نماینده پزشکیان: با مذاکره مستقیم با آمریکا ۳ ماهه به توافق میرسیم
نماینده رئیسجمهوری در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور، از آمادگی ایران برای مذاکرات مستقیم با ایالات متحده در راستای رفع تحریمها و تقویت همکاریهای اقتصادی خبر داد.
به گزارش اکوایران، علی عبدالعیزاده، نماینده رئیسجمهوری در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور گفت که آمریکا میتواند پس از رفع تحریمها در ایران سرمایهگذاری کند.
او در گفتوگویی با انصافنیوز با تاکید بر ضرورت مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.
عبدالعلیزاده در بخشی از سخنانش به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.
او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همهی طرفها به دنبال آن هستند اما دغلکاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه میرسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی، زیر میز مذاکره بزنی.
آمریکا میتواند در ایران سرمایهگذاری کند
عبدالعلیزاده با بیان اینکه کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم میتوانند به ایران بیایند و سرمایهگذاری کنند، گفت: شرکتهای آمریکایی که البته شرکتهایی چند ملیتی هستند میتوانند در ایران سرمایهگذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایهگذاری است.
او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکتهای چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریمها نتوانستهایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از ۱۰ درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل ۹۰ درصد.
نماینده رئیسجمهوری در توسعه دریامحور گفت: پس از برجام همه کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکاییها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!
او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانهای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هستهای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره میکند و ما هم گفتیم که آن را آتش میزنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.
ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر میکنیم
او ادامه داد: روشن است که بخشی از ضعفهای ما به دلیل سوءمدیریت افرادی است که تحریم را بهانه میکنند، اما بخش عمدهای از مشکلات ناشی از تحریمهاست و دست کم سرعت ما را در مسیر توسعه کم میکند. ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر میکنیم.
عبدالعلیزاده در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا هم برای مذاکره تمایلی دارد؟، گفت: ترامپ اعلام کرده که میخواهد مذاکره کند زیرا او به دنبال منافع ملی آمریکاست. اگر صرفا ایران تحریم شده بود شاید آن طرف هم نیازی به مذاکره احساس نمیکرد. اما در شرایطی که علاوه بر ایران با روسیه و چین و دیگر کشورها هم از سوی آمریکا چنین مواجههای را شاهد هستیم رفته رفته در جهان جریانی شکل میگیرد که میتوان به حذف دلار از مناسبات بینالمللی منجر شود.
اکوایران: علی عبدالعلیزاده بر اهمیت سیاست خارجی جدید و آغاز توسعه از جوامع محلی تأکید کرد. سخنان او درباره مذاکره با دونالد ترامپ، همراستا با برخی سیاستمداران و دولتیهاست که طی چند وقت اخیر بر تنشزدایی و گفتوگو با غرب تأکید داشتهاند. از کمال خرازی تا محمدجواد ظریف و عباس آخوندی، همگی بر ضرورت دیپلماسی سازنده و بازتعریف روابط بینالمللی برای خروج از بحرانهای فعلی ایران تصریح کردهاند.
مجموع حاکمیت نظام به گفتوگوی رودررو رسیده
صحبتهای علی عبدالعلیزاده مبنی بر مذاکره با ترامپ درحالی زده شد که چند صباحی است، برخی از دولتیها پالسهای مثبتی مبنی بر تنشزدایی با غرب میدهند.
او پیش از این نیز در یازدهم دی در دومین نشست بینالمللی شدن و توسعه یافتگی با محوریت مکران گفت: ما به یک سیاست خارجی جدید نیاز داریم، اصل اول ما در توسعه دریامحور ارتقای سیاست خارجی با جهان است؛ من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم، نمیشود که مسائل کشور را معلق نگه داشت بنابراین باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم، ما از همان تبلیغات انتخابات هم گفتیم طرفدار مذاکره هستیم.
به گزارش ایلنا، نماینده ویژه رئیسجمهوری گفت: مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رودررو رسیده است.
اعلام آمادگی پزشکیان برای مذاکره با آمریکا
رئیسجمهوری در گفتگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا با تاکید بر اینکه ما نسبت به سابقه عملکرد آمریکا و کشورهای اروپایی از نقض عهد در تعهدات نگرانی داریم، گفت: با این وجود آماده گفتگو هستیم؛ ما یک گفتگوی برابر و با در نظر گرفتن عزت و حکمت خودمان را میپذیریم و به هیچوجه تابع زور نخواهیم شد.
رئیس جمهور در گفتگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا با تاکید بر اینکه ما نسبت به سابقه عملکرد آمریکا و کشورهای اروپایی از نقض عهد در تعهدات نگرانی داریم، گفت: با این وجود آماده گفتگو هستیم؛ ما یک گفتگوی برابر و با در نظر گرفتن عزت و حکمت خودمان را میپذیریم و به هیچوجه تابع زور نخواهیم شد.
پالس مذاکراتی ظریف
روز گذشته -28 دی- محمدجواد ظریف، معاون راهبردی ریاست جمهوری نیز در گفتوگو با برنامه «حضور»، به تحلیل سیاستهای ترامپ در قبال ایران و تأثیر آن بر سیاست خارجی کشور پرداخت. ظریف همچنین بر اهمیت مذاکره با دشمنان برای حفظ منافع ملی تأکید کرد و از دستاوردهای دیپلماتیک ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ دفاع نمود.
متن این گفتوگو در اینباره را میتوانید در خبر زیر بخوانید:
اکوایران: معاون راهبردی رئیسجمهور در گفتوگو با برنامه «حضور»، به تحلیل سیاستهای ترامپ در قبال ایران و تأثیر آن بر سیاست خارجی کشور پرداخت. ظریف همچنین بر اهمیت مذاکره با دشمنان برای حفظ منافع ملی تأکید کرد و از دستاوردهای دیپلماتیک ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ دفاع نمود.
مقاله ظریف در «فارین افرز»:
محمدجواد ظریف پیش از این نیز در 13 آذرماه در مقالهای تحت عنوان «ایران مسیر صلح را چگونه میبیند؟» در نشریه معتبر آمریکایی «فارین افرز» به بررسی موقعیت جدید سیاسی و استراتژیک کشور و همینطور چگونگی ارتباط با غرب پرداخت.
معاون راهبردی ریاست جمهوری به تغییر و انعطافپذیری سیاست خارجی ایران اشاره میکند و بر اهمیت دیپلماسی سازنده و روابط متوازن با همسایگان و قدرتهای جهانی تاکید دارد. او معتقد است که ایران باید رویکردی جامع و بهدور از الگوهای قدیمی را در پیش بگیرد.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در گفتگو با المیادین اعلام کرد که ایران اگرچه آماده گفتگو است، اما همزمان در برابر فشارها نیز مقاومت خواهد کرد. این درحالی است که چند صباحی است برخی از دولتیها پالسهای مثبتی مبنی بر تنشزدایی با غرب میدهند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تکذیب ادعای بازداشت کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور
-
جزئیات جدید درباره شهادت قاضی مقیسه؛ ضارب آبدارچی دیوان عالی بود
-
آغاز هفته بورس با ابهام/ فشار شدید فروش و خروج پول از بازار
-
پایگاه نظامی ترکیه در سوریه بنا شد/ نصب پرچمهای ترکیه در این مناطق
-
فراخوانی که شاید تاریخ را تغییر دهد: لحظه ترامپ و پزشکیان برای ایجاد صلح
-
سوءقصد به 2 قاضی در دیوان عالی کل کشور
-
بورس تهران در آستانه ریزش شارپی / افت شاخص محصول محدودیت دامنه نوسان؟
-
پیام اروپاییها به ایران در نشست ژنو: موشکهای بالستیک باید بخشی از مذاکره با ترامپ باشند/ واکنش تهران به تهدید اروپا
-
«هنر معامله» و معمای تهران، ریاض و تلآویو؛ ابرتوافق ۲۰۲۵ ترامپ خاورمیانه را زیر و رو میکند؟