به گزارش اکوایران، سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، امروز -ششم بهمن ماه- در رابطه با روابط ایران و آمریکا و با اشاره به سخنان اخیر خود درباره مذاکره با آمریکایی‌ها، تصریح کرد: انقلاب اسلامی تجربه ممتدی در این مذاکرات دارد که نمونه بارز آن برجام است.

او افزود: مذاکراتی که در عمان شد، مذاکراتی که پیرامون آن دارایی‌های ما در قطر و کره جنوبی اتفاق افتاد، در هیچ کدام از آن‌ها آمریکایی‌ها به وعده‌های خود عمل نکردند.

به گزارش ایلنا، وزیر اطلاعات در گفت‌وگو با این رسانه گفت: هر کسی که صادق باشد، ایران، اسلام و انقلاب برای صداقت احترام قائل است و هرجا تزویر و استکبار دشمنی و ظلم باشد، ایران مقاومت خواهد کرد.

خطیب در پاسخ به این پرسش که آیا شما با این شیوه مذاکره مخالفت دارید، مطرح کرد: با این شیوه بله با مذاکره تحمیلی مخالف هستم.

مواضع دولتی‌ها درباره مذاکره با آمریکا

صحبت‌های اسماعیل خطیب، مبنی بر مخالفت با مذاکره تحمیلی با آمریکا درحالی زده شد که چند صباحی است، برخی از دولتی‌ها پالس‌های مثبتی مبنی بر تنش‌زدایی با غرب می‌دهند.

در جدیدترین این مواضع، علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در 29 مهر در گفت‌وگو با انصاف‌نیز با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

عبدالعلی‌زاده در بخشی از سخنانش به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.

او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ هم دغل‌کاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی، زیر میز مذاکره بزنی.

خبر مرتبط
نماینده پزشکیان: با مذاکره مستقیم با آمریکا ۳ ماهه به توافق می‌رسیم

نماینده رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور، از آمادگی ایران برای مذاکرات مستقیم با ایالات متحده در راستای رفع تحریم‌ها و تقویت همکاری‌های اقتصادی خبر داد.

مجموع حاکمیت نظام به گفت‌وگوی رودررو رسیده

او پیش از این نیز در یازدهم دی در دومین نشست بین‌المللی شدن و توسعه یافتگی با محوریت مکران گفت: ما به یک سیاست خارجی جدید نیاز داریم، اصل اول ما در توسعه دریامحور ارتقای سیاست خارجی با جهان است؛ من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم، نمی‌شود که مسائل کشور را معلق نگه داشت بنابراین باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم، ما از همان تبلیغات انتخابات هم گفتیم طرفدار مذاکره هستیم. 

به گزارش ایلنا، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری گفت: مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رودررو رسیده است.

اعلام آمادگی پزشکیان برای مذاکره با آمریکا

رئیس‌جمهوری در گفتگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا با تاکید بر اینکه ما نسبت به سابقه عملکرد آمریکا و کشورهای اروپایی از نقض عهد در تعهدات نگرانی داریم، گفت: با این وجود آماده گفتگو هستیم؛ ما یک گفتگوی برابر و با در نظر گرفتن عزت و حکمت خودمان را می‌پذیریم و به هیچ‌وجه تابع زور نخواهیم شد.

متن کامل گفت‌وگوی مسعود پزشکیان با شبکه NBC را می‌توانید در خبر زیر بخوانید.

خبر مرتبط
پزشکیان: آماده گفت‌وگو با آمریکا هستیم

رئیس جمهور در گفتگو با شبکه تلویزیونی NBC آمریکا با تاکید بر اینکه ما نسبت به سابقه عملکرد آمریکا و کشورهای اروپایی از نقض عهد در تعهدات نگرانی داریم، گفت: با این وجود آماده گفتگو هستیم؛ ما یک گفتگوی برابر و با در نظر گرفتن عزت و حکمت خودمان را می‌پذیریم و به هیچ‌وجه تابع زور نخواهیم شد.

پالس مذاکراتی ظریف

28 دی ماه نیز محمدجواد ظریف، معاون راهبردی ریاست جمهوری در گفت‌وگو با برنامه «حضور»، به تحلیل سیاست‌های ترامپ در قبال ایران و تأثیر آن بر سیاست خارجی کشور پرداخت و بر اهمیت مذاکره با دشمنان برای حفظ منافع ملی تأکید و از دستاوردهای دیپلماتیک ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ دفاع کرد.

متن این گفت‌وگو در این‌باره را می‌توانید اینجا بخوانید:

خبر مرتبط
پالس مذاکراتی ظریف؛ معاون راهبردی رئیس‌جمهور از لزوم گفت‌وگو با دشمن گفت

اکوایران: معاون راهبردی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با برنامه «حضور»، به تحلیل سیاست‌های ترامپ در قبال ایران و تأثیر آن بر سیاست خارجی کشور پرداخت. ظریف همچنین بر اهمیت مذاکره با دشمنان برای حفظ منافع ملی تأکید کرد و از دستاوردهای دیپلماتیک ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ دفاع نمود.

مقاله ظریف در «فارین افرز»:

محمدجواد ظریف پیش از این نیز در 13 آذرماه در مقاله‌ای تحت عنوان «ایران مسیر صلح را چگونه می‌بیند؟» در نشریه معتبر آمریکایی «فارین افرز» به بررسی موقعیت جدید سیاسی و استراتژیک کشور و همینطور چگونگی ارتباط با غرب پرداخت.

معاون راهبردی ریاست جمهوری به تغییر و انعطاف‌پذیری سیاست خارجی ایران اشاره می‌کند و بر اهمیت دیپلماسی سازنده و روابط متوازن با همسایگان و قدرت‌های جهانی تاکید دارد. او معتقد است که ایران باید رویکردی جامع و به‌دور از الگوهای قدیمی را در پیش بگیرد.

پالس مذاکراتی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران

کمال خرازی، ریاست شورای راهبردی روابط خارجی ایران در گفتگو با شبکه تلویزیونی «المیادین» در سوم دی، اعلام کرد که ایران آماده گفتگو و در عین حال مقاومت در برابر فشارها است.

خرازی با اشاره به چگونگی اقدامات پیشروی ایران در پی تغییر دولت در ایالات متحده آمریکا افزود: ما گام‌های خود را بر اساس سیاستی که دولت جدید آمریکا پدید خواهد آورد، مشخص خواهیم کرد. او همچنین تاکید کرد که تهران به هر اقدامی علیه خود با اقدام متقابل پاسخ خواهد داد.

خبر مرتبط
پالس مذاکراتی خرازی در گفت‌وگو با «المیادین»: مواضع دولتی‌ها نسبت به مواجهه با آمریکا چگونه است؟

رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در گفتگو با المیادین اعلام کرد که ایران اگرچه آماده گفتگو است، اما همزمان در برابر فشارها نیز مقاومت خواهد کرد. این درحالی است که چند صباحی است برخی از دولتی‌ها پالس‌های مثبتی مبنی بر تنش‌زدایی با غرب می‌دهند.