حذف یارانه نقدی پردرآمدها به مجمع تشخیص رفت
اکوایران: نمایندگان مجلس جهت تأمین نظر شورای نگهبان در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، تبصرههای (۱۳) و (۱۵) ماده واحده را بازبینی کردند. در این نشست، بر مصوبه قبلی مجلس در بندهای مربوط به حمایتهای اجتماعی و اصلاح شیوه پرداخت یارانهها اصرار شد و اصلاحاتی در برخی بندها انجام گرفت.
به گزارش اکوایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز -23 دی ماه- در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، به تبصرههای (۱۳) و (۱۵) ماده واحده این لایحه که توسط شورای نگهبان بازگردانده شده بود، رسیدگی کردند.
در بند (ت) تبصره (۱۳) ماده واحده که موضوع حمایت اجتماعی را پوشش میدهد و مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود، مجلس بر مصوبه قبلی خود تأکید کرد. بر اساس این بند، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است یارانه نقدی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، و یارانه آرد و نان را مستقیماً به حساب ذینفع نهایی پرداخت کند. شناسایی ذینفع نهایی در حوزه یارانه نقدی و مستمریها با همکاری سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانهها انجام میشود.
به گزارش ایلنا، همچنین مقرر شد دولت در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم را حذف کرده و منابع حاصل از آن را برای اجرای بستههای معیشتی محرومان استفاده کند. آییننامه اجرایی این بند باید حداکثر ظرف یک ماه توسط سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاههای اجرایی مرتبط تدوین و به تصویب هیأتوزیران برسد.
علاوه بر این، بند (ث) تبصره (۱۳) اصلاح شد. در این بند آمده است که سرپرستان خانوار یارانهبگیر میتوانند بهصورت داوطلبانه، روش پرداخت یارانه نقدی را به کالابرگ الکترونیکی تغییر دهند. سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است سازوکار لازم برای اجرای این طرح را فراهم و گزارش عملکرد آن را هر سه ماه یک بار به مجلس ارائه کند.
همچنین در راستای کاهش فقر مطلق، دولت مکلف شد منابع حاصل از حذف یارانه دهکهای پردرآمد و بازنگری در سیاستهای حمایتی را صرف حمایت از حداقل ۴۰۰ هزار خانوار دچار فقر شدید که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، کند. این حمایتها از طریق سامانه پنجره واحد خدمات حمایتی و با همکاری خیرین و سازمانهای مردمنهاد انجام میشود.
در پایان، مقرر شد منابع و مصارف هدفمندسازی یارانهها به صورت نشاندار ثبت شده و گزارش ماهانه آن به کمیسیونهای مرتبط مجلس ارسال شود.
شناسایی دهکهای درآمدی و توزیع یارانه به دهکهای پایین
تصمیم برای حذف دهکهای درآمدی بالا چند ماهی است که در صدر اخبار به گوش میرسد. در نشست کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بیستم آذر، محمد بیات، عضو این کمیسیون درباره تصمیم جدید برای حذف یارانه دهکهای پردرآمد و چالشهای شناسایی دهکهای مختلف درآمدی توضیحاتی ارائه کرد.
یکی از مسائل مهم و چالشبرانگیز در این طرح، شناسایی و طبقهبندی دقیق دهکهای درآمدی است. بیات اظهار کرد که برای شناسایی دهکهای مختلف و دقیقاً مشخص کردن افرادی که در فقر مطلق به سر میبرند، دولت باید از دادههای بهروز و دقیق استفاده کند. به گفته او، برای اجرای این طرح، اطلاعات اقتصادی ۸۱ میلیون نفر باید به روز و دقیق باشد تا سیاستهای حمایتی بر اساس واقعیتها طراحی و اجرا شوند.
بر اساس پیشبینیها و اطلاعات موجود، حدود ۸ میلیون نفر از سه دهک پایین جامعه قرار است از منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم بسته حمایتی دریافت کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
مقاومت بورس در برابر یک خبر مثبت/ شاخصها دوباره منفی شدند
-
برگزاری مراسم قرعهکشی ایران خودرو؛ ۹۱۱ هزار درخواست ثبت شد
-
رویای سلطان برای تغییر چهره خاورمیانه؛ اردوغان با حمایت ترامپ، بزرگترین برنده سقوط بشار اسد میشود؟
-
همه چیز در گرو شمال و جنوب رود لیتانی؛ چرا حزبالله در برابر موج تغییر در لبنان مقاومت نکرد؟
-
بورس ۱۳۹۹؛ درسهایی برای سرمایهگذاری در طلای خام
-
پیشبینی بورس 8 بهمن 1403/ تعادل در بازار سرمایه برقرار میشود؟
-
خوشبینی کمسابقه کارشناسان از رشد طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
آدرس آپارتمان های ۳میلیاردی در پایتخت
-
درآمدی بر بازی بزرگ قدرت در قفقاز؛ علیاف ریسک بازی در زمین تهران و پوتین در برابر ترامپ را میخرد؟