موضع پیامبر اسلام درباره قیمتگذاری
به اعتقاد برخی کارشناسان بسیاری از مشکلات اقتصادی کنونی ناشی از مداخلات نادرست سیاستگذاران در اقتصاد و اعمال قیمتگذاری دستوری است. اما گذشته اقتصادی دستوری به چه زمانی برمیگردد؟
موسی غنینژاد، اقتصاددان، در گفتوگوی اختصاصی با اکوایران به بررسی جنبههای مختلف اقتصاد دستوری پرداخته است. او در این گفتگو به سابقه طولانی اقتصاد دستوری اشاره میکند و به کتاب «سرمایهداری در صدر اسلام» که اخیراً منتشر شده، ارجاع میدهد. غنینژاد معتقد است که این کتاب اهمیت زیادی دارد و به موضوع قیمتگذاری در زمان پیامبر اسلام میپردازد.
او توضیح میدهد که در آن زمان، قیمتگذاری سنت رایجی در منطقه خاورمیانه بود و از تمدنهای مختلفی مانند چین، هند و ایران تأثیر گرفته بود. وقتی قحطی پیش میآمد، مردم به پیامبر اسلام مراجعه میکردند تا قیمتها را تعیین کند، اما پیامبر از این کار اجتناب میکرد و میگفت که قیمتها دست خداست.
غنینژاد تأکید میکند که پیامبر اسلام با نقض این سنت چند هزار ساله، یک ابداع جدید را معرفی کرد.
معمولا زمانی که واژه اقتصاد دستوری به میان میآید، به ذهن همگان مباحث مربوط به قیمتگذاری دستوری یادآوری میشود درحالیکه قیمتگذاری دستوری یکی از جنبههای مهم اقتصاد دستوری است. اقتصاد دستوری علاوه بر بازار شامل دستورات دیگری میشود که ناظر بر فعالیتهای اقتصادی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرمانده لشکر مازاد ایرانخودرو
-
خشم بن سلمان از پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ؛ معامله قرن هوا شد؟
-
قیمت سه خودرو داخلی میلیاردی شد/ رانا تغییر کانال داد+ جدول
-
دو علامت جدید از رکود اقتصادی
-
کوچ سرمایه به سمت طلا/ یک پیشنهاد به سازمان بورس برای تعطیلیها
-
واکنش الجولانی به کوچاندن اجباری مردم غزه/ طرح ترامپ به نتیجه نمیرسد
-
دلار تقویت شد، قیمت طلا رکورد زد؛ شوک تعرفههای جدید آمریکا به بازارهای مالی
-
شمارش معکوس برای یک جنگ تجاری تمام عیار؛ ترامپ با شی به توافق میرسد؟
-
تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی