جزئیات سفر عباس عراقچی به آمریکا
اکوایران: اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه درباره هدف اصلی ایران از گفتوگو با سه کشور اروپایی گفت: موضوع رفع تحریمها برای ما دارای اولویت است در عین حال که ما یاد گرفتیم خودمان را قوی کنیم و اقتصادمان را محکم کنیم رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه را وظیفه و حق خود میدانیم.
به گزارش اکوایران، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در آغاز نشست خبری خود خبر دادکه مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان در ابتدا به تاجیکستان سفر میکند و بعد به روسیه میرود و در ادامه گفت: این روزها مصادف با سی و سومین سالگرد برقراری روابط ایران و تاجیکستان است. ایران اولین کشوری بود که استقلال این کشور را به رسمیت شناخت و اقدام به افتتاح سفارت در این کشور کرد.
بقایی با اشاره به فراز و نشیبهای روابط ایران و تاجیکستان در طی سالهای گذشته گفت: در حال حاضر روابط ایران و تاجیکستان در بهترین شرایط خود قرار دارد.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه در جریان سفر رئیسجمهور به تاجیکستان اسنادی بین ۲ کشور در حوزههای مختلف امضا خواهد شد، گفت: رئیسجمهور بعد از سفر به تاجیکستان عازم مسکو خواهند شد.
وی با بیان اینکه «در این سفر معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه» امضا خواهد شد به تشریح روند تهیه این معاهده در طی حدود ۲ سال و نیم گذشته اشاره کرد و گفت: این موافقتنامه متن به روز شده توافقنامهای است که در اواخر دهه ۷۰ بین ۲ کشور منعقد شده است. این معاهده در تابستان سال جاری نهایی و آماده شد و قرار است در جریان سفر رئیسجمهور به روسیه بین مقامات ۲ کشور امضا شود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا ایران به اجلاس ریاض که در ارتباط با سوریه برگزار شد، دعوت شده بود؟ گفت: این اجلاس در ادامه اجلاس عقبه اردن بود و تعدادی از کشورها در این نشست شرکت کرده بودند، تعداد زیادی از کشورها نیز در این نشست شرکت نکردند و یا دعوت نبودند .
بقائی ادامه داد: ما از هر روندی که به تثبیت اوضاع سوریه، روند ایمن دوره گذار و حفظ حاکمیت ملی سوریه کمک کند، حمایت میکنیم.
وی گفت: همانطور که میدانید این نشست منجر به بیانیهای نشد و این معنا دارد و نشان میدهد که کشورهای شرکت کننده نتوانستند به اجماعی دست پیدا کنند
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با انتخاب رئیسجمهور جدید لبنان و آینده روابط تهران و بیروت گفت: ما خوشحال هستیم که رئیسجمهور لبنان انتخاب شده و ما این موضوع را به دولت و ملت لبنان تبریک گفتهایم و موضع ما در این زمینه روشن است.
بقایی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع FATF گفت: همانطور که در رسانهها مطرح شده گویی قرار است که این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام مجدداً بررسی شود.
سخنگو همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با مذاکره بین ایران و آمریکا و کشورهای اروپایی تصریح کرد: موضع در مورد مذاکره ثابت است.ایران همواره برای رفع شبهاتی که به نظر ما ناموجه است ولی طرفهای مقابل مطرح کردهاند، مسیر گفتوگو و مذاکره را طی کرده است. ما هیچگاه میز مذاکره را ترک نکردهایم و همانطور که در جریان هستید طی امروز و فردا گفتوگوها بین ایران و سه کشور اروپایی برگزار میشود.
وی ادامه داد : در مورد گفتوگو با دولت جدید آمریکا نیز با توجه به عملکردها و رویکردها در وقت مقتضی تصمیم میگیریم .مذاکره چیزی نیست که ما برای آن التماس کنیم و یک جاده ۲ سویه است و با به رسمیت شناختن منافع و احترام متقابل میتوان آن را به پیش برد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران در جریان رایزنیها و گفتوگوها با سه کشور اروپایی که طی امروز و فردا برگزار میشود چه چیزی را دنبال میکند و هدف اصلیاش چیست؟ موضوع رفع تحریمها برای ما دارای اولویت است در عین حال که ما یاد گرفتیم خودمان را قوی کنیم و اقتصادمان را محکم کنیم رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه را وظیفه و حق خود میدانیم.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: هدف نخست ما در جریان این نوع رایزنیها و گفتوگوها رفع تحریمهای غیرقانونی است که ظالمانه علیه ایران اعمال شده است.
بقایی با بیان اینکه در این گفتوگوها طیفی از موضوعات در ارتباط با مسائل مختلف از جمله موضوع هستهای مطرح میشود، گفت: این گفتوگوها ادامه گفتوگوهایی است که در آذر ماه برگزار شد و ۲ طرف در این گفتوگوها نقطه نظرات خود را مطرح میکنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر این که ژاپن به دنبال این است بین ایران و آمریکا میانجیگری و تبادل نظر کند، گفت: دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران (سفارت سوئیس) مسیر رسمی و دیرینه تبادل پیام بین ایران و آمریکاست.
وی افزود: طبیعی است که طرفهای دیگر هم بخواهند در این حوزه نقشآفرینی کنند و ما به نظرات طرفهایی که در این زمینه اظهار نظر میکنند، توجه میکنیم ولی همانطور که گفتم مسیر اصلی و رسمی ارتباطی ما برای تبادل پیام با آمریکا، سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع این کشور در ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به تازگی مطرح شده که علاوه بر خروج یک سرمایهگذار عربستانی از ایران یک سرمایهگذار اماراتی نیز از ایران خارج شده است گفت : در مورد موضوع سرمایهگذاری عربستانی هفته پیش توضیح دادم که بحث خروج سرمایه نبوده است بلکه انتقال سهام از یک شرکت به شرکت دیگر بوده است.
وی ادامه داد: در مورد موضوع جدید که اشاره کردید، باید سوال کنم
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آینده طلا با حضور ترامپ
-
۱۰ روز برفی برای ایران؛ نیمی از کشور سفیدپوش می شود
-
واکنشها به اظهارات کوچکزاده؛ روزگار طوری چرخید که تو روی آن صندلی نشستی
-
پیشبینی بورس فردا دوشنبه 24 دی 1403/ اصلاح بازار ادامه دارد؟
-
خبر الجولانی برای آوارگان سوری/ جنگ سوریه چند میلیون آواره به دنبال داشت؟
-
تذکر غیرمتمندانه مهدی کوچکزاده + پاسخ قالیباف
-
فلاکت در سایه نفت؛ خوزستان در جمع صدرنشینان+ اینفوگرافیک
-
پاسخ قالیباف به دلواپسان اف ای تی اف
-
بن سلمان وارد میشود؛ سیگنال نشست ریاض برای آینده شام