سام‌دلیری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران اعلام کرد که برای حمایت از مشاغل خانگی، ۲۷۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.

او گفت: برای هر فرد ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است، اما بازنگری برای افزایش این اعتبار ضروری است.

به گزارش تسنیم، سام‌دلیری همچنین به چالش‌های پرداخت تسهیلات اشاره کرد و گفت که تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد از این تسهیلات از سوی بانک‌ها به متقاضیان پرداخت شده است و همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌هایی با روسای بانک‌های شهرستان‌ها به‌منظور تسهیل پرداخت این وام‌ها خبر داد.

مشاغل خانگی به‌عنوان یکی از بخش‌های اقتصادی مهم در دهه‌های اخیر، نقشی کلیدی در کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد خانوارها ایفا کرده‌اند. این نوع مشاغل که شامل فعالیت‌هایی است که افراد در منزل و بدون نیاز به محیط‌های کاری سنتی انجام می‌دهند، به دلیل هزینه‌های پایین و انعطاف‌پذیری بالا، به‌ویژه در شرایط اقتصادی دشوار، محبوبیت یافته‌اند.

ا وجود مزایای متعدد، مشاغل خانگی با مشکلاتی مانند عدم دسترسی به بازار فروش مناسب، نبود حمایت‌های قانونی و مالی کافی، و مشکلات تأمین مواد اولیه روبه‌رو هستند. کارشناسان معتقدند که با سیاست‌های حمایتی، اعطای تسهیلات مالی و ارائه آموزش‌های تخصصی می‌توان نقش این بخش را در بازار کار تقویت کرد.

وضعیت بیکاری در پاییز 1403

آخرین گزارش مرکز آمار حکایت از آن دارد که در پاییز امسال، تعداد افرادی که در سن اشتغال (15 سال و بالاتر) قرار داشتند به 65 میلیون و 435 هزار و 22 نفر رسیده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال قبل تقریبا 780 هزار نفر بیش‌تر شده است.

همچنین، جمعیت افرادی که به صورت فعال در بازار کار مشارکت دارند افزایش یافته و به نزدیک 27 میلیون نفر رسیده است. با این حال، نرخ مشارکت از 41.5 درصد در پاییز سال قبل، به 41.2 درصد در پاییز امسال اُفول کرده است. به عبارت دیگر در پاییز سال جاری از هر 1000 نفری که در سن اشتغال بوده، 412 نفر شغل داشتند و یا فعالانه به دنبال کار می‌گشتند.

بر اساس آمارهای منتشرشده، نرخ بیکاری در پاییز ۱۴۰۳ به ۷.۲ درصد کاهش یافته است که پایین‌ترین میزان در سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

همچنین نرخ بیکاری در ۲۶ استان کشور تک‌رقمی شده است. استان‌های تهران، مازندران و خراسان جنوبی به ترتیب با نرخ‌های ۴.۵، ۴.۷ و ۴.۷ درصد، کمترین میزان بیکاری را ثبت کرده‌اند. با این حال، نرخ مشارکت اقتصادی در تهران نسبت به گذشته کاهش داشته است.