قهر سرمایهداران با بازار خودرو؛ با حذف دلار نیما بازار به خواب زمستانی رفت
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران گفت: افزایش نرخ ارز نتوانسته بر بازار اثر متناسب داشته باشد و علت آن هم این است که طی دوسال گذشته، خودرو سقف افزایش قیمت را زده و در واقع گرانی را پیشخور کرده است.
به گزارش اکوایران، بازار خودرو طی هفتههای اخیر خلاف انتظارات عمل کرد؛ در روزهایی که کشور شاهد سقفشکنیهای پی در پی بود و بساط ارز نیمایی هم برچیده شد، بازار خودرو خلاف سالهای گذشته واکنشی به این سقفشکنیها نشان نداد و قیمت خودرو با تغییرات چندانی همراه نشد. در این میان گفته میشود که با واردات خودرو، این بازار از حالت سرمایهای خارج شده و خودرو به همان کالای مصرفی تغییر حالت داده است.
چرایی عدم تاثیر حذف دلار نیمایی بر بازار خودرو
علی خسروانی، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران، ضمن تاکید بر اینکه حذف ارز نیمایی تاثیر چندانی بر قیمت بازار خودرو ندارد، معتقد است که این بار مانند گذشته افزایش نرخ ارز نتوانسته بر بازار اثر متناسب داشته باشد و علت آن هم این است که طی دوسال گذشته، خودرو سقف افزایش قیمت را زده و در واقع گرانی را پیشخور کرده است.
خسروانی در گفتوگو با ایسنا درمورد موضوع حذف ارز نیمایی گفت: بهصورت کلی، حذف ارز نیمایی برای خودروهایی که اختلاف قیمت بسیاری میان قیمت کارخانهای و بازار آن وجود دارد، نمیتواند در قیمت بازار چندان موثر باشد؛ در حقیقت از بابت حذف ارز نیمایی، ممکن است قیمت شرکت بالا برود، اما در قیمت بازار، این اختلاف قیمت (و بالا رفتن قیمت شرکتی) در خلاء قیمتی بین قیمت شرکت و بازار گم میشود.
نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران، تصریح کرد: این موضوع اما در خصوص خودروهایی که قیمت کارخانه و بازار تقریباً یکسانی دارند (همچون برخی از خودروهای مونتاژیها) بصورت موثر قیمت کارخانهای محصولات را بالا خواهد برد؛ چرا که مستقیماً خودروسازان مونتاژی به واسطه CKD کاری، به نرخ ارز استناد میکنند و متناسب با تغییر نرخ ارز، قیمت خودرو را تغییر میدهند.
چشمپوشی خودرو از دلار
او در ادامه افزود: اما نکته بسیار مهم این است که ما همیشه این تاثیر را بسیار فاحش و مستقیم و در لحظه داشتهایم؛ بطور مثال ۱۰۰۰ تومان افزایش نرخ دلار (حتی در رنج دلار ۵۰-۴۰ هزار تومانی نه زمانیکه دلار ۴۰۰۰ تومان بوده است) بلافاصله قیمت خودرو را بالا میبرد؛ اما در حال حاضر، این افزایش قیمت دلار حدوداً ۲۲-۲۰ هزار تومانی که طی یکی دو هفته اخیر، اتفاق افتاده، در واقع (مثل همیشه) در قیمت خودرو اعمال نشده است.
این کارشناس بازار خودرو خاطرنشان کرد: حتی در مورد خودروهای داخلی هم این موضوع تا حدودی جنبه روانی دارد و مسئله این است که کم و بیش خرید و فروش انجام میشود و در حقیقت بازار خودرو، واردات خودرو را کاملاً پذیرفته و به این نتیجه رسیده که واردات بر بازار تاثیرگذار است.
خودرو از دو سال گذشته، گرانی را پیشخور کرده است
خسروانی افزود: این درحالیست که واردات خودروهای جانبازان هم طبق روال در حال انجام است و خوب هم پیش رفته و تاکنون حدود ۶۰ هزار دستگاه ترخیص شده است؛ بنابراین بنظر میرسد که خودرو طی دو سال گذشته و بیشتر در یک سال گذشته، گرانی را پیشخور کرده است؛ این موضوع سبب شده که در حال حاضر دیگر جهش لازم در شرایط فعلی ایجاد نشود؛ این تنها یک جنبه کار است.
او ادامه داد: جنبه دیگر این است که شرایط سیاسی و شایعات مربوط به اتفاقات منطقهای، اثرگذار بر بازار خودرو نیست و مردم در شرایطی که احساس کنند شرایط به لحاظ اجتماعی، چندان مناسب نیست، خودرو را به عنوان گزینه سرمایهگذاری انتخاب نمیکنند.
خودرو دیگر سرمایهای نیست
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو گفت: موضوع بعدی این است که مسلما با افزایش قیمت خودرو، این گرانی به اندازه تورم جاری و مطابق سایر کالاهای سرمایهای نیست؛ بنابراین سرمایهگذاران، پولهای مازاد خود را به سمت خودرو نیاوردند.
خسروانی متذکر شد: همین که سرمایهگذاران با پول مازاد خود یا مبلغی که برای سرمایهگذاری در نظر دارند را حاضر نباشند به سمت بازار خودرو بیایند، سبب میشود که در واقع عرضه و تقاضا در بازار متعادل شود. در صورتیکه ما شاهد بودیم در سه - چهار سال گذشته، یا حتی ۱.۵ سال گذشته، افرادی سرمایه خود را به سمت بازار خودرو به قصد سرمایهگذاری آوردند، اما اکنون میبینم که حتی با افزایش قیمت خودرو، بازار به نسبت تورم سایر کالاها، افزایش نخواهد داشت؛ بنابراین دیگر خودرو گزینه جذابی برای سرمایهگذاری نیست.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران تصریح کرد: جمیع عوامل سبب شده که دیگر تکانشهای شدید و هجوم شدید به سمت بازار خودرو را نداشته باشیم. بازار به نسبت، متعادل بوده و خرید و فروش صفر نیست؛ اما از انتظار و شرایط نرمال بازار هم بسیار کمتر است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازرسی جنجالی مسافران پرواز ماهان ایر در فرودگاه بیروت
-
ترکیب خطرناک ترامپ برای منطقه/ کار را تمام کن؛ فصلی هولناک در تاریخ جهان آغاز میشود؟
-
توقف مراودات تجاری ایران و ترکیه در سایه تحولات سوریه
-
پای ایران به بازار افغانستان دوباره باز شد
-
حجاب را به مناظره بگذارید
-
بازگشت اردوغان به تنظیمات کارخانه/ هجوم جنگندههای ترکیه به سوریه؛ مواضع قسد بمباران شد
-
هزینه دلاری ایمن سازی ساختمان های پایتخت
-
عراقچی: آمادهایم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هستهای شویم
-
رؤیای ارز پاشی برای واردات خودرو